跳至

首頁

尾頁

複式洋房

大家好!
我預產期係11月初,都會係浸會生,希望可以順產啦!

聽講話 join 唔join package 好似價錢差唔幾
我估我都會join, 唔洗煩

複式洋房

nl99aa,

係呀,我地個預產期好近呀,
你係會開刀定順產呀?
我預產期係6號呀, 11月7號係我自己生日呀!
好想bb同我同一日生日呀!

咁你會揀咩房呀? 我諗住到時叫姑娘俾三樓大房我
好似話會無咁嘈

你執左走佬袋未?

原文章由 nl99aa 於 08-9-3 22:14 發表
WingniBB,

我都係11月初浸會生喎, 我預產期7號, 你呢??

複式洋房

我都係想順產呀, 第一胎....越近預產期越緊張
唔知我地有無機會係醫院見面呢, 又或者同一日生呢?
我個係囡囡黎架,你地呢?

走佬袋大致上都買齊要o既野
我個肚而家38寸, 都唔算係好辛苦
今日放工會去買埋o的濕碎野...咁大部份既野都會預備好

係呢, 八卦下你地係睇邊個醫生架?
我係睇曾祥風, 唔知你地會唔會咁"喬"又係睇佢呢?

複式洋房

最好有機會住埋一間房啦,可以交流下丫麻!

係呀,我既走佬袋都唔係好多野架咋!
萬一唔夠用,醫院一定有既, 唔洗帶咁多啦!

其實我重左唔少架, 未有o個陣115磅, 而家都重左22磅, 但係我覺得個bb好似偏輕左少少囉, 上次做檢查o個陣係28weeks 2days, 個BB得2.5磅. 雖然個醫生話係正常,只係偏細左少少,但係我都覺得太輕啦! 我呢三個星期差唔多日日食雞蛋同飲牛奶. 聽日我又要做檢查,希望BB會重返多o的啦!

我聽我o的朋友話 巫少慈醫生好好人架! 我當初都有諗過睇佢.
o個陣曾醫生個booking可以早o的,所以我先揀佢

係呢, 你地係唔係諗住餵人奶呀
我呢排諗緊買邊隻奶樽好

複式洋房

初頭我係飲全脂架(因為我覺得好味o的)但係後來發覺重得好快,唔對路,所以轉左飲低脂..heehee

我都明白bb體重都唔係咁重要,最重要係健健康康,係正常個range入面就ok! 不過肥o的好似得意o的,好濟o的咁......

我有返工架, 諗住十月尾o個個星期開始放產假! 你呢?

複式洋房

嘩! 咁o岩既....我份工又係超自由,好多時我都係上網搵資料
勁開心! 學到好多野!

我都有照4d,bb 既眼耳口鼻都好似好大咁既,個鼻竟然係似足我老爺!!! 真係笑死我同老公! 我祈望佢大大下會似我多o的啦!

我已經買齊好多野啦,可能我心急啦!每次買完bb o野,我都勁開心!
床仔、床上用品、睡袋、奶樽、奶泵、洗衣粉、洗奶樽清潔劑、同埋一o的濕碎野...幾乎全部買齊....
至於衫o個方面,我買左幾件長、短和尚袍、幾件唔同厚度既夾衣, size 由0-3 月到3-6月分別都有o的, 諗住出世有得用住先.
最緊要都係包被,我諗o岩o岩出世多數都係會包住佢, 等佢大o的先再買多幾件衫.
我地o既bb 出世無耐就會到聖誕、又到新舊曆新年
我諗我到時實忍唔手買o的勁得意既過節衫俾佢.....諗起都超開心

我無咩特別胎教,只係我同老公每晚都會同bb 講野。因為老公係音樂迷,每晚佢都會開音樂聽, 不過係jazz 同 rock n roll 音樂,有時都幾嘈,絶對唔係人地o個o的古典音樂!!! 我有時同佢講笑咁講,成日聽埋o的咁既音樂,個女第時實係好搖滾, 想佢斯文都難!

複式洋房

我未買bb 車呀, 都唔知買邊隻好
可能生完遲少少先買, 反正唔會咁快帶bb 出街
好似好多人用combi, 唔知係唔係好好用呢.

原文章由 ah_tao 於 08-9-9 16:17 發表
我又係呀~ 每次買完bb野都會勁開心!!
睡袋我都仲未睇中... 靚果d又真係好貴喎~
我未買齊d野都已經洗左好多錢lu......
bb 車你地睇左未呢?? 真係好好多款, 真係花多眼亂呀!!
有冇咩心水呀? 我就想買Peg Perego / Chic ...

複式洋房

juliec87,

congratulations!!!!!!!!!

見到幾位mama都陸陸續續生咗,自己都等到好心急添
雖然我預產期係6號,今天只係放緊第四日產假,但係我覺得我好似等左好耐咁,好想快o的見到bb囡呀!

首頁

尾頁

跳至