懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

我排咗兩個月, 終於都見到余醫生, 但佢講嘢好似好快, 唔駛你講, 佢咩都講晒咁? 同埋照果時, 佢話正常, 冇問題就算, c6想問多d bb 既問題, 都好似想快d咁, 不過佢抽血又抽得好好, 我之前睇果個, 抽到隻手瘀咗, 想問有冇姊妹, 都係睇佢, 或曾經睇佢, 分享吓, 好唔好? 佢講而家唔去法國, 兩邊走, 佢趕唔徹, 同埋佢已經係部門主管, 係咪應該要對佢有信心呢 ?

大宅

唔好意思, 我想請問, 點解會咁? 你介唔介意講講詳細, 如果唔想就唔好講, 以後既日子就好希望 !!

原帖由 notthere 於 10-9-14 22:33 發表
個個人經驗唔一樣,我就有唔好的經驗!就是他出名,我好信佢,點知連bb都沒有了!對佢完全失去信心!

大宅

高齡產婦,

你記得我嗎? 好開心你已有兩個啦 ! 我都希望我等咗兩年, 今次順順利利 !!!
有時醫生都講得對, 係你就係你, 之前做咩都未必得。

原帖由 高齡產婦 於 10-9-14 17:09 發表
我依家第二胎, 兩胎都係睇余醫生...

上一胎時, 可能自己好緊張, 咩都問一餐, 佢就成日帶我遊花園...成日叫我唔好上網睇咁多嘢, 知d唔知d, 自己嚇自己...佢主要係唔想孕婦有不必要的擔心...佢一路都支持我順產, 就算 ...

大宅

將軍澳分科診所, 預約電話: 2721 0100
你去仁安, 預約電話: 2608 3222

原帖由 fandyli 於 10-9-16 11:29 發表

可否pm 余醫生資料比我~
tks

大宅

我諗佢一時時, 可能有d媽咪生咗, 咪有位多出黎咯, 即係佢只會睇30個quota, 如果over 咗, 就要等吓, 所以再過一兩星期, 又會有位都唔定 ~

原帖由 NICOLE123 於 10-9-17 10:57 發表
余醫生已唔收新証了

大宅

如果佢有事, 姑娘會打黎, 冇咪即係可以上去睇咯 !

原帖由 Vana 於 10-9-17 16:21 發表
吓?! 咁約好左佢10月頭覆診.... 佢無打黎即係佢仲有返工睇症??!!

大宅

大家都good luck, 有時好多嘢都係整定, 我今次都係自自然然, 唔知係咪上天安排晒有時有候, 你想心急都唔得 !

原帖由 高齡產婦 於 10-9-17 16:54 發表
yes, i still remember you...wish you good luck!

大宅

其實我就係見好多姊妹都話好, 兩個月都肯等, 不過頭先有姊妹話余醫生要放兩個星期病假, 死啦, 希望佢千萬唔好有事, 要快d好返, 雖然我預產期重有牌, 不過好多姊妹都得緊佢, 希望佢平安冇事 !!!

原帖由 KumaLeung 於 10-9-18 09:03 發表
我上星期都係搵余醫生開刀生b,佢平時做產檢時如你同bb都冇咩問題,佢真係會好急,但佢真係好有經驗,我最後糖尿高,因為佢放假,搵左葉醫生代,點知葉醫生講到我好危險話如下星期再高要飲糖水(但我仲有十日就開刀)又話唔理bb有機 ...

首頁

尾頁

跳至