單親天地

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

AndyM 發表於 11-7-18 20:45
I am feeling extremely low and depressed!!!!!

如果你身邊的朋友都在忙, 沒有時間陪你......
如果你願似離家出走, 過來坑口, 和我逛逛公園.......

我願意多煮幾隻韮菜豬肉湯餃, 端到坑口地鐡站, 與你一起品嚐......

緊急求助熱線 / 中西醫藥網址 / 單親或情緒支援網址 請按我的頭像進入!
老朽若偶有行善, 只為受人恩惠太多, 嘻嘻 !

恕本人設定為不接受任何PM

伯爵府

tedghost 發表於 11-7-18 20:59
原來您住坑口, 我住寶林

哈, 從來將軍澳友吹雞, 唔見你舉手.....

緊急求助熱線 / 中西醫藥網址 / 單親或情緒支援網址 請按我的頭像進入!

伯爵府

AndyM 發表於 11-7-18 21:01
回覆 酸棗仁 的帖子

Thanks for your quick response. Feeling so weak and low particularly these a few ...
想唔想出來行下?
踩單車/渣車/地鐡/的士過來都得.....

我可以搵埋另一個 C君, 睇下佢得唔得閒架 !

AndyM  which C君????  發表於 11-7-18 21:25

伯爵府

sleep 發表於 11-7-18 21:19
回覆 酸棗仁 的帖子

阿伯...幾時得閒出來啤啤佢丫

我轉頭都出街飲喇, 你駛唔駛湊仔, 行唔行得開先 ?

伯爵府

回覆 AndyM 的帖子

邊個c君 ?

同你同名嗰個囉.

AndyM  I see, she's been MSN with me at Yahoo at the moment.  發表於 11-7-18 21:31

伯爵府

Bubu0130 發表於 11-7-18 21:29
我都想食呀
我都好想啤一啤呀

我啱啱食咗幾隻, 好好味呀 ))))))

雞湯 + 小許莧菜 + 一個米粉 + 30隻韮菜餃子
三個人, 正!

伯爵府

小雄維尼 發表於 11-7-18 21:58
點解無人約我既? 我5係黑人僧到甘下話
我仲有廿分鐘就出街......
兩位 c君, 想出來行下, 就電話聯絡啦 )))))

伯爵府

Bubu0130 發表於 11-7-18 21:49
駛唔駛咁引人呀,阿伯?
嘻皮笑臉地 : 嘻.嘻.嘻...嘻....

伯爵府

tedghost 發表於 11-7-18 21:28
我好低調

你點我 ! ! !

你有咁多個勳章, 幅大頭又識彈彈下, 仲話低調.........嘻嘻!

伯爵府

AndyM 發表於 11-7-18 23:41
I am feeling particularly down and upset these couple days, perhaps my kids away (force to stay with ...

AndyM,

好想講些東西, 但知你即時看不進眼內, 如果可以, 請過十天廿天, 再看一下......

首先說錢,
這五六年來, 我曾經試過袋裡只有一百幾十元, 卻欠債二三千元.
就當我最差時, 袋著一千元計; 你隨時是我的十倍, 百倍, 千倍.......

我常常在想 : ......
到底我們擁有小小錢的人, 是在解決小學級的問題(買甚麼餸?);
而擁有多多錢的人, 是在解決大學級問題(收購甚麼?);
還是, 擁有小小錢的人, 每天要左計右計, 才真正在處理大學級的難題呢 ?

再說家人,
有家人故然有好處; 但是, 淨係喺呢一版, 你都或多或少見過 "家人" 帶來嘅心理/經濟壓力, 係咪 ?

待續

伯爵府

三說朋友,
我嘅性格, 引至有一個好奇怪嘅現象. 當我風平浪靜嘅時候, 往往剩得自己一個人去清吧飲下酒, 或者去海邊坐下.
但係當有事發生嘅時候, 啲人就會靜靜地圍住我, 隨時隨地伸出援手.

當中最記得嘅故事 :
我爸爸死後三日, 我喺華僑日報搵多咗份夜班, 兩點半收工.
當時, 有個朋友(小妹妹一個), 係都要約我收工去中環海邊攞份生日禮物.
原來, 佢係出自關心, 凌晨三點幾, 仲要專登出來陪我.

如何擇友? 你我成長背景/年代, 所受教化, 差不了幾年; 我知道的, 你也應該知道!

伯爵府

四說婚姻子女,

在此嚴正澄清一點: 豬頭梅(鹹肉粽媽媽)去年, 曾發口訊問 - 撫養權和贍養費怎辨? 原來她的意思是 : 撫養權歸我, 而她無力支付贍養費給我. 一笑.

坦白說: 前女人陪了我十年; 她又陪了我十年, 還為我帶來一份最最最最最珍貴的禮物 - 仔仔. 我只有感激!

兩個女人共耗了我廿年, 差不多佔我現時人生的一半!

但我沒有怨; 雖然, 她們都沒有陪我去看底牌; 這是我當初下的注, 輸了就是輸了!

伯爵府

朋友,

我不想跟你說經濟理論, 不想跟你說心理學或名人金句, 也不想跟你討論什麼宗教哲理.

只想問一句 :
這一局牌(生命), 賭到這一個地埗, 如果你是賭神, 你會怎樣賭下去 ?

首頁

尾頁

跳至