自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

環保接龍勳章 畀面勳章

近呢幾日阿囡成日話個頭好痕,跟手就係到丫頭,工人姐姐都有留意到阿囡成日丫頭,初時以為洗頭水唔岩用所以頭痕,點知今早幫佢梳頭扎頭髮返時,見到有一隻灰啡色細細隻既野係頭髮到,捉都捉唔到好快唔見左跟手再留意,見到有啲白色點點跟住撕落嚟撳佢有啪一聲架,咁點算呀!? 阿囡3歲半咋點辦呀?

偷懶喵星人  睇醫生確定咗先  發表於 14-1-25 15:18
momoakira  頭蝨係高傳染性,女女個頭已經有成蟲有蝨旦分分鐘已經好幾代,佢d同學都應該有,互相傳染,除左自己要杜蝨睇醫生,都要通知學校,只要有一同學仲有蝨就會惹到個個都有   發表於 14-1-24 11:56

大宅

環保接龍勳章 畀面勳章

回覆:阿囡好似有頭蝨呀! 點辦呀!

應該學校到傳返嚟,因為都係星期二開始阿囡成日丫頭,跟住見到好似頭皮既係頭髮上面,初時以為阿囡轉左既洗頭唔岩用,到今日幫佢扎頭髮時見到有隻野係頭到,無返學,打左返學校請假,今早澈底消毒清潔,我都估唔到而家仲會有 頭蝨呢啲野架!

大宅

環保接龍勳章 畀面勳章

同左老師講左啦!老師話會同家長講

大宅

環保接龍勳章 畀面勳章

我幫個女杜左一次啦! 跟住用把好密既梳,梳埋潻,不過今日幫囡囡梳頭仲見到有蝨蛋係頭到呀! 跟住諗住杜多次點知囡囡不停喊話好哪,喊到收唔到聲,不停話好痛不停喊媽咪,媽咪,攪到我心都赤埋,聽日帶佢睇醫生,唉…

大宅

環保接龍勳章 畀面勳章

屋企已消毒,包括工人姐姐都有檢查有無頭蝨,好彩姐姐無,不過穩陣啲,姐姐都杜左蝨,我更加唔洗講都驚左一齊杜埋

大宅

環保接龍勳章 畀面勳章

蝨蛋好得人驚!

大宅

環保接龍勳章 畀面勳章

睇左了,醫生開左啲好似護髮素既膏搽頭,keep8個小時後洗頭,本身都唔洗睇醫生,但見到啲焗蝨水哪到佢好痛同紅哂呀!先去睇醫生

首頁

尾頁

跳至