跳至

首頁

尾頁

大宅

hi~我預產期10月21日~入左小組~

媽咪:cindy~  大女:boey~ 細女:coey~

大宅

原帖由 akoala 於 10-5-15 17:23 發表
HIHI...我的預產期係10月12日,同himichelle 一樣呀!我都入左小組呀!

5月6日第一次產檢,但係佢book唔到結構呀....要自己出去做....6月7日第二次再檢查!

我係第一胎黎架!bb應該係仔仔!

不過好想知係咪每個人都要飲糖水架?因 ...

我都係6月7第2次呀~

大宅

原帖由 mandy108 於 10-5-28 00:23 發表

我6月1日先第一次產檢呀,我自己計預產期都係10月10日
唔知準唔準,希望bb同我同一日生日(我10月8日 )

mandy,我都想呀b同我同一日生日呀~爭4日~

大宅

原帖由 wanlorraine 於 10-6-4 19:32 發表
My baby boy will be born on 19/10. My birthday is on 7/10. I don't want to have the same birthday with him. Then, my husband will only celebrate once with us!

哈哈,我大女同我老公同一日生日,開生日會個陣,無人記得我老公生日,佢好慘~

大宅

原帖由 lemon.yman 於 10-6-30 21:44 發表
我預產期係29/10..
我想問咩係助產士小組??
點為之入左小組?
我已經做左兩次產檢...

小組姐係產檢唔係睇醫生,係睇助產士,佢地比醫生更細心,佢地會同你接生~如果你地身體ok,無咩大問題,係第一次產檢會問你地入唔入小組的~

大宅

頭先上網book廣華講座,我想book個個講座有百幾個位,2分鐘比人book晒,其他的3分鐘都無位了,真係勁~

大宅

原帖由 himichelle 於 10-7-2 13:44 發表
我都係,頭先上網book, 結果母乳餵哺o個個book 唔到~

我就係想book呢個,2分鐘比人book晒~我想book4個月架啦,就係尋日先book到~

大宅

唔係喎...好似只可以係老公陪架咋...

大宅

原帖由 bbhmama 於 10-7-21 16:23 發表
大家好, 我都係10月尾廣華生架! 我想問有冇人知到時東九裝修好未?

hi,我親戚係廣華做,佢話未知幾時整好喎~

大宅

各位姐妹:收到風1010醫院係比bb飲雀巢奶粉~

大宅

原帖由 carmen415 於 10-7-30 18:21 發表
大家好, 今次係第一胎,
預產期係 10月29日,
唔知到時見唔見到大家呢 ?

7月17日我已經開始聽講座喇,
d 講座超難 book,
3 分鐘內已經比人 book 哂喇 ...

你地而家有冇開始買定 bb 野未 ? ...

我第2胎,好多野都未買,不過生大女個陣好早就買好晒.....

大宅

原帖由 carmen415 於 10-8-5 17:35 發表
Hi Cindy,

我諗住今個星期日去會展到睇下,
諗住 d 野習中d,
因為再遲多一個月先買既話, 驚會好辛苦.
今個月個肚大左好多喇,
個 b 係入面好似跳舞敢 ....
你地個 B 係咪都一樣 ?

...

HI~我呢幾日都要返工去唔到呀......

首頁

尾頁

跳至