單親天地

跳至

首頁
12345...14

尾頁

等待驗證會員

雞丁,

段經真係有D難度, 因為有D字我都唔知讀得啱唔啱, 你試下淨係跟段錄音, 背果三句108次, 睇下得唔得, 可唔可以得到安心寧靜的作用

其實係個blog度仲有其他宗教哲學的文章, 你得閒就去睇下讀下, 都有一D啟示, 尤其係---改变命運的几個故事之從死神搶回自己的生命, 你真係乜都唔需要準備, 淨係腦裡想住佛母的樣, 心裡默唸就得, 我而家都係咁做

而家我每早每晚都會背下全篇經文, 不過冇108次咁多, 因太長la, 但一得閒就背下短經, 亦會幫你背埋, 我諗日積月累, 一定積到功德

等待驗證會員

原帖由 charmaine_1 於 09-5-16 22:32 發表

慣左啦!熱咪去圖書館!唔想用多程車$

Charmaine, 早晨!
乜好遠架?

做乜報到咁遠, 個個禮拜都要spend足一日, 仲慘過番工, 我好怕係街度無所事事, 真係行左又唔係, 行右又唔係, 又攰又熱, 想死mouth:

所以而家出街係一定有目的而為之

等待驗證會員

原帖由 四眼雞丁 於 09-5-17 10:04 發表
但我聽唔到有錄音ga .....仲諗住搵手機錄把聲...

你一開個blog, 就自動播架

咁你係果一頁的最下面, 見唔見到架mp3机?

等待驗證會員

咁你見唔見佛母像同個咒輪呀!

唔洗驚, 我可能比錯website你je

等待驗證會員

拿, 你再試下呢條link, 一入到去, 睇到右手邊, 有架mp3机, 寫住:大白傘蓋佛母心咒, 其實係一樣, 死la, 電惱我係白痴呀, 救你唔到呀

果條link:
http://hk.myblog.yahoo.com/yes_3721

等待驗證會員

雞丁, 我個仔好肚餓, 我煮左野比佢食先, 遲D先再同你傾

等待驗證會員

雞丁,

你真係好黑仔

係咪完全睇唔到又聽唔到?

如果淨係聽唔到, 可能個喇叭有問題, 因為我而家本notebook都係咁, 但如果睇唔到, 就真係唔知點解

等待驗證會員

仲有, 我個仔話應該唔關更新的事, 阿仔問你有冇msn, 如果有, 佢攪掂然後send比你

係呢, 你今日食左野未呀

等待驗證會員

原帖由 四眼雞丁 於 09-5-17 14:18 發表
今日...聽你話食麥皮.....我無msn 有ic蕉....

食多D野呀, 你真係乖, 比10個Good你 , 係屋企都做下運動la, 唔好咁懶la

言歸正傳, 最弊我冇icq呢, 阿仔問你有冇e-mail呀? 用e-mail都得喎

等待驗證會員

原帖由 四眼雞丁 於 09-5-17 14:28 發表
pm

收到, 但阿仔攪到而家都仲未攪得掂, 你比d時間我地, 再等等

等待驗證會員

雞丁, 真係咁邪 , 阿仔用我部notebook都係攪唔到, send 唔到比你呀

而家試下用阿仔部desk top–次, 睇下得唔得, 好邪呀

等待驗證會員

雞丁,

攪掂, 收e-mail

等待驗證會員

原帖由 charmaine_1 於 09-5-17 18:24 發表
?ib_____D.fdJX5Ub
雞丁:

呢個係哈哈笑亞女整架... ...

Charmaine,

我又想食wor, 黎多一份呀, 唔該

等待驗證會員

原帖由 四眼雞丁 於 09-5-17 18:07 發表
shalala:收到你隻貓.....但係個yahoo唔生性..開唔到....
發癲了.....激氣

點解.........點解............

咁波折重重..................

唔通連個天都唔鐘意我

我唔濟呀, 我個仔攪左成個下午la............死人机............

等待驗證會員

Vane,

long time no see la

How are you ar

等待驗證會員

雞丁,

我每日幫你早晚誦經一次, 但你聽日試下開唔開到個e-mail, 唔得就罷, 我會幫你背~

等待驗證會員

原帖由 charmaine_1 於 09-5-17 20:47 發表

冇樣睇既好唔好
?ib_____DHOblra5w

http://hk.api.blog.yahoo.com/1.0/footprint?token= ...

ummm........um........呢份都好........不過阿女果份可愛D bor, 我想要果份............得唔得呀

等待驗證會員

原帖由 四眼雞丁 於 09-5-17 20:59 發表
本書唔睇好過睇..睇左仲驚.....
原來又要驗血...照呢度果度...係咪吹水炸...
講要做好多野ga....
醫生話要照超聲波.同夾胸..
呃人架

醫生唔會呃你架, 可能病情唔同, 就有唔同的做法la, 比D信心個醫生la, 佢上次幫你做手指的時候, 佢都ok, 冇出錯呀, 我覺得(直覺上, 咁我的直覺都好準架)今次你的手術會成功, 你真會好番, 我真係冇呃你, 呢兩晚, 我幫你誦經的時候, 腦裡面的境象係你會好快好番, 而且精神唔錯添, 我真係冇呃你架, 所以你唔好咁驚青la

等待驗證會員

原帖由 charmaine_1 於 09-5-17 21:09 發表

我地乜都食哂囉 sorry

食........哂............ , 唔通個天真係唔鈡意我, 連小小都唔留番比我

等待驗證會員

雞丁,

你真係好似charmaine講剷哂個window再裝過, 我真係想你自己試下去誦經, 你誦完經 , 你再專心D係腦裡面諗下手術之後的景象, 你應該見到手術後的你係好正面架, 係好精神架

首頁
12345...14

尾頁

跳至