興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

子爵府

回覆 ho_mama 的帖子

醫生話應該無事,不過都要觀察到1歲!

moonlight9198  醫生話冇事, 就應該問題唔大既, 唔使咁擔心既.  發表於 11-9-1 21:14

子爵府

回覆 溋溋 的帖子

已check咗鈣質正常!都有d似抽筋!

子爵府

回覆 溋溋 的帖子

無喎,我無同c6講呢d!因為我見到你哋講呢d禁忌我先記起唔知關唔關事咋!因為搬鞋櫃時係唔知坐月唔可以做,之後菲姐整爛個廚櫃,c6都一心想住快d整番好,到我同佢講99罵話唔得時,c6都即刻嚇一嚇,話唔用鎚仔應該唔怕掛,係度搵藉口,若同佢講,肯定會唔安樂,所以我無同佢講!

子爵府

回覆 miffymiffy 的帖子

有照呀!照咗腦電波同腦超聲波,不過醫生話若bb只是輕微羊癎,照時若bb無抽都好難check到!所以都仲要觀察吓!不過bb抽時好在面無變色,只係會好似好攰咁瞓咗覺,但都唔係成日抽!
我有個做醫生嘅朋友話,有d bb係會有好輕鬆嘅羊癎,呢d輕微嘅,等小朋友大少少就會自動好返,若真係勁嘅羊癎,bb照腦電波嗰d時,就算bb無抽都會check到,所以都叫我唔洗咁擔心!

子爵府

回覆 溋溋 的帖子

但發現問題時bb都係1個月大,我諗bb唔識玩呢d掛?不過醫生都話有可能bb神經線發育未完全都會係咁抽!

子爵府

好嘞!早抖啦!明天再傾!

子爵府

回覆 moonlight9198 的帖子

moon姐,想問吓若果係附近唔知邊一家人掛會唔會影響我?因為有時去廁所,就會聽到唔知邊度傳D風鈴聲出嚟!我有時聽到呢d聲會「毛管棟」架,真係聽到聲會唔會影響到我嫁?

子爵府

回覆 chinatea 的帖子

茶姐,你返嚟啦!我想聽故事呀!

子爵府

回覆 alicealice313 的帖子

子爵府

回覆 JJMumMum 的帖子

我有掛住你嫁!快d講你d經歷嚟聽吓啦!

子爵府

回覆 JJMumMum 的帖子

咁驚?

子爵府

moon 姐,我99都係呢個friday做節呀!

moonlight9198  其實係我 99, BOOK 唔到 SATURDAY 既枱, 先做  FRIDAY 既.  發表於 11-9-5 16:43

子爵府

嘩!追post追到索哂氣!mouth:

子爵府

我以前都係住屋邨,間屋係阿爸細個時開始住,住到同阿媽結咗婚都係住呢間屋,阿爺係我出世前已經過咗身,所以我未見過阿爺,不過每年去拜山時見到佢張相都會有d好親切嘅感覺!
記得有一年去拜山,因為人人都好怕香燭嘅煙,惟獨我唔怕,我係嗰d好煙都唔會流眼淚嘅人!所以我哋要走時,我突登行埋去同阿爺講「我走啦!下年再嚟探你啦!」之後...我見到張相嘅佢好似點咗一吓頭,不過我一d都唔驚呢!
moon姐,點解有d人會怕煙,有d人又唔怕嘅?之前聽過唔知邊個老人家講過,但我已經唔記得lu!

子爵府

再講間屋,因為以前阿爺都係係度住,而且阿爺係做木工嘅,所以有好多傢俬都係阿爺整嘅,包括一張籐椅!
有一日,我見到阿媽坐係張籐椅度,突然彈起身打電話比我阿嫲!之後我聽我媽同人講(因我嗰時細個,所以阿媽唔敢話我知,到我大個佢有講)原來嗰日阿媽坐係張籐椅時,被一條籐勾到條褲(平時無籐突出嚟嫁),之後阿媽記起發過夢,所以打電話問我阿嫲,內容大致係咁︰
媽︰99,阿老爺係未x月x日生日嫁?
嫲︰係呀!你點知嫁?
媽無理繼續問︰阿老爺係未好忠意食燒肉嫁?
嫲︰係呀!佢每年生日都一定會買燒肉食慶祝生日嫁,呢d嘢我都無同人講過,你點知嫁?
我媽先講,原來嗰晚發夢,見到屋企個神枱有燒肉,之後鏡頭一轉見到屋企個日曆係x月x日,成個夢都見唔到阿爺,不過比阿媽嘅感覺係阿爺x月x日生日,想食燒肉!不過阿媽瞓醒唔記得個夢,到比阿爺整嗰張籐椅勾到,先即時醒起,所以即刻彈起身打電話問我阿嫲!
下次再講另一個報夢事件!

子爵府

無聽過啊!

moonlight9198  而家開始要聽下喇.  發表於 11-9-6 16:10

子爵府

Good Afternoon everybody!!!

子爵府

珊珊來遲 發表於 11-9-6 18:25
呢几年真係多災多難. 睇到我都驚有沒日倫. 好怕係沒世生咗BB出嚟係累咗佢. ...

我有阿仔時都有咁諗,搞到嗰排心情好差!不過之後阿Q d想,若我生個醒目仔出嚟可以救到全人類,咁地球先生可以得救嘞!因為我成日都想會唔會最後有人有辦法想到出嚟呢?

子爵府

回覆 hinwaimama 的帖子

我覺得呢套戲幾好睇呀!

子爵府

moon 姐,hinwaimama,茶姐,各位姊妹︰
昨晚我發咗一個我覺得幾恐怖嘅夢,希望唔係真啦!
我夢見hk(應該係hk),周圍都好多人,好似遊行咁,但d人係幾失控嘅,周圍叫囂周圍「琴」,感覺係所有hk人都好唔滿意一d嘢,大家一齊出嚟表示不滿,好似無人返工,全部人都上哂街嗰種!有d似hk將要淪陷嘅feel,真係好恐怖呀!
我話比我阿媽知,佢話我成日掛住遊行所以發惡夢喎!

珊珊來遲  你次次發夢都會成真個喎!!  發表於 11-9-7 17:31

首頁

尾頁

跳至