興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

子爵府

回覆 ^w^ 的帖子

A係我嘅中學同學,係女仔!

子爵府

返到「屋企」問A佢先同我哋講,原來佢同我哋一齊四圍走去探險時,突然見到樓梯條路好光好靚,佢比d光吸引住,於是跟住d光行!我問佢聽唔聽到我哋叫佢,佢話咩都聽唔到,個人只想向前行想睇吓前面有d咩!之後突然間聽到我哋係度勁叫佢,之後周圍無哂光,漆黑一片,立時好驚,即刻走番落嚟!當晚原定講鬼故嘅節目取消咗,因為已經好驚嚇啦!不過好在第二日起身見阿A好似無咩事又無病,我諗佢算好彩囉,不過過時咩都唔識!

之後因為無咩時間打理間屋,搞到d草成日都生到好長又多偷渡人成日入嚟偷罐頭同整亂間屋,所以最後都賣咗lu!

miffymiffy  真係嚇C.  發表於 11-9-15 17:35
^w^  你同學真係好彩  發表於 11-9-15 14:24

子爵府

回覆 溋溋 的帖子

我諗都係一個個人,我第一次請嗰個印印好好架,佢第一次做嘢,做咗一年掛住個仔所以唔做,不過佢返咗印尼仲有間中打電話比我個女傾計,有次知道我個女入咗醫院仲喊添!
後來我請咗依家呢個菲姐,個印印想返嚟我度做,太遲啦!因已同菲姐簽約,我都好想請返佢!不過佢依家係元朗工作,放假都會返嚟紅磡探我個女!又間中送d小禮物比我個女!因為我個菲姐有嚴皇主婦手,對手d指甲爛咗6隻,好恐怖,第時我要返工都唔敢比佢同b仔沖涼同煮嘢比b仔食,所以想換工人!我想等印印完約返嚟幫我,佢都想,不過佢c6唔比,佢問咗好多次,最後佢個c6話若果佢再簽約就走佬唔理佢同個仔!所以我都唔免強佢啦!
所以依家想搵印印囉!但都好講彩數啦!

子爵府

回覆 碗仔 的帖子

咁依家張相仲係唔係度呀?

子爵府

回覆 jamieconnie 的帖子

點樣間中返嚟幫你清潔呀?即印印放假日就去你家幫你清潔?可唔可以嫁?我都想我之前嗰個幫吓我清潔啊!因依家我家嘅菲姐清潔真係好唔得嫁!

子爵府

回覆 kianmama 的帖子

真係唔到你唔信嫁!我都好信呢d嘢!不過我諗小產會無落bb咁差,因為小產係無心,落bb就係突登!我有三個朋友以前細個都落過bb。佢哋依家嘅情況係︰第一個到依家都無固定男友!第二個,之前結過婚想生bb,但因為身體差醫生話好難有(唔知係未因為落過),要朋友食藥,但食藥可能會生孖胎,佢老公唔想生,我朋友好想生,不過最後佢老公同佢離咗婚,估計有第三者!第三個,已結婚,老公好錫佢,佢哋生咗個女,好可愛好靚女,可惜天生心有事,一歲後先可以決定要唔要做手術,同埋bb嘅眼睫毛向內生,所以bb1歲後一定要做手術整好d眼睫毛!
我覺得唔知係未因為落過bb而影響佢哋嘅運程,佢哋三個身體都好差,成日頭暈,但因為佢哋信仰嘅關係,所以我無同佢哋講咁多lu!

子爵府

回覆 溋溋 的帖子

又真係幾火嘅!

子爵府

回覆 琛媽 的帖子

咩事?講嚟聽吓呀!

子爵府

回覆 hinwaimama 的帖子

好似好好味喎!

子爵府

回覆 hinwaimama 的帖子

說來慚愧!我係識食唔識煮嘅人,簡單嘅好似蒸水蛋就ok,要煎炒就...今年新年先第一次試整蘿蔔糕嗰d咋,因我好like食嘛!

GogoCheung  me 3,  平時蒸魚/肉餅, 烚菜之外, 煎,炸,炒都唔識  發表於 11-9-16 14:35
miffymiffy  me 3~  我天生煮送渣~  發表於 11-9-16 14:24
小詠  ME 2  發表於 11-9-16 13:51

子爵府

各位午安呀!

moonlight9198  GOOD AFTERNOON !!  發表於 11-9-16 15:54

子爵府

回覆 溋溋 的帖子

就係今日食開心餐出事,食一個兒童早餐成三十幾蚊,後尾返到屋企諗諗吓唔對路,佢收多我牛奶$8個幾,但張單已掉咗!因為好耐未食過兒童餐所以唔知價,bk d 姊妹成日話麥記加咗價,所以我以為加咗咁多,頭先接阿女放學同d媽媽講開至知我比人扼咗呀!

子爵府

Hello All !
講開冥婚,我又想起一個case!分享吓先,不過分享之前又想問吓問題!其實想問好耐,又唔知問唔問好!
我只係奇怪,bb小產或落咗bb,佢哋都係肧胎,未係bb,咁點解都可以長大?邊個繼續提供胎盤令胎兒繼續生長然後「出世」?有無人可以解開我嘅疑問?上次發夢見到小產嘅bb後,都會諗係陰間邊個生佢出嚟?定好似「鬼域」套戲咁,係自己生長自己出世?
謝謝!

子爵府

講故事︰
我有個阿姨年輕時都幾靚嫁!我細個成日忠意同佢玩,佢大我幾年!記得我大約十幾廿歲時,我叔婆打電話同我阿媽講件靈異事,問我阿媽點算,不過件事最後解決咗!
件事係咁嘅︰有一段時間,阿姨行為變得好古怪,成日出街返屋企後無耐又出街,問佢去邊又唔講,平時阿姨係好有「交帶」,好乖嫁!咁返到屋企又會自言自語!
有一日我叔婆收到個驚嚇電話!

子爵府

電話內容係咁嘅︰
女人︰請問係未x宅?
叔婆︰係呀!你搵邊個?咩事呀?
女人︰你屋企係未有個女仔叫xxx?(我阿姨個名)
叔婆︰係呀!不過佢唔係度喎!
女人︰係呀!我係幫我個仔同你個女提親嫁!
叔婆奇怪︰咩提親呀?
女人︰我個仔話好忠意你個女,所以比你個電話號碼我叫我打電話比你同 你提親。我初時都唔信架,但阿仔成日報夢比我叫我快d同佢搞冥婚,所以我未試吓打電話睇吓係未真囉!
叔婆大驚︰吓?!我個女未死嫁!點可以嫁比你個仔呀?唔怪得阿女呢排古古怪怪啦!原來係你個仔搞我個女!
女人︰吓?咩你個女未死嫁?我唔知呀!我一路以為佢哋係下面識嫁!但我個仔話同你個女拍拖好開心嫁喎!咁點算呀?
叔婆︰咁我個女未死嫁嘛!點可以同你個仔拍拖結婚呀?

子爵府

我叔婆後來知個女人都係無心,所以都平心靜氣同個女人傾,睇吓有咩解決辦法!
叔婆之後再問阿姨,阿姨竟話係呀!你唔好理我啦!說話有d語無倫次,唔知佢講咩!後來兩個家庭都去找d師傅幫手,之後個女人打電話比我叔婆,話唔好意思,個仔搞到佢個女,個女人話搵咗師傅,個師傅幫佢搵咗個女,定唔知搵個紙扎新娘,總之就可以代替咗阿姨,同女人個仔搞冥婚,仲話佢做冥婚個日期比叔婆知!
點知真係係冥婚日期後,阿姨好似變番正常,但阿姨好似唔知自己曾經「中招」咁!後來我叔婆問阿姨,阿姨話有一日同d朋友唔知去郊外定行山,玩完之後就好似個人有d唔受控制,自己唔知自己做咩,亦想唔起果段時間發生過咩事,但佢知道有嘢跟住佢,但佢又唔知自己做咩咁,即總之果段日子就好似朦查查咁!不過叔婆都只係輕描淡寫咁講比阿姨知,費事嚇親阿姨!

子爵府

原來無人!

alicealice313  你想點啫, 衰鬼  發表於 11-9-17 22:47
moonlight9198  我番左黎喇.  發表於 11-9-17 17:27

子爵府

回覆 moonlight9198 的帖子

起初個女人都仲想叔婆比阿姨嫁佢個仔嫁!佢話佢兩個「兩情相悅」喎!又話個仔報夢佢知佢哋拍拖好開心,又話阿姨都應承嫁比佢喎!後來阿叔婆好激動話佢個女未死,點解你要我個女嫁比一個已死嘅人...叫個女人自己倒轉想吓叔婆嘅感受,個女人先唔堅持咋!

子爵府

回覆 moonlight9198 的帖子

我之前發夢嘅感覺就係BB係我已過身嘅四叔幫我照顧佢,但無理由四叔「生BB」出嚟嘛!所以我先有咁嘅問題!

子爵府

又係去99屋企嘅時候啦!

moonlight9198  see you later la.  發表於 11-9-17 18:23

首頁

尾頁

跳至