跳至

首頁

尾頁

大宅

我都是在QE生呀, 預產期是9月5日, 唔知到時會唔會咁啱見到呢...
係呢, 你知道BB調咗頭仔未, 係咪已經決定順產?

原文章由 Wongpuinok 於 08-7-9 09:56 發表
I am Joanne. My EPD is 2008-08-27. I planned to deliver BB in QEH. I wish to be "順產" . Welcome to leave a message here.

大宅

哇, 原來你已經有2次經驗... 咁你之前係咪都是在qe生?

原文章由 Wongpuinok 於 08-7-9 16:51 發表

我預產期是8月27日, 醫生話可能早生, 亦有可能見到您.
32W2D 時 BB 有 4 lbs 7 oz, 已經調咗頭, 希望 "順產" 喇 ....
唔知 BB 出世有幾多磅 ? 
( 大女出世有6 lbs 10 oz,二仔出世有 7 lbs 10 oz )  ...

大宅

希望大家都可以住到二等房啦... 係呢, 你之前生, 老公有冇陪產?

原文章由 Wongpuinok 於 08-7-9 22:34 發表

Yes, I've been QEH for two times and living in 2 nd class (G11), the nurses are very good.

大宅

聽人講屯門醫院產房裝修過, 好似都幾靚幾新淨

原文章由 Wongpuinok 於 08-7-14 06:55 發表

Shutma,
Sorry to have late responese to you.
I also wish to live in 二等房 (G11) but I am now living in Tuen Mun area (May be need to live in Tuen Mun Hospital if suddenly as I've got b 鏈 for thi ...

大宅

咁我又唔知, 但如果你是在屋企(屯門區)call白車, 佢一定送你去屯門醫院急症室, 再入產房, 但如果你之前有覆開診, 就可直接踩上產房囉

原文章由 Wongpuinok 於 08-7-23 14:32 發表

Thanks, Shutma.
May I know if I suddenly go to Tuen Mun Hospital for delivery, what things could I need to do ?

大宅

我都想知做無痛係點? 會唔會冇晒感覺, 葯力過咗會唔會突然間好痛? 同埋無痛可唔可以陪產? 好似好多問題, 唔該了....

原文章由 waiwai2006 於 08-7-26 13:16 發表
我都會係qe 生, 第一胎一生完幾個鐘都可以上2等房, 希望今次都得啦...

我都好怕第2胎會生得好快, 上次我有做"無痛", 希望今次都夠時間做到啦...

唔知有冇機會見到你地 ...

大宅

愛他美 是剛生完媽媽報料..... 但聽都未聽過個名

原文章由 Wongpuinok 於 08-8-6 13:59 發表

I also want to know...

大宅

吓, 你都是生得但趕唔切去qe先至去TMH啫..... 佢仲有咁多時間做咁多嘢咩??

原文章由 Wongpuinok 於 08-8-6 14:05 發表

Shuetma,

But I phoned to Tuen Mun Hospital already. The nurse said if I am urgently go to its hospital ( if I am in a hurry and could not go to QEH), I need to go to A & E of Tuen Mun hospita ...

首頁

尾頁

跳至