自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

回覆樓主:

建議Day 2 去Sentosa 玩香港冇嘅嘢, 而不是去 theme park.
上午玩 water park, 之後玩 luge, 晩上玩 ifly.

水晶宮

Mrs.Jay 發表於 19-3-7 19:46
如果住兩晚,我建議住聖淘沙,淨係係聖淘沙玩小朋友一定都樂開心,又可以去環球影城,係貴小小但值得
...

如果早機到、晚機返, 住 sentosa就抵。
现在樓主Day 1 after 5pm 才到星加坡, Day 3 又早機走, 住市區化算好多。
市區都有泳池酒店。

水晶宮

jojojojom 發表於 19-3-7 22:30
現居新加坡,我認為落機安頓完搵下特色嘢食,明天全日在聖淘沙玩,咁一定唔會趕
...

我12月時就係如你所講咁玩。

我 在星加坡轉機, 我 stopover 2晚。 第一晚到星加坡已是晚上9点, 住市區。第二日我入 Sentosa (仲要训到10am 才去吃早餐), 玩 zipline, 然後玩 luge, 之後逛 Vivo city, 夜晚去牛車水食串燒, 返酒店。
Day 3 上午去 art science museum, garden by the bay. 之後在 金沙食嘢, 下午去機場。

咁就2晚, 我觉得咁玩都 ok

熱狗媽    發表於 19-3-7 23:47

水晶宮

熱狗媽 發表於 19-3-8 09:30
最後改左機票, 早一日5:00到, 走果日12:00幾depart. 所謂嘅抽獎現金, 全數用晒係補票嘅差價同rebook fees.
...

唔好再諗果筆機票費, 到你出發之時已經唔記得㗎喇。着眼如何在星加坡過那72小時。

小朋友大得快, 自己又要返工, 要捉緊機會同佢地去玩, 建立共同回憶!!!

水晶宮

熱狗媽 發表於 19-3-8 09:30
最後改左機票, 早一日5:00到, 走果日12:00幾depart. 所謂嘅抽獎現金, 全數用晒係補票嘅差價同rebook fees.
...

我覚得星加坡機場都係一個景點。
我会吃個 喇沙, 去玩下部按卻机, 小朋友又可玩下填色, T2仲有 movie theatre.

水晶宮

熱狗媽 發表於 19-4-8 14:37
各位請比意見, 最後行程如下是否可行:

21/4(抵達) – 晚上一落機由機場坐的士去老巴剎晚飯, 然後回酒店休 ...

早上去牛車水係冇嘢睇, 不如去 art science museum, klook 有入場券

水晶宮

熱狗媽 發表於 19-4-14 14:27
Oh仲諗住坐船之後順便去Garnden by the bay. 如果係咁就唔坐啦。

請問如果朝早改去坐吊車玩滑車,之後先去 ...

你可去先去 art science museum , 然後行去 Garden by the Bay.

首頁

尾頁

跳至