婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

子爵府

我尋日講咗啦!我老公係超級孝順仔佢唔制呀 !你老公都對你好好呀! uote]原文章由 mother904 於 08-12-17 23:31 發表

以前我都係咁樣處理,只要你老公同意,又肯係99面前撐你,就一定得。99唔中意都唔敢出聲。 [/quote]

子爵府

係呀!d 99好似自己係太后咁好似自己大乜曬
原文章由 chingbb 於 08-12-18 10:15 發表
laimanw,
你係完全對的! 但係99就係甘架啦! 你都識講啦, 你已經嫁了, 已是"男家"的人, 所以所有的"大時大節"都一定要"男家"為先! 仲有, 就算你老公好好肯自己返去食, 不等於99唔會有說話聽 ~ 再 ...

子爵府

係呀!上年你都好唔開心啦!!我唔會比99點囉!我一早問佢 佢自己擇果日 依家佢無叫我正日同佢食 不過 依家99話要除消啫! 佢好似係比面口我睇囉!!
原文章由 chingbb 於 08-12-18 10:21 發表
都係架! 我現在同99的關係唔好的! 這些都是原因之一! 唔好講我啦!
姊妹, 你今年"第一年"係新抱(已經係男家人), 可以點對你都得呀!
仲有, 你真係要confirm幾時可以同自己媽媽做冬, 99可以離譜到叫你如果大家就唔到時 ...

子爵府

你99同我99都係變態 無乜高低 你都要加油呀!
原文章由 KiuShaBB 於 08-12-18 10:32 發表
係吔, d 99唔會理你架, 你係新抱之嘛, 又唔係佢個女, 你嫁咗入去就梗係要你就佢啦.

我99以前做節淨係就佢個大女, 死人大姑9都要去佢自己個99到食啦, 佢邊日得閒就邊日食, 通常都係早2日至通知, 問都話唔知, 好在唔 ...

子爵府

原文章由 KiuShaBB 於 08-12-18 10:32 發表
係吔, d 99唔會理你架, 你係新抱之嘛, 又唔係佢個女, 你嫁咗入去就梗係要你就佢啦.

我99以前做節淨係就佢個大女, 死人大姑9都要去佢自己個99到食啦, 佢邊日得閒就邊日食, 通常都係早2日至通知, 問都話唔知, 好在唔 ...

子爵府

可能你媽咪唔想你好似我哋依家咁煩呢!你媽咪真好
原文章由 ABBC 於 08-12-18 10:39 發表

咁就梗係可以啦~不過做冬就唔可以返囉~話食窮外家喎

子爵府

我哋都鍾意阿媽多d 講乜都唔會有心病 唔洗做大龍鳳 真係舒服好多家!!
原文章由 肥肥地 於 08-12-18 12:02 發表
不會啦.阿媽不知幾喜歡同自己個女吃飯。而且又可以咩都講1餐。不用就住就住咁....

子爵府

我諗住唔理佢囉!我返外家食飯呀!
原文章由 chingbb 於 08-12-18 14:00 發表
比面口你睇 ~ 這個可能係開始了, 而可能你99都要睇下你會用什麼對策吧! 總之, 佢地真係什麼都可以架! :;pppp: :;pppp:

子爵府

我99咁煩我唔會生小朋友囉!!!
原文章由 chingbb 於 08-12-18 14:02 發表

這個一定啦! 如果你有小朋友你會梗加覺得都係自己媽媽好(我的case係甘)

子爵府

thx~
原文章由 chingbb 於 08-12-18 14:11 發表

姊妹, 祝你好運啦! 希望你順利!

子爵府

你知道嗎?佢真係好煩 剛入伙時 我99成日上嚟又話你屋企e道污穢嗰道唔清潔 打比我叫我放工返去抺 一時又話你洗頭有頭髮趺落地 你係唔係身體有問題 又話你張床褥底床架中間點解有頭髮 大佬呀!我返工唔係屋企唔等如可比你抄我d嘢囉!!!都唔會知會唔會長久 所以唔生啦!!
原文章由 chingbb 於 08-12-18 14:13 發表

都唔可以甘講的 ~ 生小朋友係你和你老公的事; 只是99係可以左右意見的人!mouth: mouth:

子爵府

做人新抱都係可憐
原文章由 bittyko 於 08-12-19 21:51 發表
我都好憎呢d日子, 要扮晒friend咁對住姑仔.....可能我eq低, 對住2-3hrs已經好頂唔順

首頁

尾頁

跳至