夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

redhot,

真係感同身受, 大家快d 攬住喊得一句句先

我老公又係咁, 無論我做咩講咩全部都係錯既, 佢好double standard, 同一樣事件, 同一樣處理方法, 佢做就得, 我做就丙到9 彩

我覺得佢已經唔再愛我, 留住我係佢想要面, 唔要離婚, 我又帶得出去見人, 不過好明顯, 佢已經好睇我唔順眼, 我講d 咩, 做d 咩, 所有嘢佢都要呼喝我, 總知就成日都好fu 氣同我講嘢

我根本就唔想佢係屋企, 最好佢唔好返嚟, 對得多重多機會嘈, 衰在佢係自己生意, 成日都好得閒, lunch 已經可以返屋企, 我湊完女返學要行街避開佢, 唔想同佢一齊係屋企, 唔係又嘈交都似, 同你一樣, 孤獨可以避免受傷害。

我到今日都重同佢冷戰梗, 我都同佢講咗, 好唔滿意佢成日針對我, 我選擇唔再出聲, 唔再比意見, 唔再多講, 因為我講咩都係錯既, 多講多錯, 唔講唔錯

同你唔同既係, 我冇諗過離婚, 一來個囡重細, 只係幼稚園, 二來, 都已經39 歲, 離唔離都冇咩所謂, 冇諗過會再結婚

只係唔好家嘈屋閉已經好心滿意足, 對上一次嘈, 我都已經表明, 我唔會離婚, 佢鍾意就出去搵第二個, 係人前人後我地重係表面夫妻, 令個囡有個完整家庭就得

你個囝有幾大, 如果夠大, 識諗就ok 啦

[ 本文章最後由 velma 於 08-7-2 01:27 編輯 ]

大宅

sadman07,

我都只係阿囡返學個三個鐘費事係屋企對住佢啫, 其他時間我都會全職湊囡架

近排我同老公已經無咩嘈喇, 因為已經少講嘢, 只係一問一答多
我將以前所有不滿, 即係佢認為係我唔啱既事, 只要佢一做, 我就會用佢鬧我既方法, 用好soft 既tone 吋番佢, 佢即刻明平日佢係咁鬧我, 咁就知點解我積埋幾年既火, 點解會咁慶, 而大家又唔會嘈起上嚟

我好憎老公成日問完我d 嘢又唔上心, 一日問幾次, 或者成日問埋d 無聊問題, 我都費事火, 永遠答佢"一陣上網搵比你""一陣返屋企搵比你", 真係答好多次就話"我答咗5次喇, 唔好再問喇"

有時佢好大聲, 好fu 氣同我講嘢 (近排已經冇, 我估佢都知衰), 我就大叫"洗唔洗咁大聲呀", 講埋比個女聽, 個女會幫埋我, 叫老豆唔好咁大聲同媽咪講嘢, 不過個情況都唔樂觀, 因為次次佢都係改兩三個月, 之後又再故態復萌

你老婆係要返工既? 定係全職媽咪嚟架?
咁你老婆又未必一定有affair 既, 一個三十幾歲女人, 重要結埋婚, 有個女, 你估咁多人hou 咩, 呢d 係電視劇至有架咋

你不如同你老婆講, 只要佢返嚟睇番個女, 你會控制住唔再嘈, 等佢盡返媽媽既責任先吖

又或者你早d sms 佢, 話你幾點瞓, 叫佢早d 返啦, 唔好周街去嚟避開你, 太夜危險, 起碼等佢一排早d 返都好吖

唔洗太心急要個關係好, 唔嘈交已經係一大進步
希望幫到你啦, 我都自身難保

[ 本文章最後由 velma 於 08-7-20 02:06 編輯 ]

大宅

sadman,
咁你太太都幾自私
咁不如你同你太太講"不如我都quit 埋份工, 一齊去幫你朋友啦", 講笑咋

既然係面對面傾唔到計, 不如你寫信, 或者係email 比佢, 講下你worry d 咩, 你自己財政上既壓力啦

首頁

尾頁

跳至