美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

虎到金來勳章 牛年勳章

我覺Crema nude ok呀,雖然cream狀但唔難推喎~
佢唔係純foundation, 似潤色CC cream 多D, 平均膚色同時護膚,上面後慢慢溶合肌膚變得有光凙,只係唔夠遮瑕! JM你買咗就試吓用啦,一盒有排用呀 ⋯⋯ 我會上手背後再小小咁上面再推開!
但如果你真係想試其他Armani foundation, 我vote maestro or designer, 睇你皮膚狀況同要咩效果,maestro 水狀好薄,有護膚成份所以成日都keep 到水感光澤感(當然你皮膚底要ok水啦),但都係唔夠遮瑕,小瑕ok, 紅就唔得,但遮瑕比Crema nude好! Designer 厚D但真係靚,上妝效果唔厚,保濕同光澤感都唔錯,keep大半日都冇乜氧化,遮得好好但毛孔要順毛孔上先靚D!
你再去counter 試吓,如果要遮毛孔你可叫BA幫你試一試face fabric 同designer 你自己比較吓!

伯爵府

虎到金來勳章 牛年勳章

回覆 jessica_yeeyee 的帖子

我上手背後用棉or掃逐小上面, BA教如用手上會再用棉略拖開小小!等一等個cream 既護膚成分同自己皮膚溶合後個桩就變自然,所以先話似CC cream 多D, 唔好一次過or同一位置上大多,用佢個匙1-1.5份量已夠全面,我見係counter touch up時BA都係用咁上下用量

伯爵府

虎到金來勳章 牛年勳章

回覆 BlairHo_2015 的帖子

JM你推介我都有試過,可能真係要夾人啦,我自己反而暫時用過dicila, Twany, cdp(舊版)係冇乜氧化, 我自己覺GA其實last得好耐,佢同Dior or impress 都唔錯

首頁

尾頁

跳至