婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

大宅

樓主, 睇完你的故事, 我諗換轉係我, 可能打咗人... 所以, 你已經好叻, 可以繼續餵亞B食野唔出聲, 我覺我你亞B知道你唔開心, 所以望住你, 想安慰你... 為咗亞B, 一定要堅強。

以後99如果話叫你唔好去呢檔買, 要去嗰檔買, 就同佢講 "99, 我成日都唔記得邊檔, 不如聽日你幫我買啦" 等佢做埋你嗰份。 仲有, 與期俾佢 check 住你落街去咗邊, 一係你就出親去都打俾佢 "99, 我而家落街, 拜拜" 然後 park 一聲收佢線, 唔好俾時間/空間佢問你去邊, 幾時返等等, 就算佢趕得切問你, 你都話未知會行去邊, 又唔知幾時返, 天黑前會返到。 到時如果你 c6 問你做咩 cup 佢亞媽線你就話 "我只係報告行蹤, 講完唔收線做咩? 加上我有講拜拜, 所以都唔係 cup 佢線" 或者落樓唔好聽佢電話, 問你做咩唔聽就話唔記得帶電話落街。 同埋, 如果唔想 c6 同佢講你第二日的行程, 就直情連 c6 都唔好講, 佢問你, 就算你 confirm 咗去邊都好, 都話而家未決定/未知, 聽日先算... 然後聽日要出去咪自己出去囉, 99 打俾你一樣唔聽, c6 打俾你先話佢知你而家去邊, 唔打就唔講或者返到去先講, 問你做咩唔聽佢亞媽電話, 就話聽唔到電話響囉或者直頭話唔想聽, 咁你就唔使成日俾佢煩住。 講真, 如果冇街去都可以返去亞媽屋企坐吓, 陪吓佢地好過, 電話響又唔想聽就熄咗佢, 只要你 c6 知你去咗邊就得, 唔想 99 打到去你媽屋企, 就直情同 c6 講去同亞媽行街唔係響亞媽屋企就算。 你 c6 唔識兩頭瞞, 教佢都冇用。

大宅

原文章由 emilywpy 於 08-4-28 15:56 發表

我c6絕對係一隻順毛貓,順住佢就咩都好易話為,大佢就死梗,不過有關於佢丫媽的不是之處就算順住黎講都唔得...
其實我都成日周自己講,由佢兩母子傾胞佢羅,但當我聽到c6響電話乞到不停答佢丫媽有關我o既野時 ...

如果係咁, 下次直情叫個 C6 俾你聽, 99 要問咩就問你, 你答得佢禮禮貌貌, 但係去邊就肯定話 "未知", 買野買咗幾多錢就話"唔記得", 幾點出去就話 "聽日先算", 答完兩三條就問佢 "99, 你仲有咩要問? 聽日不如你打黎直接叫我聽話, 有時 c6 都未必咁清楚, 唔想佢講錯你聽":;pppp:

大宅

原文章由 Octopusma 於 08-4-29 15:21 發表
99呢個人, 真係唔使太上心, 正如大家所講, 要先理解男人特性先有辦法解決問題....

老公其實就=自己生左個大仔, 係要湊要教既, 我99果時都係樣樣問, 我拍拖時去到佢屋企, 有朋友打俾我傾計, 佢都要問係邊個黎, 做咩 ...

你好叻呀!!!

大宅

原文章由 emilywpy 於 08-5-2 02:20 發表

Octopusma ,你都好有心得丫!不過我個極品99係非一般99,佢知你耍佢,佢問唔到佢想知o既答案係會發火的,會問返你:係係係!係咩先得假!真係想兜巴車埋去丫!我依家響街萬一撞到佢,都會扮到好趕時間,次次都話約 ...

佢發火問你 "係係係! 係咩先得假" 你就答佢, "99, 我答你 係係係, 即係我唔想講囉, 不如唔好問啦, 好唔好?"

首頁

尾頁

跳至