親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

回覆:唱台幣

一定係在台灣櫃員機㩒台幣出來,最抵

珍珠宮

引用:回覆 funbabyhk 的帖子百年3.76

原帖由 lauerica 於 14-07-20 發表
回覆 funbabyhk 的帖子

百年3.76
我本月 9號㩒 3.85

珍珠宮

引用:Quote:原帖由 puilam714 於 14-07-20 發表

原帖由 joygigi 於 14-07-20 發表
邊間銀行咭?咁計埋手續費都平?
間間銀行計當日匯率,差不多,手續費大多數每次㩒錢,計 hk$15~25,視乎邊間銀行,如果是理財客戶,仲可免手續費。
(如果信用卡連saving 戶口是同一張卡,㩒錢時就要小心揀帳號啦,唔好按信用卡,否則當透支,要計埋利息㗎)

珍珠宮

回覆:唱台幣

仲有,記得在香港,先開通海外提款功能呀

珍珠宮

引用:回覆 funbabyhk 的帖子我張中國銀行信用卡

原帖由 worldpeace 於 14-07-24 發表
回覆 funbabyhk 的帖子

我張中國銀行信用卡冇銀聯logo, 可以提款嗎?
卡背面都無?銀聯或PLUS 標誌。
如無,去銀行辦理出過一張新既提款卡,3~5天時間左右

珍珠宮

引用:Quote:worldpeace 發表於 14-7-22 17:35 回

原帖由 MAMAMEEE 於 14-07-23 發表
係咪一定要中銀卡,匯豐或其他卡OK 嗎?Thx !
任何銀行提款卡都得,只要有銀聯或plus 標誌,及開通海外提款功能

珍珠宮

引用:Quote:原帖由 funbabyhk 於 14-07-24 發表

原帖由 tinaleung 於 14-08-03 發表
係咪一定係銀聯atm card ,如有hk hsbc atm card,咁係高雄7仔有無得㩒呢。謝謝
係普通提款卡,只要有銀聯或plus 標誌就得,高雄所有銀行櫃員機,7仔有提款機都可以㩒到

首頁

尾頁

跳至