跳至

首頁

尾頁

大宅

醒目開學勳章

我就黎比必朱激癲, 佢自從做家姐後, 見到細佬食奶佢又耍食, 而家一晚食4支夜奶 , 昨晚仲升級到要抱住瞓 , 每日都聽到佢喊 mami 抱/ ee 抱呀 !!!

另我發覺 大埔區返 N1 啲朋友仔, 返1個星期個個都病哂, 反而其他區架小朋友都冇事喎 !

大宅

醒目開學勳章

唉 ! 最近比必朱玩到謝 ! 我相信佢可能進入咗令各MAMI 聞風喪膽 的 TROUBLE 2 階段 .
佢每晚都唔肯著片, 但到半夜又賴濕床 , 晚晚都要打交咁 .
咩都話唔要 , 跟住就喊 , 之後就嘔 , 好可怕呀 !
我可愛的必朱, 你去咗邊呀 ??

大宅

醒目開學勳章

多謝你 ANGEL ,
吓 ! 小B腸胃炎入院住成個星期 !!!
乜咁大件事 ! 決定瘦哂 ! 陰公 !

我都好明白係過渡期 , 好似每朝同佢返學都打哂大交咁, 你一路帶佢返學佢一路喊一路話你知 " 好驚呀 ! mami ! 我唔返學呀 ! " 個心雖然好酸, 但都冇辦法, 都要叫自己成長啲, EQ 高啲, 因為小朋友睇你頭 !

真係好體會到咩叫陪伴成長 !

原帖由 angel_cheng 於 09-12-8 01:20 發表

之前小b都係咁呀,咩都唔要,咩都自己話事,一唔順佢意就喊,不過就冇喊到嘔,因為我一見佢喊就唔睬佢走開,等佢喊夠我先出現同佢講道理,差唔多一兩個月之後,咁嘅情況會慢慢減少,而家都變返之前咁啦...
必朱媽,妳忍下啦, ...

大宅

醒目開學勳章

冇事嗎 ?
今期啲病菌真係好惡 !
細佬佬都肚痾呀 , 啲兒科醫生間間都爆哂 !
去仁安睇急症都話要等 2 個鐘 !

原帖由 彥霖媽媽 於 09-12-21 15:30 發表
我個仔入學頭個半月已經入咗兩次醫院...嚇死..

大宅

醒目開學勳章

回覆 2# 必朱 的文章

話說上回細佬仔肚疴, 間間醫院都爆, 咁入咗那打素, 入院時佢已經表明驗咗冇諾夭克同輪狀, 點知佢地都安排埋同一間病房, 我已經覺唔妥, 但啲護士話冇問題, 咁就住咗1晚, 第2日即出院結果...........
細佬佬出院第2日晚, 細佬佬及嘔又疴, 心知不妙,即去仁安, CHECK 中咗隔離床諾夭克 ....
唉 ! 嬲到我死 ! 就係咁成個假期係醫院陪細佬佬, 又唔敢返屋企怕傳比必朱

大宅

醒目開學勳章

HI , 好耐冇見 !

我真係低估咗生多個 影響力 , 簡直癲咗 !
MANDY 我而家好佩服你, 因為你可以攪得掂3個小朋友 !
我而家先真正搬返公司做嘢咋 , 之前係屋企完全做唔到嘢 !
而我家小姐同少爺輪住病, 冇停過 !

大宅

醒目開學勳章

必朱就成日飲完奶就嘔(因為喊) , 所以好耐冇比奶佢飲 , 係近期佢見細佬飲佢又飲, 咁先比小小

大宅

醒目開學勳章

yeah !!

各位 928 寶寶

生日快樂 !
身體健康 !

原帖由 mansonwai 於 10-9-28 11:41 發表
祝各位 928 小朋友及我囡囡

生 日 快 樂

http://d.yimg.com/mu/nimage/2092700b526c566e

身體健康
讀書聰明
聽教聽話

mandy

大宅

醒目開學勳章

各位 928 小朋友 ,

好掛住你地呀 !
大家仲想唔想 4歲一齊PARTY 吓呀 !

去FACEBOOK ADD 吓我 ,

https://www.facebook.com/home.php#!/joycema75

首頁

尾頁

跳至