網購天地

跳至

首頁

尾頁

大宅

(前提) http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=4694300&page=6#pid63909434

我上星期係淘寶買左13kg既書櫃. 揀左波仔+彪記寄黎HK住宅(要附加費10元)...結果要另比錢自取.

以下係最新內容, 我一直係維權中. 客服要求提交憑證. 有人見到我張receipt就發圍.

請各位明眼人睇下波仔態度有幾好. 重點係佢仲係堅持自己無鬧人, 唉~ 賺你錢就應份, 退錢就鬧人全家無好死. 品德低劣~

各位JM用緊佢既自求多福

最愛豆豆和丁丁~

大宅

cindyheng 發表於 12-3-5 00:04
其實點解一直都吾肯 post 21號 d 旺旺對話
自己 d 對話又只得一兩個...你d 對話吾比得人睇:que ...

21號沒有對話.. 事實擺在眼前. 唉~

最愛豆豆和丁丁~

大宅

提左就提左大家架勒. 用唔用自己諗. good luck and good nite.
最愛豆豆和丁丁~

大宅

tempooo 發表於 12-3-5 15:21
fb name

最愛豆豆和丁丁~

大宅

pekklechan 發表於 12-3-7 09:10
回覆 markey 的帖子

其實我唔太明大陸甚麼是空號,我自己諗可能打極電話都無人聽卦!
1. 空號=電話係假Number. 根本無可能, 唔係彪記點打比我??佢唔識打長途電話就問下人. 而唔係問候人.
2. 我說佢係黑店係事實, 白紙黑字. 信唔信係別人自己決定, 如果我講一定會全部人全信哂. 咁我係神. 唔係人. 而你就唔會係到留言. 如果佢係信譽好, 人地點講都會幫襯佢. 何需咒罵人全家. 咁樣又係咩呢? 佢自己心知肚明.
況且網上睇到. 原來佢都唔係第一次咁去鬧人.
3. 我同佢落既ORDER係由廣州送到香港住址. 黎到HK就話唔送住宅. 唯有叫我朋友收住先. 我件貨再自己安排取回. 事實上佢係無履行佢應做既服務. 如果我成千蚊貨唔見左邊個會賠比我? 到時係咪又話我拒收係我問題, 抵死呢?

你評理係好, 但希望你諗深D. 多謝回复.

最好比佢睇呢到forum講乜. 等下佢睇下我係到唱佢定係交待事實.
最愛豆豆和丁丁~

大宅

pekklechan 發表於 12-3-7 11:52
回覆 henry1997 的帖子

其實我都諗得好深,你拒收,係會退回廣州,你咪搵順丰再送囉!但係你而家的的確確 ...

1. 介紹我用波仔的朋友私下再有佢旺旺傾, 佢態度仍然有問題, 我先要求維權. 亦有MM試過你既提議. 退左返去叫佢叫順豐送. 佢話唔得. 咁到時件貨係廣州點算? 自己行上去攞啊?
2. 唱? 我POST事實就係唱? 咁遮住良心個D先叫事實?
3. 咁我點解我要自己要搬返屋企? 因為我唔應該佢第一次打黎我唔係屋企? 因為我好想自己比錢再搬返屋企? 因為我好想自己抬十幾kg返去? 問題係速遞講明唔送上樓嘛!
我無要求佢送幾次喎! 你係咪無睇清楚/睇哂內容啊?
4. 收哂錢, 服務做唔到, 速遞金公司求其叫你自己落街攞. 已經唔評論佢點鬧客. 倒轉頭仲話退10蚊比你算數了事. 對我黎講係黑店囉. 起碼佢係呃左我.
最愛豆豆和丁丁~

大宅

pekklechan 發表於 12-3-7 12:12
回覆 kwhyfung 的帖子

讚同!

咁曾特首應該好唔得閒, 大部分香港人都想斷佢衣食. 佢要咒罵大部分香港人先得
最愛豆豆和丁丁~

大宅

打開門口做生意, 梗有人話好, 有人話唔好, 因為人地話佢唔好就一直咒罵人全家. 心胸咁窄狹又想賺人錢...

pekklechan  係樓主你四圍唱人係黑店,波仔先罵你!人地都係賺你小小錢啫  發表於 12-3-7 13:01
最愛豆豆和丁丁~

大宅

wongarma 發表於 12-3-7 12:46
1.在(前提)你係咁強調波仔態度差、有問題,但有多人叫你post全部對話內容,你就一直有所保留,甚至潛水. ...

1. 我只係忍辱負重. 橫掂貼乜你地都有.... 你地既辦法!
2. 我係自以為是定係有人報喜不報憂?
3. 我可唔可以講句: 你都幾打橫黎講.... 而且亦無話佢第一次係會送上樓
4. 你覺得波仔做哂野係你既理解. 我既理解係錢比左波仔, 有問題就搵收錢個個.
最愛豆豆和丁丁~

大宅

pekklechan 發表於 12-3-7 16:38
henry1997 我幾時又想點就點?又幾時到處唱呢? 一就退錢就鬧人.我窄?定你濶啊?

乜你係討論區都話人地係黑 ...

乜寫事實出黎都叫唱人啊? 咁何必有討論區? 叫唱好區啦!
我係單打咩? 唔係比你地"群毆"咩? 波仔不斷係到鬧人, 大媽前大媽後個D唔該你又睇清楚啦. 什麼香港特區可悲..我只係复左個渣滓就叫鬧人? 難道佢係到讚美我? 我真係唔識分...

pekklechan  喎!你留意下啦  發表於 12-3-7 17:10
最愛豆豆和丁丁~

大宅

pekklechan 係樓主你四圍唱人係黑店,波仔先罵你!人地都係賺你小小錢啫

你記得你講過呢句, 他日你比人問候你全家上下唔好問點解. 因為人地賺你好少錢者. 受埋佢啦
最愛豆豆和丁丁~

大宅

sharonhwyc 發表於 12-3-7 17:02
其實你朋友公司係咪近過你附近的士站架?
係咪都要自己落樓拎,
點解要揀個要比多程車費既地方呢?

已經係最近屋企附近. 當然係送上門啦. 黑店係我個人覺得. 我寫係呢到都係比大家睇到有件咁既事. 用唔用係最後用家決定. 我只係人, 唔係神. 我改變唔到別人想法和決定. :)
最愛豆豆和丁丁~

大宅

pekklechan 發表於 12-3-7 17:47
回覆 crystalpui 的帖子

其實我覺得係樓主同彪記溝通上的問題,亦不明為何樓主要求改送到朋友公司囉!貨又 ...

我有搵彪記架. 佢乜都答唔知. 唔係我點知又叫波仔跟返啊.... 但波仔無跟囉..仲閃人!
如果佢地兩間公司溝通好. 唔係一邊報價收哂錢. 另一邊又話唔係咁. 送住宅好似商業區咁安排妥當, 就唔會有呢件不快事件.
最愛豆豆和丁丁~

大宅

pekklechan 發表於 12-3-7 17:39
henry1997 呢到係香港. 唔係韓國. 韓文叫"阿珠媽&

韓劇阿珠媽翻譯即是大媽囉!唔通你想人叫你師奶,佢又 ...

稱呼呢D野係基本禮貌, 我同你夠唔熟, 唔通我開口埋口叫你阿嬸?係咪?
最愛豆豆和丁丁~

大宅

pekklechan 發表於 12-3-8 06:22
始終係樓主同波仔對話,我唔係本人,唔太方便貼出黎,只可以打番啲對話囉!或者可以親自問波仔啦!佢應該會 ...

係貼都貼埋前後內容, 咁至公平. 唔係寫一句出黎就話波仔好明顯好客氣.

kwhyfung    發表於 12-3-8 15:03
pekklechan    發表於 12-3-8 12:28
wongarma  咁不如你都貼埋前前後後........你點''引導''佢喪鬧你既內容出黎啦!  發表於 12-3-8 11:52
最愛豆豆和丁丁~

大宅

pekklechan 發表於 12-3-7 21:27
其實我覺得唔洗考慮啦!正常都係退十元啦!個個用彪記到屋企樓下取完貨之後再叫集運退回全部運費,人地咪要 ...

你當自己係判官啊?
最愛豆豆和丁丁~

大宅

pekklechan 發表於 12-3-7 21:29
如果用ems到香港!郵差派了件但你不在家,要自已到郵局取件,唔通叫波仔聯絡香港郵局?香港郵局so ng so佢 ...
唔知真係係咪咁橋定係呢D先叫服務. EMS重件會打比我先送貨. 無人咪留張咭. 你個D推理我真係....佩服佩服
最愛豆豆和丁丁~

大宅

pekklechan 發表於 12-3-8 10:37
回覆 henry1997 的帖子

小姐我用EMS好幾次,只是試過兩次打過俾我!咁你覺得EMS好,點記你唔選EMS選彪記呢 ...

你覺得係咪係囉...我呢個餐仲要加150蚊換添啊
最愛豆豆和丁丁~

大宅

pekklechan 發表於 12-3-8 10:41
樓主,波仔先叫你係大媽,LEE個係一個稱呼,但你自己接受唔到,但你卻叫人渣滓,無賴,真係唔明你的定義係 ...

好笑好笑... 咁我可否叫你"大媽"?
最愛豆豆和丁丁~

大宅

無論各位回覆係支持定反對. 我都要多謝大家對呢件事既關注. 我貼係到係一個分享經歷, 誰對與錯大家心中自有定斷. 整件事我亦睇清楚好多野, 學到好野. 多謝教導. 無論點, 最後結果一早已經交由客服去判. 大家無需要爭拗.

多謝各位留言. 祝淘得開心!
最愛豆豆和丁丁~

首頁

尾頁

跳至