想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

好媽媽勳章

一上黎就見到開左新版~~
hohoho~~~報到先!!!!

大宅

好媽媽勳章

原帖由 cream@@ 於 10-7-13 23:11 發表

好耐冇見..近排點??

>3< 唔係好記得add左邊個facebook tim
有時add左轉個頭見到個名又唔記得係邊個
我有post 大肚相上facebook ga~~
如果你地add左我就見到喇~~^^
我成2個月冇去私家照bb喇,,,唔知佢變成點呢 ><
又想慳返dd錢,,遲少少再照
宜家都係去健康院check住,,
預產期10月14日~~~
o岩o岩好仲有3個月就出世~~
佢宜家踢得好勁ga,,,,個感覺實在好多

大宅

好媽媽勳章

原帖由 EeyoreV 於 10-7-13 23:18 發表
報到!好掛住你地,Woojojo and babycatcat!

咁我都多d上黎先得!!^^
大家努力!! 希望今版齊齊中 ~~wahahaha~~~

大宅

好媽媽勳章

原帖由 cream@@ 於 10-7-14 11:17 發表
眨下眼bb就快出世..預祝你生個肥肥白白嘅小寶寶^^
喺呢你facebook a/l用咩名,等我add下你^^

pm左俾你喇

大宅

好媽媽勳章

話時話,,,我果個夢真係好神奇
我個朋友生左個仔,,,之後我去探佢,,抱過佢bb啦
check到bingo前,,,我發夢我生左個bb,,,
夢裡面有我果個朋友,,,,
佢抱住佢個仔話係我生ge bb,,
但我望一望係女黎ga喎*0*
之後真實情況,,係冇耐我check到bingo,,,照bb size果陣醫生計個較準ge預產期,,,
竟然係我果個朋友個仔生日果日呀!!
10月14號~~~
即係佢早我一年生,,,bb有可能同一日生日
係咪好神奇 *u*

大宅

好媽媽勳章

原帖由 cream@@ 於 10-7-15 12:49 發表

你就好啦..c6咁合作!!我嗰個就....
今早體溫第一分鐘後36.94,五分鐘後得番36.86,咁算唔算keep住高溫,不過紅d得水印,day23係咪冇機會喇!!又要等下個月,我c6 九月放大假,try埋下月做一次naturel iui試下先^.^ ...

有機有機呀!!!!36.94好好!! 36.86都算係好高溫喇~~~o華~~希望你真係中~~
紅d水印真係有機會呢!!,,,
加油加油!!! pushhhhhh~~~~~~~~
如果可以,,,呢幾日臨訓你可以浸下薑水 (開冷氣浸會舒服d,,,唔駛成個人都熱哂)
你可以參考返我bingo果個月ge分享丫
我係d27,,,體溫36.86 ,一check紅d就40%喇
所以我bingo果陣,,,應該本來d23,24 都見到有淺線而我冇check所以唔知ja~~~
http://forum.baby-kingdom.com/thread-2891601-1-1.html

大宅

好媽媽勳章

原帖由 cream@@ 於 10-7-15 13:27 發表
今年第三度想去送子觀音,天氣都超級差,上兩次差到冇上去,今天究竟我堅唔堅持呢??依家我又身在荃灣!!

宜家好天返喇bor~~~ 有冇去到呀??
*u* 快d帶個好消息返黎~~

大宅

好媽媽勳章

原帖由 cream@@ 於 10-7-15 18:14 發表

我有去呀!!求咗中簽,意思"凡事皆宜順吉之兆",話會順利!!不枉此行~.~

唉ya~~咁咪好law!~~
呢d野,,真係佢話有就真係安心哂~
之後做咩都順順利利啦~~
你睇下~~下午本來咁大雨,,之後都唔落俾你去求支簽
夜晚先再1號風球 XDD
個天都幫你呀~~~~
俾d信心啦~

大宅

好媽媽勳章

share一下~~~
星期二檔案,,我要生bb

http://mytv.tvb.com/news/tuesdayreport/109111#page-1

大宅

好媽媽勳章

原帖由 cream@@ 於 10-7-15 23:26 發表

好多謝你準媽咪~.~咁夜仲入黎鼓勵我,我感動~.~
話樣野比你聽...我聽你話依家煲緊薑水^.^

heehee~~加油呀!!^^
keep住check紅d啦 XDDD

大宅

好媽媽勳章

原帖由 大笨豬 於 10-7-15 23:23 發表

呢一集我睇左啦 , 有個媽咪迫個歲半既BB女學5種語言 , 個BB女根本連野都未識講 , 我真係有d擔心個BB女大個會唔識講野囉~~~~

係囉 @@....個女真係慘
咁細個學5種語言好似太多喇.....
佢應該仲有好多野要佢學tim......

大宅

好媽媽勳章

原帖由 cream@@ 於 10-7-16 11:55 發表

今日冇check紅d,體溫就36.96,我想開第二聲喺咪最準架?頭一分鐘嗰次37.04!!

我次次都係計第二聲響 ga ^^
你都好高溫下喎 *u*
我睇返我d31 先第一次36.95,,,之前果個星期升左溫都係徘徊36.7X - 36.8X

大宅

好媽媽勳章

原帖由 Woojojo 於 10-7-16 13:49 發表

你唔好預佢會深色好多, 總之見到淺線就已經成功狂望架喇 ~ 加油呀 !!

你地d對話好白痴 XDDDD
yeah!!成功狂望!!! 成功狂望 !!!!!!

大宅

好媽媽勳章

原帖由 大笨豬 於 10-7-16 12:52 發表

琴日放工到琴晚係粉紅色 , 我琴晚飲左杯紅棗水 , 今日就好似變番紅色 , 不過都係量比平時少.....

咁奇怪ge,,,
你下個cycle排卵後都浸下薑水啦,,
等d血行得好d^^

大宅

好媽媽勳章

原帖由 Woojojo 於 10-7-17 14:06 發表

36.92 仲係好高 , 真係唔似會嚟m喎 !!

似中左 *u*

大宅

好媽媽勳章

原帖由 小小郭夫人 於 10-7-16 23:29 發表

哈哈哈哈哈,第日我見到MONCHACHA忍唔住叫佢記得帶兔

如果當初係帶套就冇佢ge出現ga喇 XDDD
wahaha~~~~~我地好衰呀!!!!!

大宅

好媽媽勳章

原帖由 cream@@ 於 10-7-17 14:58 發表

昨晚流咗d啡,諗住今早跌溫,但又冇喎...不過依家有d m痛,紅d條線好淺>_ <

我驗到綠d有哄果日,,都有M痛,,,
同平時M痛一模一樣ga!!
你真係要check密d

大宅

好媽媽勳章

原帖由 cream@@ 於 10-7-17 15:05 發表

你bingo前咪量咗一年體溫既,有冇試過高溫黎m或高溫流啡架??

我唔係量左一年體溫,,,係only check紅d ja
量體溫係bingo前果個月先開始
不過我由以前到宜家,,,
從來未試過流啡/紅又唔黎m
我一黎就黎m ga喇
同埋bingo果個月都冇著床血
不過真係好多媽媽有見過著床血
如果真係bingo左唔出奇ga!
只要唔係一攤血就ok

大宅

好媽媽勳章

cream~~~呢幾日你唔好行咁快ar
當自己bingo左先啦~~
可以的話,,訓下,,,坐下

大宅

好媽媽勳章

原帖由 cream@@ 於 10-7-17 15:20 發表
剛剛去toliet見紅喇,今個月cycle25,我決定今個cycle每日量體溫&check紅d,我要努力,之前實在太懶!!我相信兔寶寶離我不遠~.~大家都一齊加油噢~.~有冇人教我紅d&體溫咩情況下do最好啦??thank ...

嗚..... >< 唔緊要啦
不過我都覺得兔b離你不遠.....
又會咁突然ge

首頁

尾頁

跳至