夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

原文章由 jayjay_pig 於 08-7-17 20:01 發表
其實婚姻唔係太適合我,i don't like say at home!我真係好後悔結婚,我老公都好後悔merry me!但係依可以點?我睇呢段婚姻都唔會長久!我講出我嘅心底話就係我不分尊卑,咁即係話我唔可以將心底話表達出嚟啦!咁你地99比說話 ...

大家唔係唔比你講心底話出o黎,唔好話係99,有時面對唔同o既人,都會有同樣o既情況,例如你老闆,試問有邊個冇受過老闆o既氣呀!如果每次比老闆鬧完都鬧番佢轉頭,咁仲洗搵食o既?!?我覺得都要睇下對像係邊個,99話晒係你長輩,難道你連尊師重道o既常識都冇嗎?

最重要o既係,係睇道理o係邊一邊?就你99o既事,點解你覺得6299有錯呢?o個o的又唔係你o既錢,又唔係你老公o既錢,點解你會覺得佢o地o既錢一定要用o係你地身上,唔比你地就佢地唔o岩?呢o的係咩道理呀?

再者,你話6299對你地唔好,試問一下閣下,你地對佢兩老又好好嗎?將心比己,一個對自己唔好o既人,你會對佢好好嗎?

呢到個個都想話你知,你自己都有問題,即使你離o左婚,將來要面對另一段婚姻,一樣會遇到同樣o既事,我地只係想你改變一下自己o既諗法,即使將來有同樣o既問題都識得點處理。

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

原文章由 jayjay_pig 於 08-7-18 13:14 發表
算啦!因為佢係99....所以佢講嘅說話幾唔好聽,我都要聽,佢點串我,我都要忍!但調返轉我咁對返佢就係我不對、不尊重長輩?我唔會比佢食住我!

所有事都冇絕對o既對錯o架啦!~
你講得o岩呀!佢係你長輩,你應該要忍o架!~
但若果你覺得佢對你唔好,你咪唔好見佢o羅,你地又唔係一齊住,都唔會有咩爭吵o架啦!
而且我地係局外人,你地當中發生過咩事,我地又唔知道,我地只係聽你o既片面之詞,究竟誰是誰非,邊個知呀!
同埋由始至終,你都冇講過你99鬧過你,佢只係比說話你聽啫,咁你咪左耳入右耳出o羅。又唔係淨係你一個要受99氣,呢到大把媽咪都係咁啦!
你大個女o架o剌....要識待人處事之道,如果你咁樣繼續落去,蝕抵o個個係你咋!~

首頁

尾頁

跳至