跳至

首頁

尾頁

大宅

其實我近日開始發覺我地班主任都ok , 佢近來經常主動同我傾稀稀嘅情況 , 因為佢地留意緊稀稀係咪有"ADHD" , 佢都好主動同解釋清楚稀稀目前上堂同學習嘅情況 ! 我覺得宜家暫時都唔錯 ! 如果稀稀讀得開心 , 就可以唔洗煩K1轉校 .
facebook acc : [email protected]

大宅

原帖由 ydnasyan 於 10-10-1 00:30 發表
你地就好可以同師生傾吓小朋友情況..因為我要返工所以接唔到佢..到唔知佢係學校情況及進度點?

你可以打去學校搵班主任問MA ! 有時我小朋友病左2-3日冇返, 班主任都會主動打比我問下情況 !
facebook acc : [email protected]

大宅

稀稀今日冇返學....因為尋晚成晚起身話肚痛 >.<""
其實宜家冇咩必要都盡量唔想佢請病假, 因為我覺得佢返學多左野 , 本來今日打算去拎報名表.....不過經剛剛同老公傾過......既然讀得好, 唔轉都冇咩所謂 !!! 最緊要係佢返學返得開心 , 老師又好 ! 最重要係.....我地一班媽咪又好傾........HEHE !!!

大宅

原帖由 wongfelix 於 10-10-4 22:29 發表
希望稀稀快D好番,我星期三會接送囡囡,唔知會唔會見到你地呢?

你個囡囡平時係咪同婆婆係新元中下面西鐵站上車ka?????

大宅

原帖由 wongfelix 於 10-10-4 22:58 發表
每天早上我送囡囡返學,婆婆接她放學,坐SUTTLE在新元中下車轉西鐵,我大約每星期會接她一次。

我8:33am都係新完中上車ka !!!

大宅

原帖由 ydnasyan 於 10-10-5 13:16 發表
我打了去miss lee講得好詳細..其實個學校真係好好...我諗我到會俾佢係到讀...

係呀 , 其實我覺得miss lee都幾好 ! 初初頭一個月見到個仔返到去學左好多壞習慣 , 不過最後都教得佢聽.....我初初都好擔心ka , 不過我問過好多朋友都話係過度期......宜家我覺得個仔嘅學習進度都唔錯 , 雖然都少不免會學到d唔好嘅野, 因為班入面有咁多同學仔 , 個個小朋友嘅性格同家庭背景都唔同 , 學到唔好嘅野係少不免, 老師雖然係學校係有責任 , 不過自己身為小朋友嘅媽咪責任就更大 , 所以唯有就係如果有問題就同老師溝通多d 囉 !

大宅

呢個星期唔知係咪好多小朋友病左呢????稀稀就已經咳左幾日 >.<"" 轉天氣真係好易病......希望佢快d好返 .

首頁

尾頁

跳至