夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

珊瑚宮

環保接龍勳章

引用:我系一個地盤工人 亦系一個正在創業中的

原帖由 nsrpgm3 於 14-08-17 發表
我系一個地盤工人 亦系一個正在創業中的人 我的工作時間系早上7:00出門 晚上12:30回家 呢樣野系 ...
加油,下次忍忍,男人點都好,打牆又好,打地板都好,女人唔打得,會記成世的。

人邁向新的一天跨新步放眼遠方迎來朝暉將人照亮

珊瑚宮

環保接龍勳章

引用:回覆 nsrpgm3 的帖子一切到此為止!不會再回

原帖由 So2013 於 14-08-17 發表
回覆 nsrpgm3 的帖子

一切到此為止!不會再回復!也沒話和你說
其實你只想老公體諒你為家庭付出,一句肯定,一句多謝,可能你就咩氣都無,仲好可能甘心命抵咁去捱。

男人,你自己媽媽你對惯當然無壓力,但對一個女人來講就不同了,你試下同一個唔就人的外父或外母住下,你就知幾不容易。或許你係夾心人,無可能鬧媽媽,但也不能鬧老婆,你老婆跟你同床,你更應清楚佢,你老婆可能只想你代你媽說聲對不起,或講句抱歉要佢受氣。

你老婆生氣也不無道理,佢打你唔啱,但你打佢就只會令佢更嬲。
女人被打今的很心傷,我都俾老公打過一巴,我同老公十八年了,係拍拖兩年時,我係一個情緒好大好公主的人,因為吵架隨時打佢踢佢,我被父母情緒加寵壞而養成的習慣,在好多次後,有一次係大街到,我打了他一耳光,可能太侮辱男人了,本能地他還了我一巴。及後當然有分手之類。

樓主,你不懂處理情緒,我感覺是真的,因為你壓力大無助,不停哭是沒有用的,離婚也只不過係逃避。

男人需要女人支持,女人需要男人愛錫。

我自己改善到情緒失控,跟老公十八年了,可以大膽講句,還手可能係條件反射,亦未係你講得咁豬狗不如,打人發洩心中不安感係好錯好錯的事,你也傷過老公好多次心。

為小朋友好,平心靜氣傾下,大家都抱住自己不是聖人所以唔識,一齊去改進。

一點點意見

florapooh  講得好!共勉之!  發表於 14-8-19 01:02

珊瑚宮

環保接龍勳章

引用:就系系度見咁多keyborad 判官 我先特登

原帖由 nsrpgm3 於 14-08-17 發表
就系系度見咁多keyborad 判官 我先特登開個AC來應戰
請繼續放馬過來
你同邊個鬥老婆仔女一家都係你的,你打爛晒唔要都無人著緊喎

sunflower  贏左場交,輸左頭家   發表於 14-8-20 14:18
bebe12hk    發表於 14-8-20 13:44
JP930  講得好:excited   發表於 14-8-20 13:17
翠B  佢對號入座咁解   發表於 14-8-20 02:58
貧窮媽媽  咪係,拗贏晒又點   發表於 14-8-20 01:49
小manman  係囉~  發表於 14-8-17 18:22

珊瑚宮

環保接龍勳章

引用:其實好多男人成日將x你老母掛在口邊,對住

原帖由 catcatcati 於 14-08-20 發表
其實好多男人成日將x你老母掛在口邊,對住老婆講x你老母同講姦外母有乜分別?我想表達既係,其實呢句說話是 ...
其實我都聽過我姑姐話佢最嬲姑丈講依句粗口,係姑丈好嬲時爆依句,當然我估唔係口果句心就想實行啦,應該係順口,不過講真,依句出到口,份人係幾魯莽。
某程度上,我見樓主同佢另一半靜下來無回覆,我心中鄧佢哋開心一點,無論結果係點,起碼佢哋應該係冷靜下來,亦即係男事主無因為這裡jm出口話佢插佢而再爆發或一時之氣亂講野。

首頁

尾頁

跳至