跳至

首頁
12345...10

尾頁

男爵府

回覆 #12 olmanbb 的文章

olmanbb & 冬菇,

你地有動靜未呀?我一D聲氣都無......

[ 本文章最後由 Joeff 於 08-12-2 13:37 編輯 ]

男爵府

Pochacco_ch今日都生咗喇,囝囝,6.7磅!恭喜哂!

男爵府

回覆 #61 大臣子 的文章

我都驗到有D菌呀,仲食咗7日抗生素,搞到我周身唔舒服,又發燒又無胃口,仲成身無力添!

男爵府

回覆 #58 ws_ada 的文章

佢預產期係9號都生咗,但係我都仲係亳無動靜,睇怕BB都係會過期居留㗎喇!嘥哂我D假!

男爵府

回覆 #70 bbgrass 的文章

嗰D Size effect就咗,至幣我覺得D藥無用囉,本來都無乜嘢,食咗成個禮拜,反而仲嚴重咗。我聽日覆診,真係要剷到個醫生上天花板呀!

係呀,後日就到預產期喇,但係我都有哂心理準備個B會過期居留㗎喇,因為佢一D動靜都無! 之不過如果佢準時嘅話,我就可以撞到Ivy喇,咁都叫做有個伴吖!

講開又講,咁Evin同小肥肥咪同一日出世囉!

男爵府

回覆 #74 LaLaLand 的文章

係啦,我本來好精神嘛,食咗之後成個謝哂,無氣無力,都唔知夠唔夠力生添呀!

多謝哂!其實有D人以為我地係兩兄妹呀,所以BB似我地是但一個都無所謂!

男爵府

回覆 #86 大臣子 的文章

本來我都無食,係到第二次覆診要我一定要食,因為我諗住順產,驚D菌傳咗俾BB變咗第二種病喎!不過真係,早知唔食好過食呀!

男爵府

回覆 #88 大臣子 的文章

你都係响威記生㗎喎,可能政府D醫生係緊張D㗎喇,費事揹鑊!

男爵府

回覆 #122 B.GIRL 的文章

恭喜哂呀,你同我同一日預產期都生咗,睇怕我個b都係會遲㗎喇!

男爵府

回覆 #131 冬菇 的文章

同你一樣,等緊,不過唔係好心急,只係有D辛苦!

依家出發去威記覆診,睇吓醫生點講。

男爵府

回覆 #166 bbgrass 的文章

唉呀,你最後都要開刀,又係人算不如天算呀!

預祝你一切順順利利,母女平安,BB出世之後健健康康!

男爵府

我聽日都到預產期喇,今日同醫生講話都仲係無乜動靜,睇怕都係會過期居留。佢話都無定,因為有D產婦會响亳無先兆之下好快就生咗,仲話我可能聽日就生得!OK啦,我都好平常心,只要BB健健康康就得,佢頂多可以留多响我肚裡面十日啫!

男爵府

回覆 #202 sakesakee 的文章

恭喜哂呀,你個囡終於都出咗世喇,你有無打佢 patpat呀?!

唔駛擔心,大部份BB都會有D黄,遲D食番多D嘢就會慢慢退。

男爵府

我今日到預產期喇,噚晚好似痛密咗,平均一個鐘痛三次左右。不過今朝又好似無乜嘢喎,但係個B好似唔多郁,等陣間要同佢check吓心跳先得。唉,第一胎乜都唔識,都係再等吓,等到見紅先再算!

男爵府

bbgrass & SYK,

加油呀,祝你地兩個都生個健健康康嘅BB, 第時可以對親家!

男爵府

頭先收到bbgrass嘅message, 佢今日下晏開刀生咗個囡,5磅3安士,母女平安呀!! 恭喜哂!!

男爵府

回覆 #252 B.GIRL 的文章

希望承你所願啦,我隻臭B係到現時唯一一個過期居留嘅BB,我都唔知佢想避我地避到幾時呀? 

男爵府

有無人好似我個B咁過期居留呀?講出嚟互相支持吓啦!

男爵府

回覆 #263 ws_ada 的文章

噢,啱啱先睇到有冬菇陪我...點知...

不過都要恭喜佢呀,加油呀!

男爵府

回覆 #268 giftfromgod2008 的文章

神醫成個月之前巳經話我個B有遲無早㗎喇,仲話我咁早放嘥哂D假添,其實我都有哂心理準備...之不過呢幾日陀得唔係好舒服,再加上日日都收到好多人嘅「關心」,又見到咁多預產期遲過我嘅BK媽咪都生咗,所以搞到我有D忟同心急啫!

首頁
12345...10

尾頁

跳至