跳至

首頁

尾頁

複式洋房

原文章由 winwin18 於 08-5-1 17:27 發表
[quote]原文章由 ivanwong19 於 08-4-25 00:59 發表

ivan , 最近合葵樓發生左一些刑事毀壞, 大門比人劃花左,
而我係其中一個受害者, 以我所知已經有4-5戶人 ...

如果你想有效果一定要報警,落口供開file,警方在會做嘢ka!唔開file其他人仕都無嘢可以做,包括Ivan, 因為無受害人出來俾料,所以人家只當係傳聞。

複式洋房

原文章由 寶寶儀 於 08-5-6 01:39 發表

咁我係咪唔可以用佢唔係度住而要求轉戶主???
咁第2個條件 缺乏文化水平 洗唔洗咩証明??
thx~~

我曾經就呢問題問過房署:
他們說只有户主不在世才以由同住中其中一個人承繼租住權,其他理由很難接受。
如果話户主唔住o係度,房處會立刻收屋ka!唔好制呀

第2點更加唔受la,因為以前她都有能力簽署文件,甚會缺乏文化水平呢!房處怕你o地啲後生騙咗老人家後不理他;所以通常不受理。

複式洋房

原文章由 wlovebb 於 08-6-14 00:47 發表
上次果期"改善空間計劃調遷"我申請唔到,想問下....下一期幾時再出架?

可能要等明年啦!多留意樓下佈告版

複式洋房

Ivan:
幾時有垃圾分類箱?
另現有很多人在村內吸煙,管理員好像愛理不理;有些是裝修工人、有些人是住户;唔係要扣分嗎?請反映加强管理。
現在在每層只放幾個垃圾籮,夏天很臭;幾時會有像其他屋邨噉有有蓋的大膠垃圾桶呀!

複式洋房

Ivan:
幾時有垃圾分類箱?
另現有很多人在村內吸煙,管理員好像愛理不理;有些是裝修工人、有些人是住户,而且滿地烟頭;唔係要扣分嗎?請反映加强管理。
現在在每層只放幾個垃圾籮,夏天很臭;幾時會有像其他屋邨噉有有蓋的大膠垃圾桶呀!

複式洋房

Ivan:
請看看此http://www21.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=7135614&extra=page%3D2&page=1
看看是否需要ICAC跟進

james

首頁

尾頁

跳至