跳至

首頁

尾頁

大宅

好媽媽勳章 畀面勳章

我蝦子餅話 "窮家女" 個名唔好聽, 所以我用返自己個名來登入呀!!!

MyMary : 我仔仔同你囡囡同一日生日呀!! 仲要係我結婚日都係 23 號, 不過係 9 月 23 日!

usbaby, mamaSTONE , tina_yauyt : 你地的阿B都已4個月 or 仲有一兩日4個月啦~~~~~

大宅

好媽媽勳章 畀面勳章

今日早上 bring 左阿B返婆婆屋企, 食埋晚飯先返, 地鐵站至到屋企唔需要淋雨, 但就好大風, 我一路抱住阿B話唔駛驚......但我覺得阿B一D都唔驚, 途中仲笑左幾下.............

4個月大既阿B, 在今日8號風球下竟然比我依個阿媽bring出街!!!!!!!!!!

大宅

好媽媽勳章 畀面勳章

聽日我阿B返健康院打針啦, 藍田區, 你地呢?

大宅

好媽媽勳章 畀面勳章

阿B今日返健康院打針, 心痛死我, 返到屋企耐不耐又喊下, 反而最擔心他半夜發燒!

今日磅完 有 6.73 kgs, 都係中碼B一名.

大宅

好媽媽勳章 畀面勳章

usbaby

咁你有無叫定香港既親友幫你睇下香港有無你阿B食開個隻奶粉呀? 有就買定先, 如果無你就要考慮遲下先同阿B戒人奶啦.

大宅

好媽媽勳章 畀面勳章

BB 早兩日去埋私家醫生打兩支針&口服疫苗, 探熱無燒, 但個身都好熱, 我驚得濟, 都比左一次退燒藥阿B食..................騰雞媽媽

大宅

好媽媽勳章 畀面勳章

邊個 23 號出世的 BB 有去 christmas party 呀?

大宅

好媽媽勳章 畀面勳章

各位5月23日出世的BB及媽咪你們好, 妳們有無同BB磋重呀, 自從6個月去完健康院後都無同阿仔磅過, 好想知道阿仔依家幾重。

阿仔依家識自己扶住d野企起身, 又唔肯坐學行車, 所以要成日看到實一實。

大宅

好媽媽勳章 畀面勳章

係喎! 妳們有無參加 0805 的bb一歲生日會呀, 睇下到時有無機會相認下嘛。

大宅

好媽媽勳章 畀面勳章

我參加左月尾果個生日會呀, 萬長歲月, 總有機會見面既。
原帖由 isabella_mami 於 09-2-26 09:49 發表
第一個參加唔到, 參加咗第2個, 係tina搞的!
會唔會見到呀?

大宅

好媽媽勳章 畀面勳章

都好, 等我物色下有咩磅好先。

其實網床真係幾好的, 但我個人認為及少少意見,如果買網床一係買張比較大size的,否則唔好買,因為細既網床咪等如放阿仔在床仔無分別,反而將阿仔既活動範圍縮少左!可能張bb床仔床欄算高,所以暫時仲未有跨欄既情況, 但我屋企細, 再無地方可以安置張網床啦, 所以我將買了的網床放在婆婆家裡, 上兩個星期開始用, 網床對我個仔來講,係一個間接另佢罰企的方法,因為依個state佢唔鐘意坐,一定要周圍郁(一有扶手就企, 自己又唔識坐,幫佢坐返底又即時企返起身)但在網床內又唔見佢爬, 放返在地下就周圍爬,比阿仔玩死,但又好好笑, 不過當你倦及想做下家務時,放佢在網床可以休息下都算係一個選擇。
原帖由 ryan-mama 於 09-2-26 16:24 發表

剛剛磅完, 有9.5kg, 買個磅啦, 好多信用卡用積分有得換, 方便好多架。

我都有這個煩惱, 囝囝仲想跨床欄添, 正在諗緊好唔好買張網床俾囝囝, 始終返左工姐姐未必完全睇得實, 有無好提議? ...

首頁

尾頁

跳至