懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

好媽媽勳章 醒目開學勳章

複式洋房

原帖由 tko123 於 09-7-16 15:54 發表

Casabaxxxxxx
唔記得點串添

我想買呢套阿 上次一田減價冇買到 一套12件真係好抵 而家做特價都要539 上次399咋

複式洋房

原帖由 jkfamily 於 09-7-16 16:15 發表

唔使,等埋吉之島特價

吉G島幾時做特價阿

複式洋房

原帖由 jkfamily 於 09-7-16 16:17 發表
我想問大家會唔會去影樓影大肚相呀?我仲係心大心細

影的話,去邊間影好?

我叫我老公幫我影露肚 佢都唔肯阿

複式洋房

改阿仔仔做Matthew 唔知好唔好呢 老公話想要m字頭英文名 有冇d好提意

m字頭英文名好喇 唔好m字額

複式洋房

點解我咁耐都未收到chicco張100蚊coupon架

複式洋房

係阿 我想問 chicco果支二合一 沖涼液 係直接擦係bb到定係倒落d水到 果日問個sales 佢話加落d水到 唔係直接擦係身到 但我又見後面說明又話直接擦落bb到

都唔知邊個真

複式洋房

原帖由 duck1223 於 09-7-17 10:06 發表
唉...而家個恥骨位越黎越痛 ,行路仲''架下架下''咁~其實我4個令5個月已經開始痛~檢查個時問姑娘,佢話係正常喎,因為生第一胎個時已經鬆左,所以第2胎會早d痛喎 ~~~仲有成2個幾月....真係... ...

我都係恥骨痛+左邊大脾la痛 尋晚成晚訓唔到 一轉身簡直痛到想死

複式洋房

原帖由 rachelam 於 09-7-17 19:56 發表
Hi, 我係新加入既mommy!!大家好,
我重左20磅,腰圍36啦~~(由108去到128) 我好擔心會挑戰40磅呀....

我102 重到121 腰圍37.5

複式洋房

我懷疑阿b又掉左頭

平時佢踢我肚皮上面(雞心位落d 肚臍上少少 經常見到個肚皮彈彈下

尋日個肚突然好扯住 個肚形好怪 成個肚打橫咁

之後踢既位置都係肚臍下面 成日有野撩撩下 仲要係踢入唔係踢出 好唔舒服

希望佢轉返位啦

複式洋房

原帖由 CBabeY 於 09-7-19 14:03 發表
各位mami, 你地最近照u/s, 阿b個頭仔向左下未呀??我前幾日響張國良e生度覆診, 佢話阿b已經轉左頭, 我問佢會唔會轉返上去, 佢話機會好細, 希望阿b乖keep住玩倒豎沖直到足月出世啦!!唔怪得之, 之前近橫隔膜成日都有一 ...

我阿b又再掉左頭阿 之前踢既位置好高 而家去左下面阿 所以成日好急 希望佢會再掉返啦 如果唔係我要開刀阿

複式洋房

原帖由 jkfamily 於 09-7-21 09:43 發表
陳師奶:

妳呢排好忙呀?點解咁少上黎chat?妳係呢個thread既中流砥柱喎~~今個星期運動班妳去唔去呀?

我有睇你地d po阿 ^^ 見你地話訓多d長胎所以一有時間就訓覺 但係訓得多左少郁動 而家連起身都要好用力同辛苦 先起到 同埋脾la痛又嚴重左 又唔行得耐 所以咪成日訓覺囉

我25號會去 但老公請唔到假 再唔做d運動真係遲d行都行唔到 個肚呢個week大左好多 但我自己就反而就輕左2kg
我個肚好多紋阿>.<

之前成日上網俾老公鬧 佢話佢返工 我就日日又係屋企返工(上網) 同埋我宮縮得好密(一日都有8~9次,每次都有2xmin 試過有一次成大半日....) 時間又長 我驚我早產阿 所以有時間就訓 希望早產阿b都可以大隻d

你地有冇甩頭髮阿 我由有左開始就甩得好厲害 人地有話生完先甩 死喇 我陀緊都甩 生完又甩 可能會變光頭 我之前d頭髮又黑又厚又粗 而家生出黎果d 變左又軟又啡 諗住36week果時剪短d

係阿 之前聽d媽咪講 話如果你地返政府醫院覆診 你同醫生講話多分泌同埋話痕 政府會免費幫你驗b形鏈球菌架 唔使自己出去驗^^

仲有12week可以見阿b喇 大家加油 ^0^

複式洋房

你地有冇媽媽係冇肚紋架 我爆得好犀利阿 成個西瓜咁

恥骨痛嚴重左 脾la又痛 又抽筋 又鼻敏感 又頂心頂肺

仲要足底筋膜炎 原來冇返工 少郁動都唔係好事

星期五 唔知照唔照4d好 定係就咁要隻dvd呢:lol

複式洋房

原帖由 黑白豬 於 09-7-22 14:52 發表

係阿 我想問 你覺得你條揹帶 揹上身時方唔方便阿 ^^ 我都想買你果條阿

複式洋房

原帖由 katieyam 於 09-7-22 17:54 發表
肚紋係點架? 咩色架? 我好似無喎, 唔知關唔關我有茶橄欖油事.

粉紅色 好似d裂紋咁 你用鏡照下個肚底 會睇得清楚d 我初時都以為自己冇 點知一照 見到十幾條

複式洋房

原帖由 jkfamily 於 09-7-22 17:42 發表

原來個個老公都係差唔多,都係唔知屋企d野放係邊度,一搵唔到就問老婆~~

係阿 我地入左醫院都唔知佢地點算

複式洋房

我覺得個走佬袋直頭先掛係門口個鎖到

平時d野未搵就叫定我 問我d野放係邊

真係唔掛係門口 都唔得 怕佢搵唔到

複式洋房

原帖由 bobo_cat 於 09-7-24 11:28 發表
我尋晚右腳抽完到左腳, 而家隻右腳仲有小小痛

我都係阿 訓訓下抽筋 叫救命 我老公一手抆左我隻左腳 諗住幫我 但係我左邊脾la痛 +恥骨痛 一擘開我對腳 我恥骨直頭好似俾電電到 咁我就叫佢唔好屈我隻腳阿 點知佢誤會左 仲幫我伸直隻腳板 哇 真係痛到我痴左線 上面又痛 佢仲幫我伸直隻腳板 再+埋抽筋 真係好辛苦

複式洋房

今日去照左4d喇 我有成7week冇見過阿b喇 阿b變左好多阿 塊面肥嘟嘟 仲要嘟埋咀 好彩阿bb合作 bb size排75 而家有2.77lbs 醫生話出世應該有7lbs
個頭仔都係比起其他地方大少少 bb掉左頭喇 之前仲驚佢掉錯頭 安樂哂 希望阿b keep住呢個size 唔好太大又唔好太細啦

個醫生好攪笑 佢話bb個miu miu好大 仲專登影張miu miu既4d俾我

複式洋房

原帖由 abbielau 於 09-7-25 11:26 發表
hey,陳師奶. 我前幾日照完4d呀. 我阿b 2lb9o 但排第20 lo. 你好d未呀? take care a

我阿b仲輕過你wor 點解排75 我地又唔係差好多日
我而家仲多埋膝頭痛阿 尋晚仲要崩左隻大牙 仲有兩個月到姐 頂硬上

首頁

尾頁

跳至