跳至

首頁

尾頁

大宅

你哋好, 我個囝囝都係台慶b..

大宅

聽的方面:囝囝亦愛聽兒歌,亦會跟著節奏手舞足蹈; 但亦喜歡留心聽別人交談.

看的方面:愛看書, 相片及鏡子,附近有小動物係唔會發現到, 而且仲係叫佢望天(已經指住)佢望地, 叫佢望地佢望天...

發聲方面:會發爸爸媽媽嘅音, 但唔肯定佢識唔識分, 但臨出門返工, 佢會爬過嚟, 拉住你隻脚, 同你講媽媽媽媽(連發音, 但第一個音準, 但會越嚟越唔準, 有時會變咗媽....爸)....就好開心, 係web cam都會聽到佢間中講爸爸媽媽; 間中會自言自語地說bb話;亦間中會亨著聲音唱歌...

興趣方面:最喜歡玩水,曾到泳池三次了,一直都喜歡玩水, 拍水, 當泳池水掩嘴就飲泳池水。

發育方面:已長了二隻下門牙,但上面四隻門牙正一起生長中; 坐得穩,扶著櫃亦會站著, 會間中試吓扶著行, 一次成功原地站立, 再企一兩秒再自己坐番, 行學行車超順, 想行去邊都可以, 會爬爬, 周圍爬。

飲食方面:什麼都愛吃,開始用3號飲水杯,食糊仔的能力同食粥仔差唔多, 但鍾意食粥仔。

大宅

我個台慶b, 可以清楚見到8隻牙仔...
7月先出兩隻, 8個月上面四隻一齊出, 八個半月出第7隻, 九個半月出第8隻...
但上面四隻牙仔似出咗半截, 下面4隻就似出哂...

大宅

原帖由 愛貓 於 09-9-30 14:01 發表
有gathering都好呀... 可以讓大家認識認識嘛~
可惜 10 月和 11 月的 19 日 都唔係 WEEKEND 啦...

如果可以一齊慶祝生日都會幾開心~

我個b, 已經約咗係11/19係健康院打針...hehe...
仲係應該會加埋支肺鏈針....起雙飛...

大宅

原帖由 Naxos 於 09-10-6 12:20 發表

I am OK ar.........

應該ok...

首頁

尾頁

跳至