單親天地

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

請問你仔仔幾大? 仔仔爸爸成功申請到個仔既過夜權?

複式洋房

過夜權即佢有權帶仔仔去佢屋企過夜.不過應該有張幾多日

複式洋房

dada~

咁你當時何謂合理有爭拗, 最後結果點樣? 你仔女當時有幾大呀?

我都擔心我黎緊會為"合理"而同佢有爭拗

原帖由 dada~0w0~ 於 09-10-6 13:35 發表

我未聽過, 我真係一舊云

我果張離婚紙 只有 "探視權" < 而且只寫 "合理"

之前我仲同ex-hb為何謂合理有爭拗~~

複式洋房

DADA

請問用咩原因, 可以令你EX-HUB每月只見2次咁少呢? 仲要每次得15-30 分鐘喎!
個社工點同佢講架?

你仔仔5歲? 咁係咪EX-HUB無得帶佢去過夜?

原帖由 dada~0w0~ 於 09-10-8 13:25 發表
我明白你AR~ 因為我EX-HB都係咁......

我大肚佢已經.............
又話bb 用 $ 多.....養仔貴~~
E+咪又係爭爭爭....見見見~~~~
仲想同返我一齊Tim~~

我仔出世頭3年.....住寄養家庭.....佢一毫子家用都 ...

複式洋房

我小朋友好細啫, 就快1歲啦!

不過我而家開始搞離婚手續, EX-HUB 佢而家已經想同我爭撫養權, 而家分開住..又想成日見仔..我覺得佢好煩..

個仔咁細..又係我同我媽咪一直湊開..我相信佢爭唔到撫養權既...不過一定因為合理探視權同生活費有好大爭吵!

佢無返SHIFT架...係咪小朋友咁細, 佢應該唔可以帶小朋友去過夜呢?

另外, 因為佢根本唔識點湊仔..到時我係咪可以爭取EX-HUB每星期見仔時只可以黎我家附近見..而佢唔可以帶個仔出街呢?

呢排為左搞呢D野好煩...唉!

原帖由 dada~0w0~ 於 09-10-9 17:02 發表

你小朋友幾大ar?

其實, 我ex-hb本身要shift....佢根本冇湊小朋友既時間....
星期六/日我幫仔仔安排晒佢喜歡既活動....

仔仔因著d課外活動....本身都唔想見佢...

我仔唔跟佢..... ...

複式洋房

你可唔可以教下點樣可以等個衰人見少D個仔..同每次見面時間唔長?

我為呢樣野好煩呀..

原帖由 dada~0w0~ 於 09-10-13 11:44 發表

我ex-hb 之前都係約星期一至五晚上....8:00-9:00 ga~~~
我個社工唔覺算夜....因為小朋友5歲, 而且都係樓下....
9:30pm訓都仲可以~~

不過........我提出既問題係, 我ex-hb次次都 下午打嚟約晚上, 我同社工講, 上家 ...

首頁

尾頁

跳至