跳至

首頁

尾頁

大宅

小B15個月大只有17磅...又未識行....

大宅

買左lu....學行車, 手推學行車...都有....屋企只係車仔都有幾部...hehehe

原帖由 SeptKid 於 09-12-9 10:52 發表
食得訓得就ok 啦, 可以買部手推學行車俾佢玩下

大宅

下, 真的嗎???....讀書未唔使煩....haha!!!

原帖由 Sept99 於 09-12-8 17:28 發表
Ali,

don't worry too much... my daughter also ~18lbs. 小新, 小新, 細細粒, 讀書一定考第一....

workhard together.

大宅

thx....

原帖由 sailopopo 於 09-12-8 00:15 發表
最緊要係開心,健康..咩都唔好諗.我地做媽媽既全力以赴,做到最好..仔仔都會感受到...支持你...

大宅

而家only扶住企...."Bid" "Bid" 鞋 (有聲果種) 都有...但佢驚,唔肯著...haha

原帖由 dee0404 於 09-12-12 23:13 發表
如果小新肯扶住嘢行, 你同 honey 得閒行商場、公園時左拖一個、右拖一個咁行街街練習, 仲要整對 "Bid" "Bid" 鞋 (有聲果種) 過佢, 行行下就得喇~
曉晴姐喺屋企都著住對 "Bid" "Bid" 鞋, 練咗兩星期度就可 ...

大宅

人湊仔...我湊仔....湊到小新咩都慢成拍ga...有時見到同0809 d baby...個個都行緊...(有d仲跑住去...)...都好想小新快d識行....我又唔係想比較...只係覺得小新真係太遲起步

原帖由 ho_yan2406 於 09-12-12 00:12 發表
Ail,我係Frances呀,我見小新之前都係細細粒,而家有17lbs,同我個仔都唔係相差好多,即係有進步啦,咁唔駛worry啦~
我個仔都係前日先識行咋,早幾個月已經拖住佢行,但要3個月先肯自己放手,我諗小新同我個仔一樣都係穩陣派 ...

大宅

hope啦...

原帖由 ho_yan2406 於 09-12-16 16:54 發表

但係見佢成日都好開心喎,小朋友最緊要健康同開心者,好多細個細細粒,大個都會好高大,呢d唔怕既,我聽人講過有人2歲仲未行都穩呀,我諗小新都好快識行架喇,唔駛擔心 ...

大宅

而家仔仔18個月大...仍然未肯自己行....你女女肯自己行未呀...?

原帖由 Chantalchan 於 10-2-20 11:09 發表
我個女都16個月,仲未識自己行,一定要拖住,而且都一直維持在19磅左右,我都好明白你的心情, 一起努力吧!

首頁

尾頁

跳至