夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

爆左獲2個月…呢2個月佢都係死哂狗..裝左GpS…任我check佢, 間唔中有講過話好大壓力我成日懷疑佢…但最近呢2日,我地因為一d事 我重提佢出軌既野,佢就發哂癲,話我應承左唔提又再講,掉野,打爛野,大大聲同我發爛渣,直頭好似係我做左d好錯既事,佢不斷話 「都過左去啦 ,已經講左唔會再做,你仲想我點呀? 我裝哂gps 我可以去得邊?做得d咩?」話佢都好大壓力,叫我將件事擺埋一邊,唔好再提,唔好再諗…

其實我真係做唔到唔再諗,我問佢將心比己,我做反相同既事,2個月後叫佢:過左去..擺底唔好再諗… 佢都答我唔得。

佢話佢呢2個月好努力修補關係,係我重提件事,係我係到破壞,問我係咪想家破人亡?叫我夠了,唔好再講…

原本個日嘈完我打算嘗試下唔再提唔再講,睇下係咪關係會好點。

點知,嘈交第二日我check佢電話,佢delete埋同條女一年前既對話,個時佢地無野,(因為一d原因,對話裡面有條女阿媽電話同地址),佢話驚我同佢嘈交又打比人地阿媽,所以delete..其實我覺得呢個理由唔成立,因為如果佢地已經斷左我做咩仲要打比佢媽?(之前爆獲時我打過一次比條女同佢媽)所以,我諗唔明點解早唔delete 遲唔delete, 佢解釋話:因為呢2日嗌交 ,佢覺得好煩,唔想再同呢個人有咩聯系,所以成個whatspp對話delete,禁我問點解之前唔delete..佢話個時有諗:可能之後可以再搵..

跟住,又開始大嘈,嘈到掉野,打衣櫃,然後我也開始將呢2個月既情緒一次過爆發,我問佢點解禁多餐廳唔去?係要同條女去個間,食完到去開房(由拍拖時期開始,我每年生日都去個到食飯慶祝)(當時仲呃我係同生意partner食飯,話我之前成日阻佢唔比佢去,依家開始要去反,1個月1次)依家諗反就知佢當時想打定底,之後可以keep住用呢個原因同條女開房…

我問佢同我唔開心關係差就可以搞女人?禁我夠唔開心?我有冇搵男人?

佢話禁多年來都對我好好,有禁多功,只係犯左一個過錯,禁都抵唔到?

愈嘈愈激烈,佢問我想點?係咪離婚?我話禁樣嘈落去冇意思,我話禁算啦。佢即係變臉話禁d仔囡跟佢…我就話唔得..比你你都係掉比佢爸媽湊,佢地得唔到父母既愛…佢話我冇經濟能力…

我忍唔住,com左佢3巴,禁大個女我未試過com人,我自問冇做過咩對唔住佢既事,(佢成日話我性格難頂,唔接受人地意見)我生左3個,全部自己湊,冇功都有勞,我專心湊囡,佢就出去搞女人…到最後我要求佢改電話,之後就唔再提,佢話做生意上有好多野,唔想改亦唔係話改就改, 我話你只係想我唔再提,等你自己好過d? 有冇諗下做d咩令我好過d? 最後,講好左呢個月內改。

終於,大家平靜落黎,但已經關係惡化到,唔想再同大家講野,除左講關於仔女既事…依家就好似大家為左仔囡而表面一齊,沒有溝通,貌合神離禁..

第二日嘈交時,奶奶都係到,佢都幫口話:「過左去,算啦,唔好再提啦,你來佢點姐…」我聽到更加嬲….

希望大家比d意見我,真係唔知應該繼續行落去定放手…

呢個係之前既post..

一個壞左既人…和老公相識18年,細囡未夠6個月,出軌
https://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&;tid=23491762

大宅

hamster997 發表於 21-10-2 16:35
我果時覺得我都認左錯啦,都冇搵果個人啦,仲想點姐,試過扔野,打交,嚇親阿女,果時關係都好差,我覺得好 ...

禁你同我老公唔同,你地曖昧,我老公係搞人老婆,開左房4次,但話自己軟左,搞唔到…我話都等於做哂啦?
佢覺得佢呢2個月不斷去修補關係,做反好,而我重提就等於破壞緊,其實我都好辛苦,好難受,我自己都有情緒,針唔吉到肉唔知痛…被出賣既係我,佢梗係可以輕輕鬆鬆講「過左去啦,算數啦,將件事擺埋一邊啦…」我有嘗試,但我發現我做唔到…其實佢唔想我再提,佢唔想我到提佢既醜事,同埋佢鬧交個時,有講到話點解我唔可以認低威話係我錯,我應承左唔再提又提…但我想講,呢件事既始作俑者係邊個?係邊令到我們搞到今時今日呢個地步?佢仲可以禁樣大大聲鬧反我…

大宅

feelsosad 發表於 21-10-2 16:47
睇到你講嘅嘢好似講緊我自己咁,你而家經歷嘅一切我都經歷過,不過已經係多年前嘅事了,認真維繫過但最後我 ...

多謝你明白我既感受,呢個傷害真係一世,我依家都係為仔囡細而希望可以繼續一齊,但我自己好辛苦,我過唔到自己個關,唔係唔提就冇野…
同埋另一方面,因為比佢呃過,會變得好敏感,小小野都會起疑心,我問多2句,佢又話我唔信佢,check佢,好煩,好大壓力…禁我可以點?

大宅

回覆 clyl03 的帖子

你完全講中哂,佢就係話覺得自己好似坐監禁,去邊都比我知哂(GPS), 已經冇哂自由,仲想佢點?其實你問我,我都唔知想點?我只係覺得我心唔舒服,而我亦覺得係你自己做成,唔好怪我?因為成件事因你而起,無發生呢件事,我唔會禁樣對你,點解當初你做個時唔諗下後果?唔諗下仔囡?唔諗下我?

係,我承認我係多野諗,諗諗下會覺得好唔抵,點解你會禁對我?我依家連check下你,講句野都要就住就住,驚刺激到你?所以令到我唔想再同佢講野…

有冇人可以諗下我?可以話比我聽我可以點做先唔再諗?我自己都唔想諗呀…如果可以有個制一禁就delete哂唔開心既野..我都想禁左佢…

唔通我好想嘈交?我釋放下我既情緒,講幾句都唔得…講幾句我知道冇乜幫助,而且成日提住亦都唔見到大家會開心點..呢d我都明…但我有時忍唔住,講2句可以舒發一下,

依家即係要我要自己屈住..我既情緒唔開心就自己匿埋諗,匿埋喊就可以啦,千奇唔好再掘出黎講呀,我講就係我錯..我提就係破壞..我應承左唔講就要唔講..禁你對我既承諾呢?結婚既承諾呢?是廢話嗎?你夠應承左我好多野…

當一爆獲時…

我話要講比佢老公知,你話唔好,驚佢打你..又話唔想影響到人地家庭(仲要保護條女)

我話要跟埋佢去做野個到搵個女人,你話唔好,驚全部人都知,令到你之後反工做野好尷尬…

求我個時,話移民去加拿大重新開始,然後冷靜落黎,就話唔係唔走,係遲點走,要搵埋錢先走…

我乜都做唔到,我個心唔舒服,依家只係提下講幾句…就比你反咬我?我夠竟可以點樣宣洩我既情緒? 即係想我屈係心就算?再禁落去 我驚我屈到病…

大宅

其實事原阿仔月尾放幾日假,我問佢去邊玩,見迪士尼酒店$13xx 一晚,問佢去唔去,佢話貴,佢話對普通家庭黎講係天價,我就問佢咩叫普通家庭? (我老公既收入絕對afford到呢個價錢,只不過佢唔想我
洗錢,同埋佢根本唔想去,覺得帶埋細路仔去簡直拎苦黎辛)

跟住我咪忍唔住講,你同條女去開房夠千幾蚊 用2個鐘 禁樣唔貴?禁樣好值得,禁樣唔係天價?
我想一家人去玩下,就叫貴,就天價…. 所以就大發脾氣… 然後就嘈到禁…話我乜都可以拉個件事黎講…

我地有姐姐,但因為3個小朋友,所以姐姐一個都搞唔掂,我有時叫姐姐煮多1-2樣送,都比佢話,我其實冇乜買野比自己,衫都係著黎著去個2件,係最近生完細女先再做反facial 同搵人按摩,夾埋大概$900一次 ,(5年黎都冇做過,因為生完第一個開始湊仔好忙,而且個時經濟狀況唔太許可)

身上最貴個袋$2000 ,什少買咩名牌野,多數買野都係買比仔女,都係d平民野,有時淘下寶…

但佢話我大洗…亂買野..我之前會間唔中係一田買下和牛回家煎黎食,佢話貴,話普通家庭唔會禁食法,佢話完 ,我已經冇再買…佢話辛苦搵錢係比我地一家5口有舒適既生活,但我就覺得連食下野都話我哂錢…

BingSo    發表於 21-10-11 09:02
Adrio77    發表於 21-10-3 19:53

大宅

回覆 禁上發言 的帖子

我既諗法就係禁,未發生呢件事之前,我都會打比佢問下佢係邊,做緊咩?同埋佢都會幫手接送下小朋友,所以基本上佢冇乜時間可以識到女仔,而我當時亦都好信任佢,所以就係當我開始發現到蛛絲馬跡時,仲安慰自己,佢唔會禁做,我老公唔係d禁既人。

但估唔到佢禁忙,(佢成日話自己好多野做,話我仲叫佢接送仔女阻佢做野)都仲搵到時間同人開房,晚晚去反工,原來同人地係車到食宵夜,搞野冇帶套,第一次開房話冇諗住禁快有得食,套都冇買,之後有買就話自己軟,用唔到…同人去食飯(之前提過去我每年生日都去既餐廳)同條女出去係拖手…佢自己講..一d都唔怕比人見到,2個各自都有家庭,完全唔知羞恥…如果我唔係及早發現,應該更難斷,連佢自己都話係..佢仲同人講,一早留意左你好耐(係條女同我講,我打過比佢)…佢覺得同條女岩傾,好明白佢,傾傾下就上埋床…

係所以依家check得佢更緊,同更加唔信,就算我睇到gps我都覺得唔信,因為正如你禁講,要偷跳點都可以,之前佢都搵到時間同條女做左禁多野…

大宅

回覆 lneedlove 的帖子

你講得好岩,完全中哂

「男人思維就是以為現在做好返,就無事,可以一筆勾銷,佢哋好唔鍾意被提醒或一提就起曬降!一心諗住個老婆應該忘記件事,其實邊有咁易。佢哋一來要面,二來唔想再面對指責!」

大宅

lneedlove 發表於 21-10-3 12:12
另外提一提你,你越查得多資料,你就越難放得底,因為會有好事情會連系你諗返啲傷痛,更加刻骨銘心,更加 ...

你講得好岩,係呢到多謝大家聽我講左禁耐,起碼有個渠道比我舒發一下,聽完大家既意見,我大概明白應該點做,不過知易難行,走唔走得出呢個困局,都係要靠我自己點諗…

大宅

kwhkwh 發表於 21-10-3 20:14
我估jm 想表達男既對個賤三「一早起痰」
不過冇想過原來賤三 都不是好人。

係 一早見到已起痰 應該大約1年多前 但之後發現佢大肚 所以佢地冇進一步發展直到最近 6月左右 佢地就開始傾得好密 好岩傾
條女同同事傾緊想買個chanel袋,(我老公聽到就話識人可幫佢買,個時仲未有野,但已經傾得密)我老公同條女都堅稱話有比反錢,但我到依家都唔係幾信,因為買到個袋個時佢地已經開過一次房,而拎個袋比佢個日就係食飯個晚,食完去開房,我覺得如果收反錢好怪,我老公仲話收現金…

大宅

cathngai 發表於 21-10-4 07:15
個袋幾萬蚊, 食個人妻仲要生過, 佢c6都好落本, 幾萬蚊靚模 奀星都食到啦。
...

所以 佢係對佢有感情 唔係純為搞野 因為佢覺得好岩傾 好明白佢 佢地出去都拖手 係拍拖.. 所以我問佢 如果我唔係依家發現 佢地再耐d會好難斷 佢自己都話係…….

大宅

ACR824 發表於 21-10-4 09:35
之前無咁詳細,其實你老公不是好人,夠膽認不是你早發現可能仲難斷,原來還一早睇中人,好渣。
明白樓主唔 ...

係 , 我打比條女問佢做咩搞我老公,佢唔認,仲話:「你老公話留意左我好耐。」 又話…「我知你成日check 佢電話」 「又叫我自己問反我老公」 ,亦不斷強調「係雙向嫁」.. 最後,我話你唔驚你老公知?我會話比你老公知..佢覆我:「多撚謝」仲cut線… 一點悔意都冇… 自己派帽仲搞人老公 仲講到 唔關佢事禁…

我老公話係條女提出開房先,仲用「staycation 」字眼同我老公講…(事實係咪真係條女主動提出就已經無從考究…

大宅

Ftmagic 發表於 21-10-4 09:17
唉!講白啲,咁你話個男人覺得邊樣重要啲?證明佢個心都未返嚟

如果樓主係想挽救婚姻想挽救家庭我相信大 ...

多謝大家既意見,係呢到有得傾下,舒發下,情緒已經好左好多,我明白發生左既事無辦法改變..

我會開始對自己好點,睇下有冇parttime做下,或者搵多點朋友…不過有時真係難(因為一個姐姐好難搞到3個小朋友)

cathngai    發表於 21-10-4 20:34
Ftmagic    發表於 21-10-4 10:24

大宅

goodwillhunt 發表於 21-10-4 19:00
這個是完美配搭,各取所需,包含友誼又能滿足情慾。大家又經濟獨立。各自有另一半,份外明白婚內的千瘡百孔 ...

你真係形容得非常好,而且佢地2個出黎只係諗吃喝玩樂 同 搞野,又唔需要負責… 又可以互相傾訴心事…唔同我地出街就要帶小朋友,就算唔帶都會趕住反去… 完全回不了2個人拍拖時既輕鬆…所以已婚男/女禁中意偷食…

大宅

禁上發言 發表於 21-10-4 14:08
有刺激感+成功感+征服感。剛生完人妻可以無套射,千載難逢嘅機會,我就唔信捨得斷。
...

又唔算剛生完,個仔都有十個月… 由於佢老公未知,所以我都會擔心條女會再搵我老公…

大宅

cathngai 發表於 21-10-4 23:50
正常幾萬蚊都會用e-banking或者過數易轉數啦, 點會畀cash 呢, 而家畀錢多數用apps, 用卡找數仲可以儲積 ...

條女應該會同老公講朋友幫佢買,如果真係有比錢,可能真係比現金,但係我覺得有點奇怪,因為我老公話個晚食飯拎比佢,食完仲去開房,我覺得以禁既關係,收反個袋錢就好怪…但如果真係對條女禁豪爽,我會更傷心…

大宅

alicewong18 發表於 21-10-5 10:21
我c6都買3皮嘢讚介比個小三啦!有感情嘅蝦條係要比啲本!

禁你同c6依家點呀?我就係知我老公對佢有感情,因為回想起個排佢成日聽隻歌,劉德華既暗裡著迷,我個時仲問做咩聽d禁舊既歌….有感情既蝦條比起冇感情既殺傷力大好多…

大宅

樂樂恆 發表於 21-10-10 01:23
佢自己都答左可能可以再搵… 有d野只得一次機會…自己個仔做錯野都要死幫既99…仲一齊落去點捱!心裡條刺係 ...

你講得好岩 我每日都要留意佢同條女仲有冇野 ,搞到自己好似偵探上身,其實我都好痛苦,我自己仲要湊細女 ,教都訓得唔多,仲要用禁多精神好諗佢仲有冇出軌…所以呢排好多白頭髮..又甩頭髮…

大宅

irisf 發表於 21-10-12 21:03
小三有老公,就易攪

同意,通知小三老公,如果有小孩就更好,個人小三一定離開你老公。 ...

我都想通知佢老公,但未搵到方法搵佢老公電話

大宅

杜小田 發表於 21-10-12 21:04
呢件事既始作俑者一定係你老公, 咁你諗住提一世?

佢都好有誠意守緊行為, 你又提, 咁想點呢? 沒完沒了?

其實就算唔提 ,呢件事都已經係一世,其實我唔覺得佢真係好有誠意,原本應承話改電話,依家又反口,又話講左 唔會再搵佢就唔搵,如果要搵 改左電話都可以搵,呢一點,我當然明白啦,但我希望佢可以做d野令我安心點,舒服d…

首頁

尾頁

跳至