跳至

首頁

尾頁

別墅

原文章由 gigi2046 於 08-7-3 13:03 發表
我39週了 真係等了又等 食左好多涼野都沒咩動靜 仲好精神 真係想阿b快d出世 d走佬袋拾完又拾 d床仔衫仔咩都拾好晒 好悶呀:;pppp:

我都係39週,已放咗兩個星期產假,好想阿B快D出世呀...

別墅

原文章由 wincycc 於 08-7-5 21:55 發表
我都等左好耐,本來想返埋下星期先放產假,點知上星期去政府醫院覆診佢話如果過左02 Jul bb聞仲未出黎10 Jul 要入院催生 (原來政府果邊用左我月經日子計預產,私家的話係13 Jul 預產) 搞到我啦啦同公司改假期 ...

嘜有其他方法計預產期嗎?

別墅

原文章由 wincycc 於 08-7-5 23:21 發表
政府醫院用你經期第1日起計預產,私家照超聲波睇過bb大細先計預產

我係係政府睇o家,22週照超聲波時,阿b得21週size,但到34週再照時,阿b個頭仔同肚仔都有34週的size,aound 4.5磅.我預產期係下星期四,但到現在都無嘜動靜呀 ,我個係b仔 ,人哋話男仔會早d,所以早咗放假添

別墅

原文章由 wincycc 於 08-7-6 10:06 發表
我個係女,人地話女唔會準時,所以諗住返埋下星期工,而家計劃變哂,我連走佬袋都未執好

你連走佬袋都未執好呀?快d ready 啦,唔知幾時有動靜o家.. 有d出咗世的b女都早過預產期ar........

別墅

原文章由 wincycc 於 08-7-8 10:29 發表
用左近2個鐘執好了,個女到今日8號都冇動靜,睇怕都要10號入院催生了

唔駛擔心咁多,放鬆D啦...你個女好快出世la~~
祝你同BB健康快樂, BB肥肥白白, 可愛美麗

別墅

原文章由 wincycc 於 08-7-8 22:01 發表
我都祝你b仔快高長大,一齊努力啦

thanks

別墅

原文章由 vvbyy 於 08-7-13 18:14 發表
I was told by my doctor that it is unlikely that I would deliver next week .. probably need to wait for "催生" after 40 weeks ... people are saying that baby boy will come early ... seems this is not ...

我都係咁話,我就係誤信b仔會早出世,所以放前3後7,但我現在已40週6日,阿B一D動靜都冇,要等星期五入院摧生. 如果B仔星期六出世,咁我就放足前4後6,浪費晒D假... .係個三星期產假,重係悶到發瘟個種,又唔硬敢四維去,日日行附近的商場,同阿媽飲茶買餸.......

別墅

原文章由 vvbyy 於 08-7-15 19:09 發表
I go out everyday this week ... as it is too bored to stay at home ... find nothing to do at all .... but I just cannot go to places that are far away from home ... wondering what little bb is doing i ...

BB可能係我哋肚仔內太舒服太好玩,所以唔願出來

首頁

尾頁

跳至