跳至

首頁
12345...6

尾頁

男爵府

報到!

男爵府

原帖由 dumbo0620 於 10-2-26 00:47 發表
我都有同個女去影相,不過吾識post 條 line上黎比大家睇,我覺得baby q 影得馬馬地好死板,淨係影我個女笑,張張吾係笑就係呆,無咩特別表情,吾係我個女無表情而係個攝影師淨影佢笑,so同背景的相都好相同,吾似你地d 小可 ...

笑都好過我只豬眼訓到O哂咀, 同喊呀.
我地扮哂monkey先有D笑既相.
全家幅全部眼光光,O哂咀, 累到訓著.
令我有D內疚, 唔敢短期再捉佢影.

男爵府

原帖由 py84ko 於 10-2-26 01:11 發表
你想要個攝影師, 影你個女乜嘢表情呢? 你係咪指影得你個女唔夠可愛 or 捕捉唔到主角嘅神情?

你個女得8個月人仔, 剩係識笑, 喊, 呆...... 除非你個女識扮鬼臉 or 識擺 post, 否則個攝影師好難影到付合你所要嘅要求 ...

yes. 我想小兜豬學見浩坐鋼琴,擺 post, 但 只豬唔肯, 扭,喊, 我地只可做到配合佢. 令佢唔喊.

男爵府

原帖由 joey211 於 10-2-26 01:44 發表

麥兜算多表情啦,我肥囡每個造型得一個表情仲係同一角度.5張groip埋一張都得,有d直頭可以重叠.

ha haa因為多左扭計,喊,咬野, O咀 & 笑番既表情

男爵府

係大陸, 又上唔到facebook看相啦

男爵府

原帖由 superrainbow 於 10-3-1 12:24 發表
報到報到~~~~

呢兩日琳琳病左....俾c6傳染左....
發燒+流鼻水+咳...
即刻笑少左好多...
不過好彩都仲係餵食猫同掛住玩~~

希望快D好番...
我BOOK左下個WEEK同琳琳去影相~~~ ...

get well soon

男爵府

原帖由 happyday5hk 於 10-3-2 23:41 發表
我阿仔衣家8個幾月大好似已經好有脾氣,唔想食粥仔會大喊,扭到個身直曬,你地的bb會唔會?又勁癡身呢,夜晚淨係要媽媽,咩人抱都喊阿,我連沖涼都去吳到...>. ...

佢扭計就young, young直身, & 頭向后沖. 試過撞到sofa邊->喊

男爵府

原帖由 superrainbow 於 10-3-1 12:27 發表
琳琳都係咁呀....
諗住望下佢...點知原來轉左身訓....
仲要面向下....
俾佢嚇c....

我只豬最近都1M以來愛上趴住面向下訓. 唔知同之前抱過佢趴係心口訓有關...

男爵府

原帖由 pookybear 於 10-3-1 12:59 發表
琴日去咗BB展玩爬行大賽,諗住阿囡一定包尾,但起碼都會爬到少少掛,點知2分鐘內,佢只係爬咗一步 攪笑嘅係我d星星餅引咗另一線道嘅bb,佢嚟到冇得食,坐喺度cry,阿囡就一直望住人哋,真係好攪笑,最後要兩個mama抱住 ...

星星餅果然係BB至愛.

男爵府

last Sat 小兜豬 1st 去 Playgroup (感覺統合 Playgroup). 因為忘記叫姐姐調效時間, 提早食和訓, 結果一到 Playgroup扭眼訓.開始半堂扭, 之後半堂訓...最后大字型訓著左. 物到未玩過.
因為下午果班full 左, 只join到加開既11:30~12:30班. 撞正豬仔同周公子約會時段 ...
我叫姐姐開始改下D用餐&訓覺時間....但佢今日仲係~11am飲支奶, 之後訓一訓...

男爵府

原帖由 keio 於 10-2-28 00:06 發表
今日雖然係蕎蕎第一次上 pg, 不過大致上都唔錯..我既意思係課堂既安排, 內容& 蕎蕎本身既表現, 起碼佢都有玩同埋做到導師所要小朋友要做既野.....當然最開心就係可以見到柏淳同小兜豬啦! 期待下星期6既約會喔! :exci ...

柏淳仔同佢玩, 佢掛住扭眼訓喊.

美女蕎蕎係面前, 小兜豬居然目不斜視....因為已經合埋眼大字型訓著左. ....

男爵府

姐姐今早提早到同只豬食&訓. 為sat playgroup努力

男爵府

原帖由 雯雯媽媽 於 10-3-3 13:30 發表
好耐冇見你啦...你返黎時CALL我搵日出黎聚下啦!

garrickmum, 幾時返?

男爵府

原帖由 py84ko 於 10-3-6 18:23 發表
識得用學習杯嘅bb 嘅媽咪, 請問你係點樣訓練bb用飲管啜架?

今日去一田買咗隻 Combi Mug (Step 3) 有飲管嗰隻訓練杯俾見浩學吓飲水, 點知佢唔識啜, 剩係識 'bu' 'bu'哂啲囗水出嚟!

希望有媽咪指點一吓! Million Th ...

小兜豬識識地用Combi Mug (Step 4), 可能因有用開匙餵水飲. 不過Step 3佢牙癢癢,用來咬:_P

男爵府

原帖由 py84ko 於 10-3-11 23:33 發表
我個仔8個月大已經轉哂2號喇!
而家剛又轉新包裝, 又賣行哂廣告, 一定又加價.

一個加, 其他都加加加.

男爵府

原帖由 kc1016 於 10-3-11 19:52 發表
細老現開始自己取奶瓶飲奶奶, 真好, 這時我可以做少少嘢.

你哋有無比BB自己取奶瓶飲奶奶?

...

我只豬~6M開始取過奶瓶飲, 不過佢飲下,玩下甘. 唔會自己飲哂

男爵府

小兜豬豬肉八個月開始扶扶下企到.
九個月開始想企就企.B床網床,梳化, 我地張床既窗邊都無難度.
E+係B床, 窗邊係甘企....好危險.

年卅晚, 舅父送左學行車. E+己經會坐住車行向前向後. 仲會跨番只腳出黎落車.

男爵府

Mon早起同印尼姐姐續Visa. 雖然只請左10個月, 但係佢passport過期, 連visa 都過埋期
之後同小兜豬1st去海洋公園, 小兜豬玩得好high,成日係甘jump, 累到cc下都唔肯訓. 番到屋企都要望住tank眼定定.
沒用車仔, 揹到我腰酸背痛

男爵府

原帖由 雯雯媽媽 於 10-3-12 13:28 發表
見到你地講d bb已經會爬,會自己扶住企...太好啦..
我家政政仲係唔願陏呀!

政政有冇成日jump? jump jump下就識企. 我只豬係先企后爬

男爵府

原帖由 CM1234 於 10-3-14 22:03 發表
唔怪知得好耐冇你消息啦,Marven 冇事就好喇,連續病咗成個月,真係辛苦咗媽媽,我個仔因為自己粗魯令到佢自己啲牙肉爆咗,流咗成口血,我都好似顛咗咁去咗養和,更何況Marven病咗成個月!不過細路仔recover得好快,Marven好快會追番啲 ...

做多D Marven鍾意既野俾佢食, 追番啲磅數

首頁
12345...6

尾頁

跳至