夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

原文章由 唐師奶 於 08-7-17 17:21 發表

其實呢度個個媽媽同你講呢o的說話, 都係想你好, 想你唸野可以成熟o的。

我個心冇唔舒服, 我父母留所有野比我哥哥, 我深信唔代表我父母唔愛我, 對我唔公平, 我亦相信我家姐都係咁唸。下下都要用個 "清" 去度, 你都 ...

唐師奶~ 絕對同意

樓主,做人唔可以太過計較得失,
何況同屋企人計...點計得咁多~
學會感恩,寬恕與體諒先至最重要呀!!
人生在世,如果只有怨恨的話,
你這生都唔會開心...

唔好様様都依賴父母!!
佢地比你既野更加要多謝,結左婚都仲係對你地咁好!!
結左婚就要自立~
因為始終同你以後一齊走既人生路係你老公,唔係老豆老母呀!!
而且你宜家已經做人地既阿媽la~~
生性d la!! 樣樣野都怕辛苦...
唔辛苦,唔努力,唔付出...又點會得到成果??
你估你仲係5歲細路仔咩!
25歲la~~ 小姐!!
你d咁既脾性...你老公唔同你離婚都算你好彩!!
好彩我唔係你老公?! (下刪三百字)
總之...真係"登"你老公難過!!!:;pppp:

[ 本文章最後由 marwai_1030 於 08-7-17 18:18 編輯 ]

大宅

原文章由 ChristieMing 於 08-7-18 12:51 發表

大家唔係唔比你講心底話出o黎,唔好話係99,有時面對唔同o既人,都會有同樣o既情況,例如你老闆,試問有邊個冇受過老闆o既氣呀!如果每次比老闆鬧完都鬧番佢轉頭,咁仲洗搵食o既?!?我覺得都要睇下對像係邊個,99話晒係你長輩,難道你連尊 ...

算吧la...

佢lee種人,大家同佢講多都冇謂,
佢只係識得向住自己既角度諗....
以為自己外表靚有鬼用咩~
冇內在美...講咩都冇用!!

真係唔好話我又衰又黑心...
有得佢自生自滅la...
我地最好祝佢早日離婚,
等佢老公早日脫苦海!!
重要叫佢老公搶返囡囡既撫養權,
費事個女將來好似佢咁!
(世上可以少左個"自私自利"既人)
重要祝佢老公快d搵返個好老婆好媽咪比自己同囡囡

另外重要祝佢以後冇人吼~~
等佢成世孤獨終老~~
到果時恨錯難返~~

大宅

原文章由 jayjay_pig 於 08-7-18 14:12 發表
呢位亞太,其實每個人性恪都唔同!你怕事鍾意咩都唔出聲,但我唔係囉!好多detail嘅嘢你有唔知,你憑什麼咁話我呢?:;pppp:

好簡單~就係你份人太記仇law~~
做女人既優點你樣樣都冇...
做女人既缺點你樣樣都有齊晒!!

大宅

各位姊妹~ 唔好意思~

唔好怪我份人"串咀"兼"粗俗"左d~
我唔記得贈樓主兩個字~~
收皮~

大宅

原文章由 jayjay_pig 於 08-7-18 16:44 發表
你小心自己個肚好過啦!你無資格叫我收皮!

SORRY喎~~ 串咀得滯~~ 串親你添~
收皮...都係等個天同你做la~

大宅

原文章由 啫喱 於 08-7-19 03:32 發表
樓主你開呢個topic冇錯呀...一開始錯就錯在你阿媽生左你出o黎..錯在冇好好教導你..錯在教到你咁死牛一面頸...呢個世界唔係得你一個o係度生活o架咋...睇左咁耐你就鬧左咁耐永遠只有你岩冇人岩既....由頭到尾只有你講9 ...

完全正確,正是本人最心底的說話~

大宅

見到你終於諗通晒~ 我都為你高興
真架~
之前我咁"串咀"鬧你,都係希望你醒悟,
唔係真係想你走上絕路,希望你明白

其實係我以前有過一段經歷,情況就同你有d相似,
所以更加唔希望你行錯路,
因為行錯左,受傷不但係自己,而且還有你身邊所有人,
特別係你既老公同囡囡,知嗎~

以前的事已成過去,但要藉此警惕自己,
未來日子更要努力,加油呀!!