跳至

首頁

尾頁

男爵府

好媽媽勳章

我買左半套,因為我個friend兩年前都係買半套,$2xxxx,佢個女都識好多字。

我睇forum有d bb唔鍾意睇,所以都係買半套先,真係有興趣先再upgrade。雖然到時upgrade又會貴d,但都好過買左唔鍾意呀!

男爵府

好媽媽勳章

好似冇話學到幾大,半套係大部份野都得一半,少部份野係完全唔包(不過我覺得果d野冇用)。反而disney既賣點係部錄卡機同d卡,呢d就包晒 (除左好大張卡要另外加錢買,但就算full set都好似要另外加錢買)。

另外full set會籍一年,half set會籍半年。

我知disney比人地貴好多,但我都係因為disney既公仔買佢姐。如果小朋友鍾意去迪尼尼,咁佢地學呢套野都會有親切感。

原帖由 hellocat0223 於 10-6-28 01:04 發表
學到幾大?

男爵府

好媽媽勳章

用到幾歲唔關買幾多錢事,我阿b依家6個月,我先開始俾佢睇少少dvd,之前幾個月都淨係碌其十張卡同聽cd,仲有另外幾百張完全未碌。佢叫我分年齡用,相信都可以用到歲幾兩歲。到時入左幼兒院就冇咁多時間,而且仲會俾佢去學其他野。當然,如果阿b咁叻好快就學識晒果幾百字同對答,我都唔介意upgrade~

而且我聽朋友講,佢個仔成4歲先買disney,咪一樣咁用,如果有年齡限制,佢都唔會買啦。

其實佢講用到兩歲,係咪想話會籍呀? 因為4萬蚊包一年會籍,而佢好多活動都係最少1歲先join得,如果你由1歲先開始用會籍,咁咪用到兩歲law~ 之後extend會籍要每年俾錢。

原帖由 hellocat0223 於 10-6-29 22:27 發表
我之前問過佢,

佢話4萬幾果套,學到2歲WO

男爵府

好媽媽勳章

我買左$2xxxx果套,有一半玩具,書少一半,會籍少半年,同埋冇書櫃(呢樣係我最唔想要既)。但d卡齊晒(唔計大張果隻)。我個教育顧問又冇話for胎教用,我由佢地兩個月用到依家,日日look卡同播歌,暫時都未見有乜效果... 可能要等佢地識講野先知成效啩?!

男爵府

好媽媽勳章

有機會架,但通常都要响俾$前同佢傾,最好扮到好"尤宜",要考慮下咁,佢就有機會送多d~

原帖由 xoboy1125 於 10-7-20 23:48 發表
甘 BB 展買係有多D做優惠?

男爵府

好媽媽勳章

noddy果套係咪MI kids?

原帖由 yymom88 於 10-8-12 13:11 發表
聽講而家總共有三套有系統式的英語教材,1)Disney world family,2)English Time & 3)MI Kids
係咪三套各有優點呢???

首頁

尾頁

跳至