跳至

首頁

尾頁

男爵府

好媽媽勳章

大家好呀!! 返咗工好 busy 都無咩時間上 BK, update 個 blog 同 upload d 相 tim.
多謝大家仲記得我呀 (雖然 turn out 我無在廣華生bb). 我最後都係港安開刀生咗 Charmaine (我囡囡) 出來, 因為38weeks 時醫生見我同bb都唔增磅, 同埋 check 到條臍帶d血流得唔好, 驚 affect bb development, 所以第二日即刻開刀生啦.
Charmaine 出世時只有5磅3ja, 好輕gi-gi. 依家都係只有11磅左右, 唔係食好多奶, 一日18安左右, 比起奶粉can cover 的 standard 33安差好遠, 不過又迫唔到佢食多d.

ok...back to the gathering. 我記得好似11號阿妹一早訂咗一家人下午去食燒羊tim, 等我 confirm 咗阿妹再同大家講我可唔可以 join.

男爵府

好媽媽勳章

我應該可以 join 到呀, 不過可能到時早少少走, 因為原來阿妹係 book 咗 dinner, 唔係 lunch.
我都係2大1細.

miniSA 呀, 我會揸車, 你屋苑有時租泊車嗎?

原帖由 miniSA 於 09-3-20 11:59 發表
我地都歡迎其他mami加入, 但因場地大細所限, 我明天會再去會所睇多次, make sure多d人唔會太迫, 之後再confirm你ar, 唔好意思要你等!

男爵府

好媽媽勳章

Thank you ^o^
BTW, 你仲有無 keep 住我個 mobile no., 如果無我就再 PM 你!
原帖由 miniSA 於 09-3-21 01:13 發表
我屋企有時租車位的, 好似$10/$15 per hr, check 吓話你知!

男爵府

好媽媽勳章

Oh, just 發現你已經有我個 contact ~.~"
原帖由 miniSA 於 09-3-21 21:06 發表
good news, 個function room 大概有300呎,多幾個人都應該冇問題,emilylada, ball_b, jadie, emily_tsy請PM電話比我la (i've got the no. of the others)

華廣Baby首次聚會!!!

日期: 4月11日 (星期六)
時間: 2:00 - 6:0 ...

男爵府

好媽媽勳章

我覺得你BB個樣同我個囡有d似樣, gathering 時在看看真人先...heehee

你個b又真係搞到你好 embarass wor...
原帖由 燴番薯 於 09-3-21 10:42 發表

佢呀..係好黑人憎就真! 扭計扭到出晒汁,又爛喊又爛抱又爛玩.我亞媽湊咗三個孫,佢都話呢個好難搞..佢都投晒降! 眼瞓要推佢落街先肯瞓, 否則喊到全層都聽到..激死人!
上星期六帶佢去參觀婚禮,佢竟然係最靜果一刻大喊, ...

男爵府

好媽媽勳章

我個囡就一時時啦, 有時好好湊, 有時又會好扭扭....唔知到時小姐d脾氣如何啦...hahaa..

原帖由 燴番薯 於 09-3-23 15:54 發表

係呀係呀..我都想講(不過唔好意思講hehe)...睇張相真係有d似樣呀...到時一定要見吓面來個相認先..呵呵!
係呀..昨天帶佢出荃灣同太婆飲茶, 佢先頭撩個待應玩個待應重話佢好乖. 點知轉頭佢唔耐煩(要我抱佢出去行街)係 ...

男爵府

好媽媽勳章

thank you so much for your coordination! Look forward in meeting you all ^o^

原帖由 miniSA 於 09-3-31 01:09 發表
各位mami, 場地已book, 當日請2:00pm在名逸居1座大堂集合 (會所喺二樓, 我要喺大堂pickup你地), 遲黎的請打電話比我, 我會再落大堂pickup你 (因為要安排set up, 未必可以隨call隨到, 若咁唔好彩要等得耐就當小懲罰la, ...

男爵府

好媽媽勳章

厚唔厚身 ga?

$60 1 set, 咁 total 係咪有 26張, 每張有幾大呀?

原帖由 B.GIRL 於 09-4-8 12:01 發表

我上yahoo 拍賣買..$60 一set ,超平,
正方形內面,有字母可拆出來..(由a-z)
好:可以當活動教學,可以玩拼字母,
唔好:清洗唔好.

男爵府

好媽媽勳章

又係 wo, 36塊又 detachable 洗時好煩 wor.
我都仲未買 mat :p

原帖由 B.GIRL 於 09-4-9 00:53 發表

其實唔只有26塊,合共有36塊,
1)A-Z, (26塊)
2) 0-9, (10塊)

數目字及英文字母可拆出來,好就好,
但當清洗時,d "abc.." 好易"dun"出來.
尺碼方面:12.5吋 X 12.5吋, 厚1cm
好彩無咩膠味.

另外,我自己經另一媽咪訂 ...

首頁

尾頁

跳至