想生BB

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

rachelyim,

你失蹤左咁耐, 終於出現la!

你揀左點樣打針呀? 我而家開始噴緊鼻lu

原文章由 rachelyim 於 08-5-24 23:21 發表
我會在6月9-12日做ivf,是否會在6月24-27日度知到bingo or not?

複式洋房

hi sisters,

我而家緊鼻, 預計6月中抽疍同放胎, QM

bingo!

複式洋房

我仲未開始打, 不過好似係7-14日不定, 視乎個人情況

原文章由 bibifa1225 於 08-5-26 23:17 發表
我想問下大家....你地打針谷卵大約要打幾多針架???

複式洋房

hi galic & Juicybaby,

加油!

原文章由 Juicybaby 於 08-5-27 21:53 發表
galic,

我都係會六月左右放埋最後一粒雪蛋呀, 你會六月幾多號放呀, 我做我會六月七或十日放, 祝成功!!

複式洋房

rachel,

點會唔記你呀, 我地同一日係qm聽講座ga ma.

wa! 你要每朝早5:45到診所打針, 咪好辛苦lor, 診所咁早開ge?
請問打針收費幾多? 點呀?打完係咪會肚谷到好唔舒服?

之前以為可以自己打(搵老公打), 原來只可以係醫護人員先得, 因我係中環附近返工, 所以而家諗住返工前去qm打lor.

要打咁多日架! 我諗我應該月中至月尾開始打.

原文章由 rachelyim 於 08-5-27 19:43 發表
Chan See 9,

真係開心你記得我,我現在開始打針,今日係第一日,還有大概13日要打。我係係qm做。但我不想每天返去打針,所以佢地比左d藥我,我每天早上5:45到診所打針。如冇意外,我會在六月十日或十一日抽疍。你呢?

Rachel Yim ...

複式洋房

JoeC,

唔得呀, qm話唔係醫護人員唔可以自己打, 係咪因為我係排公家呢? 可能你係仁安(私家醫院就無問題)做,所以OK

原文章由 JoeC 於 08-5-28 00:27 發表

Hi Rachel and ChanSee9,

How come you can't have the injections by yourself at home? I do all those injections by mself at home, very convenient.

Wish all of us will be Bingo!

[ 本文章最後由 ChanSee9 於 08-5-28 00:50 編輯 ]

複式洋房

rachelyim,

真係戥你辛苦, 但你要瞓多d, ec話睡眠要有quality(睡得好)外, 仲要有quantity(足夠時間), 咁有幫助ga!

我仲未確實幾時打針, 要睇m小姐幾時到訪, 下星期就知la!

仲有食多d花膠wor!

大家一齊努力!

原文章由 rachelyim 於 08-5-28 20:32 發表
dear chansee9

我記得我地係一齊聽講座。我現在每日有四個不同的時間起床,(12:30am噴nose, 5:15am打針, 6:30am噴nose, 7:00am返工)
我現在打針,有谷的感覺同倦。我現在找了一家24小時開的診所協助打針,由於6:00-8:00 ...

複式洋房

rachelyim,

Good to hear that you have 14 bubbles! Hope they are Grade 1!

原文章由 rachelyim 於 08-5-28 20:38 發表
Hi Joe C

First, I am afraid having the injection by myself. Also, I can ask the nearby doctor to help. How about you? Which step are you in, nasal spray...? Where and When do you do IVF? I want to kn ...

複式洋房

hi Melody430,

what do u mean by expensive package?
i only know the medicine fee is $4000. If you choose to inject by yourselves (in clinic), additional $4000 is needed.

原文章由 MELODY430 於 08-5-27 13:50 發表
I will start 緊鼻 in june & july 放胎, also in QM. May I know u join the $4,000 package or use expensive package. I still thinking about it.

複式洋房

Hi JoeC and CKChan,

I used to see Dr. Tung also and "chocolate cysts" were found too. After surgery, she transfer me to queue QM (coz too expensive for private la). The "best way" to cure the "chocolate cysts" is to get pregnant after 1st year of surgery, however my ovary function is low and my age is high, so the chance for natural pregnancy is low. I once asked the doctors if the "chocolate cysts" come back before ivf, they said nothing could do, just wait for the ivf.

You 2 are still young. Age below 35 still has pretty good chance! Relax.

Wish you and all the sisters sucessful!

原文章由 CKChan 於 08-5-27 21:53 發表
Yes, I have my 2nd acupuncture already and will keep on. I'm now taking the pills and will have the "nose spray" on 5 Jun. Hopefully, I will do the IVF on early Jul.
Great to hear your sharing, hope ...

複式洋房

hello各位,

我聽日會返qm照u/s同驗血, 之後就要開始展開打針之旅, 希望唔好唔舒服la

複式洋房

各位sisters,

今朝我第一次返qm打針, 就遇上黑雨, 都唔知好彩定唔好彩.
由出門口到返屋企(連食晏), 花了超過5個鐘, 好不容易, 終於完成了任務! 急不及待同各位分享一下今次攀山涉水之旅及2個第一次:

第一次打針, 第一次於黑雨時出門

6點幾掛左黑雨後, 打過電話去qm, 擔心唔知係咪照常上去打針, 留左言但一直都無人聽, 唯有同老公照出門口, 沿路不斷打去, 都係留言, 最後姑娘道於約12時才回覆, 當時我已上左去打完針, 真搞笑.

原來同打其他針差唔多, 唔痛ge…不過我還以為打肚, 點知醫生同我打pat pat. 不過打完後, 有d痕癢, 好蚊"難"咁, 幸好而家無事lu.

係啦, 有冇sister今朝都有返qm, 不如分享一下.

複式洋房

rachelyim,

聽到你呢個消息, 真係好突然!
恕我知識少, 我而家先知原來會有咁ge情況出現.

而家我諗你試試再同qm聯絡, 睇下佢地會唔會解釋到比你聽, 又或者, 佢地有冇d咩建議, 下一步可以做d咩? 佢地無理由就咁唔理掛?

仲有呀, 最緊要係自己的身體, 無論心理同生理, 唔好太過傷心, 嘗試調理一下, 希望在明天(但不要比自己太大壓力), 支持你! 振作!

原文章由 rachelyim 於 08-6-7 18:03 發表
all sisters,

I have a very bad news to tell:

我昨日到QM抽疍,一向醫生話我d卵泡okay,最大的有19mm,有三粒18mm直徑,其他的到有15mm,所以我打針打了八日,跟住星期三打了夜針,於星期五去抽卵,應該大概有十個。但抽完疍的 ...

複式洋房

JoeC,

幾好成績wor! 休息多d la!
我今日抽左9粒, 後日會放, 唔知會有幾多成功分裂呢?

好彩過程唔係好痛, 但我隔離床的姊妹就辛苦d, 手術後嘔過不停, 希望佢無事啦, 祝大家都bingo!

原文章由 JoeC 於 08-6-18 22:50 發表
Dear All,

我本身抽左15粒卵,最終成功分裂既有13粒,9粒grade2,4粒grade(2-)

Good Luck!!

複式洋房

Hi JoeC,

我有7粒受精, 今日放左2個, 1個grade 1, 另個grade 2.
成績尚算唔錯. 可能係我係公家, 醫生同姑娘只係問一句答一句, 唔會好似私家咁講得咁詳細.
大家咁話, 休息多d, 齊齊bingo!

Hi Wilber_ariya,

Don't worry wor! 抽疍時整體都唔痛, 我只係有幾下特別痛, 不過好快就無事, 唔駛驚!

原文章由 JoeC 於 08-6-20 13:01 發表

Hi Chansee9,

Thank you!!Yes.. my Doctor said the embryos are exceptionally good in quality and quantity...
Your result is great too.. Will the nurse report the embroy's develoment to you everyday? ...

複式洋房

CKChan,

唔好太過傷心, 聽人講, 有姊妹即使有朱古力瘤亦可成功懷孕, 最緊要調理好身體, 唔好畀大壓力自己, 會有影響ga, 加油!

原文章由 CKChan 於 08-6-20 15:54 發表
JoeC,

Below is the message I posted in another thread. Share with you. Really feel sad ah! But I'll keep on ga...
Any news from you, just up date ah! Take more rest!

各位,我今朝見完董醫生,照到我D旦旦 ...

複式洋房

Hi JoeC,

我係QM做, 唔知點解要等成16日, 可能隔左個星期六日掛.
touchwood, 今次手術無咩痛楚, 只係幾下特別痛, 而家反而無咩特別感覺, 同平時差唔多, 只係自己有d忌住忌住, 我都有返工, 不過自己會就住唔好跑同行得太快.

Wish us both !

原文章由 JoeC 於 08-6-23 08:15 發表

Hi ChanSee9,

How are you feeling? You're done with the Egg Transfer already, right?

I'm back to normal..waiting for the result.. I can check next week..

Hope we'll both Bingo!

JoeC

首頁

尾頁

跳至