婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

原文章由 lokying 於 08-11-4 18:21 發表
我結婚 佢地男家又沒唔搵我父母傾 又唔提擺酒
到有次 佢地兩家人約出泥 但點知99佢地禮金又唔提 酒席又唔提 咩都唔提 仲同我男朋友講若果買介子 唔好買咁貴 仲要搵佢幫眼(我心諗你去到 幫睇價錢JA掛) 仲要係我父母面前話我唔番工
你地會唔嫁.......我真係唔想嫁 好委屈

樓主,

(1) 我覺得你應該同你老公傾點數先, 而唔係男家父母.

<我當年唸住結婚, 都係我老公同我私下商量禮金, 酒席, 過大禮既野, 然後, 佢再自己同男家父母傾好, 再之後先約出黎見下大家家人咋, 只係象徵式個日再confirm同交代> 一定唔會大庭廣眾傾law, 有失身份.

(2) 唔番工好閒之麻, 最緊要你老公應付到就無問題

(3) 你bb依家有事, 我唸可能上天俾你一個啟事, 你唸清楚你係咪真係愛你老公先la, 再講, 不要為了b b而結婚.

(你將來一定唔會有幸福嫁)

伯爵府

原文章由 VKwan 於 08-11-10 14:53 發表
e+既人真奇怪!或者係我老套啦!淨係識話自已委屈,又唔反省下自已咩咁新絲羅白皮值得人尊重!

唉!上天保佑我個仔大個千期咪中意呢聽女仔,好話唔好聽,比我做99,我就係擺明嫌棄你連累我個仔既前程架喇,你話我講野絕都係咁話!仲話有 ...

你都講得岩. 不過, 個男仔都有責任, 唔可以怪晒一方."牛唔飲水點禁得牛頭低先."

首頁

尾頁

跳至