美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

別墅

我都想知~~

別墅

你做laser 時有無戴好似眼鏡的物體??
全程做左幾耐嫁?
個laser 包埋個盧會mask?
可唔可以pm 你做的shop 的資料俾我..thx

別墅

安安...你本身有無黑頭粉刺~?

我睇大s個本<美容大王2揭發女明星>一書提到,做完炭粉laser會整張瞼變白,毛孔變細,粉刺也消失。

書中提到做左炭粉laser要注重加強保濕。

書中都提到做炭粉laser的過程十分特別,首先是它的聲音很大,就像鐵工廠裡大型機器在轉動的聲音,而且laser 打下去時也像焊槍一樣大聲。炭粉laser打在皮膚上的感覺,就像仙女棒的火花撒在臉上,正要覺得太燙的時候就消失了,同時又好像有種冰冰的感覺。
在炭粉laser進行的時候,你還會聞到很重的金屬味。一般來說,臉上的每一個區域會做三輪,等到做第2輪的時候就差不多習慣.... 你做的時候係唔係都係呢種感覺呀...?

炭粉laser是所謂的c6鉺雅各鐳射,其中1064nm波長對表皮與真皮深部的黑色素可有效作用。

建議3周做一次....4-6次就見毛孔縮小的效果

安安...你做完4-6次之後睇下有無明顯改善丫。

別墅

安安~~
我想問下你有無黑頭..粉刺~~
有無改善到?

原帖由 安安 於 09-5-21 06:44 發表
今天是第7天, 早上都沒有特別出油的情況, 只係少少。 唔知係唔係炭粉在毛孔爆破了而開始少出油呢, 下次去做時要問問

別墅

安安...你記唔記得你做個部機的樣係點嫁..?
係唔係咁樣:

另外我係youtube 睇到人地做炭粉的情況:

別墅

另外我係youtube 睇到人地做炭粉的情況:

http://www.youtube.com/watch?v=uWFKAOBk1F4

你做的時候係唔係都係咁~~
我問過呢間的醫生...做一次要1600蚊..
我覺得好貴呀...如果你個間都係用呢部機做的話...我諗我會去試下...

安安..你下次去做的時候留意下你做個部機係唔係咁~~thx~

別墅

安安~~好開心睇見到你的post~
攪到我心旭旭想快d去try 下...
佢地搬左間公司的電話有無轉呀??
我打去無人聽

別墅

安安~~
你做肚&腳係唔係for 去紋?
work 唔work....?

原帖由 安安 於 09-6-9 17:05 發表

做面係0.5mm 丫嗎...... 我無做面, 我做肚 & 腳呀!!

我支b5 60ml $330呀

別墅

頭先諗住去yahoo 拍賣問la bliss 問題and book 時間試做..
不過佢成個拍賣無左wor~
會唔會係唱開左佢係黑店之後就close 左呢..?
唔知關唔關事呢..?

原帖由 cy98ma 於 09-6-14 01:08 發表
唔好去cwb金聯大廈la bliss 美容院
[按此打開] [隱藏]
我在第=個forum到,希望唔係同╴間啦!

"我join左個course係$880,但到第二次去佢就sell我做果酸換膚個plan,$2500,咁o個時我冇咩錢,只係比左1000,加埋之前個c ...

別墅

我都book 左下星期二去做...
hehe~~

別墅

我琴日去左試做一次....不過佢無幫我影相~
等我講下琴日成個流程先...
去到的時候填左份form...
美容師好好..好nice...環境都幾靚...
幫我打laser 的時候都幾仔細~~
我試做個個係4800/10次個隻($280try)
之後full 左個mask...
不過最後我buy 左另一個course..
4800/6次...都係炭粉laser...
不過同4800/10次個部機唔同...
4800/6次個個係醫生機...
我之前係醫生度做過~~所以認得部機...
之後諗諗下...反正都係try...就try部好d...
所以我就join左6次個個...

我book 左7月14做我第一次的4800/6次的機....不過下次我要去另一間分店...都係係cwb個度做~~
個美容師講4800/10次同6次做的過程是一樣...只係打laser 用的機唔同...
下次我try 完醫生機再同大家分享...

補充一句...雖然我無join4800/10次個個機.
但係做完出黎都幾乾淨....
返到home 真係有d dry..要full mask..
不過真係乾淨左好多塊面~
毛孔未見收細....(可能要等多一排先見效果)
佢地都有sell 我嫁..不過唔算叫hard sell...
暫時整體上都覺得ok...

ps:好多謝安安的分享~~many thanks~~

別墅

安安:

係呀...我之後要去利園個度做部醫生機..
我個個plan 係4800/6次送6次眼的laser mask(我都叫佢送左1000coupon俾我..本身佢話唔得...之後講講下又可以送俾我try)

美容師講醫生機同唔係醫生機的做法係一樣..
做的過程都係一樣...
只係用的機唔同...
4800/10次個部機只會全面打一次..
醫生機就會先打一次全面...再掃一次全面...
total 會掃2次laser係面上...

我之前係醫生度做過...所以我知做的過程會係點...
我問美容師係咪做的過程都同醫生做的一樣..
佢話係...而且佢講解個過程同我之前醫生做的都一樣..所以我就join左佢地個plan...

其實4800/6次我都覺得貴嫁...
不過如果做得好...就無所謂~~
我下個月14號會去做第一次係呢間shop 做laser...希望唔好令我失望啦~~haha

to hoikiuqq:
美容師建議3星期做一次...
我會keep 住3星期去做一次...

別墅

hoikiuqq :

請問你邊部機呀..?
點解佢咁好幫你針清埋~佢無幫我針清wor.

另外,我今次試做$280個部應該就係安安講個部....係打一次laser炸~

但我買個個course 就係打2次laser...

hoikiuqq你係唔係都join 左4800/6次個個course呀...如果唔係點解可以打2次..
因為我試安安講個部...佢都係同我打一次炸wor...

別墅

hoikiuqq , 你係唔係都係利園個間做嫁..?

別墅

今日用左佢送的$1000 coupon 做左free RF 眼+facial (最後補$60)..
我覺得無效用~~~
而且佢d facial 用料好似都麻麻...
(佢個plan 880/10次facial...)

不過幫我做個個姐姐好nice...

別墅

原帖由 hoikiuqq 於 09-7-11 16:33 發表
$880 10次好平喎, for face or eye? 眼袋呢家野真係好難攪。

面同eye..body 都有~~

別墅

星期二去做做laser...
激死我~~同我之前做的分別好大...
今次幫我做個個女仔"救其"都嘔~~

做完後我有同佢地反映~~希望下次做的時候做返個水準~~

別墅

安安...你就好啦~~佢地補做一次俾你~~
上次幫我做個個真係求其都死~~
我聽日會打電話去book 下次的laser~
我會再反映下~

我第一次做的時候~~打laser 打2次...都起碼有10-15mins丫~
上次佢打~打左5mins 都無~~
嘩~~足足少我試做時成10mins呀..
有無咁快呀....
個個女仔話今次幫我重點打毛孔~~
所以先會咁快...呢d咩理由呀~??
我咪話: 嘩...重點打得咁快...有無咁求其~
佢就話:咁我幫你打多次...

佢打多次加埋之前d時間都係5mins 左右~
你話激唔激氣呀...
而且我返到屋企..發現面有d位有紅點...
之前都唔會有...點解今次會有紅點..
我fu 左好多日mask~有d紅點就退左..
不過重有一..二粒~~激死我~~
聽日我會打電話book下次的時間
booking 的時候一定如實反映...
話晒我都特登山長水遠做laser wor~~
有無攪錯呀~~

別墅

今日收到suki 電話...
佢話會同幫我做個個女仔講下~
話上次做個次唔計~~
佢叫我下次去補做返....

兩星期後再去做...希望下次做得好啦~~
唔好再好似上次咁求其~~

別墅

我唔記得幫我做個女仔叫咩名...
我同左suki 講上次個女仔做得好唔pro..
下次我都唔知邊個幫我做...等下星期打電話問下先...

上次做完...真係好似無做咁...
之前個次...做完真係少左面油嫁...而且毛孔細左少少...
同埋面好dry...要勁fu mask~~
但係上次做完...就無見到呢d效果..而且面唔覺dry~
都唔洗點fu mask~~唉~~
我諗投訴完...下次會好d掛~~
下星期二就會再做...做完再同大家分享~~~

原帖由 安安 於 09-7-22 16:38 發表

上次邊個同你做架???

係唔係SUKI 下次幫你做返?

我頭先諗起你, 諗住上黎問下你點, 你就出左POST 喇!!!

首頁

尾頁

跳至