跳至

首頁

尾頁

男爵府

我的育兒心得勳章 hashtag旅遊勳章 DHA勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

嗯~唔洗咁灰心架~其實害喜對bb係好架~為左bb忍耐下~我都明白好辛苦~咩都唔想食又嘔~好似病咁真係幾難受....

男爵府

我的育兒心得勳章 hashtag旅遊勳章 DHA勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

原帖由 heman07 於 09-9-6 15:05 發表
多謝各位媽咪提供止嘔食譜, 我上星期嘔到脫水入左醫院, 岩岩先出返黎. 而家食止嘔藥吊住絛命.....不過飯同魚都唔想食

真係嘔得好利害~脫水添...你飲水都有嘔??
我近呢幾日開始都無乜胃口~好似想作病咁~又想食雪糕~因為好似食左個胃舒服d~但係又怕對阿b唔好

男爵府

原帖由 阿紀 於 09-9-4 12:25 發表
我一個月已經嘔到阿媽都唔應得,
呢排就好返好多,
但仍然係無胃口食嘢(由其是食飯),
反而食麥記就開胃D

係啦~陀bb口味真係唔同曬
我果陣有個朋友~佢唔會食麥記~但係有左陀bb果陣~佢除左食麥記之外~其他食乜嘔乜
搞到佢餐餐麥記
都有聽過d人講陀bb食麥記~個b會肥...但係我就覺得唔健康

男爵府

原帖由 阿紀 於 09-9-7 13:56 發表

咁你朋友個B會唔會皮膚唔好?
我個心好驚食麥記會害咗佢,
但我只能以薯條為持生命...

我又唔知啊~因為係朋友個朋友~有機會我問清楚先
你有無諗著食下d維他命幫補下~可能會對阿b身體好d
我自己之前一胎有食維他命(除醫生開果d~我自己買d多種維他命食)大b出世好健康~好硬淨啊

男爵府

原帖由 阿紀 於 09-9-8 12:55 發表

我朋友都見議我食維他命,
但我唔知街嗰D邊隻好, 又唔知我需要咩維他命~

我自己食amway果隻多種維他命~鈣片~同埋蛋白粉(不過飲唔慣真係好難飲架)
我自己覺得好好~大b好健康同硬淨~依家8個月已經識扶野行~我自己本身皮膚黑~佢爸爸比較白既~我飲左蛋白粉~阿b d皮膚超靚超白淨
同埋果陣陀大b~開頭勁攰~食左多種維他命~個人精神同健康左好多啊
你可以睇下你身邊有無朋友買開~你可以問下佢地

男爵府

原帖由 阿紀 於 09-9-29 01:25 發表
又話過咗三個月會好D嘅?
我13WK喇~~ 仲係勁嘔+無胃口,
之前試過有一星期好返D, 而家又打會完形....

有d人話過左3個月仲係咁~就會到尾都係咁架喇~希望你快d無事啦

我都係唔知仲咩今胎陀得辛苦過上次~無胃口~口淡淡~想嘔咁~好辛苦

男爵府

依家差不多接近3個月~我又好似好d~無之前咁辛苦~但係係胃口都係差d~大家如何

男爵府

原帖由 chloe_karina 於 09-10-11 18:30 發表
我由8wk-13wk都嘔+冇胃口,13-14wk又好左好多,食到野,冇嘔, 點知,又返轉頭....又嘔過,嘔都唔算勁,最慘係成日都作嘔,個口成日都好苦....又冇晒胃口.......唉....就黎4個月啦,點解都仲係咁......最慘係我有營養既野全部 ...

我都係~一對著d有益野~就完全無曬胃口~仲成日食雪糕-_-''''
不過如果一食到有益野~就狂食~起碼叫食左d都好

男爵府

原帖由 heman07 於 09-10-14 10:17 發表

係wor, 我食雪糕係要雲尼那, 朱古力我都唔得, 同埋都係食梨, 甜d...

係呀~我都係勁鐘意食梨~夠甜又多水多汁~好解渴
因為我經常性口乾~飲極水都唔夠咁
食個梨就好舒服

男爵府

依家差不多5個月啦~尋日開始無啦啦嘔番~又食唔到野:tongue:

首頁

尾頁

跳至