跳至

首頁

尾頁

子爵府

熱血勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

我報到先!

子爵府

熱血勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

我囡囡都係上午班
原帖由 manman073 於 09-8-22 23:48 發表
我個囡讀上午班,
唔知同唔同一班呢?

子爵府

31/8要返學架!你哋上返佢個web睇,佢有08/09下學期個校曆,寫住31/8"親子齊上課",我亦打電話問過,係要返架!仲話今日or明天會收到電話通知返幾多點添!
係呢!乜要影學生相咩?幾時講架?

子爵府

太好了!有個K2媽媽
我想問吓你對這間學校的感覺如何?

原帖由 CandyMaggie 於 09-8-26 16:40 發表
Hi ,

我女今年升k2, 你們不用自己去影學生相, 因學校會同小朋友在開學後影. (今年唔知有沒有變 )

子爵府

剛剛收到學校電話,通知28/8返學!我囡囡讀上午幼一班!多多指教!班主任係梁X彩老師!

子爵府

我係2號課室!

子爵府

我係幼一班,乜嘢B組呀?乜分咗組咩?定係你講31&1號返學時間呀?如果係.......我係B組!YEAH.....
今日個FEEL比我,D老師好親切,但可能今日太多人了,起課室同教堂顯得非常濟迫!同埋起教堂時,D話題太長.....同埋好有賣廣告FEEL!小朋友顯得太耐煩!

原帖由 manman073 於 09-8-28 20:45 發表
有冇幼一班B組既同學仔?
因為我要返工,所以想了解多d學校情況.....

子爵府

點解好似無乜上午幼一班既

子爵府

E....我囡囡都係幼一,你仔仔叫咩名呀?我住天水圍!
原帖由 sandywl 於 09-9-2 17:04 發表
我住大棠 , 你地呢??

子爵府

我囡囡叫鄭卓珩,多多指教!你是否全職媽媽呀?
原帖由 sandywl 於 09-9-2 19:26 發表
我仔仔叫蔡賢洛 , 你囡囡呢???

子爵府

佢E家7:15分左右起身,佢仲跟婆婆住,婆婆住元朗,因為我要返工,所以都婆婆照顧!
原帖由 sandywl 於 09-9-3 15:17 發表
我是全職媽媽 , 您呢?
你住天水圍是否很早起身??因我住元朗亞仔都要7:30AM起身呀!!!

子爵府

這間學校是否是你的心儀呀?
原帖由 sandywl 於 09-9-3 16:56 發表
明白晒

子爵府

其實哩間學校d口碑都唔太差,所以佢一收生我就報名,唸住萬一其他學校唔收,都仲有後著!我都有有報肖珍、生命、真光,但全部都唔收!我個囡囡係大仔,我唸都無乜關係,我覺得每間學校收生都無準則!晒氣......
原帖由 sandywl 於 09-9-3 18:41 發表
NO. 我想佢讀生命, 但唔收..我是很遲報名(年三十先報).. 遲D等細佬試下先..
D人話生命多數收大仔先..(我個仔11月所以係細仔)...
你係點架??????

子爵府

係呀
原帖由 sandywl 於 09-9-16 16:39 發表
而加每天都有1張paper做.亞仔做得幾開心.

首頁

尾頁

跳至