親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

cindy_kaki 發表於 14-4-29 10:26
我決定咗暑假7月24日-28日去高雄,墾丁玩
我哋一行六人(四個大人,兩個小朋友)
請問如果五日我都包車,會唔會 ...

1. 笨唔笨要睇你去乜景點,我上次去九日都係全程自駕的,不過我唔止去呢兩個地方。如果你又有老人又有小朋友咪全程包車羅。

2. 自由行行程同食野係睇自己喜好,從來無必去必食既。。。如果所謂必去必食係多人去,多人食既話,你可以上 google 搵下有乜景點,有乜食物推介,大把資料好易搵。

3. 小朋友太細其實唔適合浸溫泉。。。不過而家好多溫泉區都有唔係熱水既區,你可以睇下你去個到有無。

4. 暑假呢個價錢差唔多啦

5. 有錢禁,有電話卡賣,但電話卡公司得一間,出市區先攪會快好多

cindy_kaki  THANKS  發表於 14-4-29 11:13

珍珠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

mamimi 發表於 14-7-7 17:47
有,辦外國人 sim 卡的要係直營服務中心先得,不過最好係入墾丁途中找間做左先,
墾丁分店太少,萬一一間做唔到就搵唔到第二間做

https://www.taiwanmobile.com/cs/public/storeAction.do?utm_source=service&utm_medium=localnav&utm_campaign=location

珍珠宮

mamimi 發表於 14-7-8 10:53
回覆 shinku 的帖子

謝謝, 價錢是否同高雄機場租一樣?
我無比較過喎,但有聽過有 jm 話機場同市區價錢有唔同,
但我無去考証過,
就算係多都唔會多好多

首頁

尾頁

跳至