自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

小小為食 發表於 14-4-15 16:39
我朋友養貓,佢話一定唔好戒甩貓糧,就算煮,點都要加少少,因為無左個種營養可以好大獲架,唉而且香港有幾多人 ...
老老實實,我連洽雞肉比貓貓都覺得煩,主要係因為我家貓貓咀尖,今日鐘意食,明天就唔鐘意食,
今日煮左佢鐘意食,明天又唔鐘意啦。。。

而且我係放長糧,佢成日都 keep 住唔太肚餓,
有時佢死喵難喵貪得意叫我開個罐罐比佢食,
我都只係比 1/3 佢架啦,
佢可以嗅兩嗅行開。。。

煮既野唔放得太耐,
下下好似佢咁要睇下大爺幾時有心情食,
就真係死得

珍珠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

小小為食 發表於 14-4-15 16:53
果然養貓既都係貓奴主子唔食都無法子~
想唔認都唔得,佢真係大曬既

珍珠宮

公主病港狗 發表於 14-4-15 17:31
只要識餵, 食人食嘅野有咩問題!?

我隻公主狗由10個月大就無餵狗糧, 我自己煮比佢食。 自從佢食咗住家 ...
唔係呀,我講既住家飯係指上一代成日比冷飯菜汁個D呀,唔係自己專為貓貓狗狗煮個D

珍珠宮

公主病港狗 發表於 14-4-15 20:21
我嘅 “住家飯“ 係專登煮比佢食嘅, 只要佢30分鐘內唔食, 我就倒咗D飯。 所以公主狗一定唔會有 “冷飯菜 ...
原來我地搭錯線

珍珠宮

ioi123 發表於 14-4-15 21:50
我以前都蒸雞柳俾貓貓,但食得多罐罐就吾食 蒸雞柳,
我好想谷大隻貓, 肥有少少, 但個身就吾長, ...
睇定D先,絕左育就好易肥

首頁

尾頁

跳至