論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

別墅

如題~
其實我想請人湊阿b,但賓賓同印印都無乜信心,而且大陸女人湊仲要平d添,如何有媽咪用緊可以分享下麻~
THX~

別墅

我都知係犯法嫁!但係知道一定有人用緊嫁囉,只係想用過既人比d經驗啫,而呢d人有無好似d賓賓咁用漂白水開奶呢?喺呢樹真係無聽過對大陸女人既睇法~

別墅

原帖由 貓姐 於 09-5-20 17:30 發表
你梗係唔會聽到話d大陸工人用漂白水開奶喇, 因為就算係僱主都唔敢出聲, 可能炒左個工人就算, 因為佢自己都犯法.
一報警, 咪大陸工人同僱主一齊拉囉. ...

咁又係喎~佢地都唔夠膽出聲啦!

別墅

原帖由 善事 於 09-5-20 17:32 發表
樓主, 你大個傢喇, 係人地亞媽嚟傢, 身教好重要傢.
小朋友就係我地既一面鏡, 第時, 個仔學左你做埋d犯法野, 你自己唔好後悔呀

放心~我唔會用既,我已經排緊育嬰院嫁喇!因為有個朋友佢用緊,我都問佢點解咁夠薑,佢就話無計~
有心喇!我當然係人地阿媽啦!只不過問下呢度有無人用緊啫!唔洗咁緊張!

別墅

我想問既唔係持雙程証既大陸女人,而係持香港身分證既大陸女人呀??

別墅

原帖由 ellawyc 於 09-5-21 00:30 發表
阿樓主講得唔清唔楚咁
大陸女人, 好話唔好聽, 呢度有d mami嘅mami都可能係大陸來架, 不過黎咗幾廿年咁解啫~

只不過係大家唔會左大陸女人一定係持雙程證啫~
好似我舅母咁係大陸人,佢都有幫人湊小朋友,只不過佢住得實在太遠所以幫我唔到囉~佢嗰d朋友有幫人湊,但就係大家所講既持雙程證,我地稱嗰d為"烏鼠"~
我搭朋友問過d大陸人(有身分證)唔係"烏鼠",佢地通常收4千蚊左右囉~所以喺度問下大家又無用過囉~因為唔係個個都識英文麻.

別墅

而平d係唔洗比多個月佢走同機票錢,化算d~

別墅

原帖由 貓姐 於 09-5-21 09:37 發表
樓主, 你話....你唔係講雙程証果d大陸人湊???
咁你呢個reply又點解釋呀, 咩你都知係犯法, 如果你一早係講有id card既大陸人, 咁why你又會覺得犯法呀??
sorry呀, 我心水太清喇, 有咩得罪, 唔好意思
...

樓住,你地一講持雙程持既,我緊係知道係犯法啦~無諗住一講大陸女人,你地就應定左啫.人地回答講下d烏鼠,係你地反應太大啫,而且真係有人用過而講下經驗,又比大家知下d烏鼠工人既方式同d賓賓或印印工人一樣既,比多d媽咪知多樣野有乜所為啫!我心水都好清既,呢個city裹面我話你知大把人用緊呢d烏鼠,佢地一定知犯法啦,但只不過佢地用唔起d賓賓和印印(因為要比通知金同機票錢).在下有乜得罪請唔好見怪呀~

別墅

原帖由 貓姐 於 09-5-21 09:41 發表
樓主, 我都係果句喇
你大個傢喇, 係人地亞媽嚟傢, 身教好重要傢.
人家好言相告, 叫你唔好請犯法既大陸黑工, 一句sorry, 明白晒, 我唔會請傢喇, 咪ok囉
仲咩要搵借口又話唔係, 又話誤會呢.
誠實d, 有錯就要認, 唔好死 ...

sorry啦~我無呢個途徑去請呢d工人~我個Topic係問有無人用緊大陸既女人湊啫!我無話過我要去請呢d鼠鼠~
放心!有心喇!我唔會用既~

別墅

丫~唔係喎,我舅母係大陸人,佢有d咁既朋友添.....我收返!

首頁

尾頁

跳至