跳至

首頁

尾頁

別墅

我想搵d playgroup比我個仔去, 佢14個月喇, o向hk上過幾次, 不過我唔知penang邊度有, 大家可唔可以幫下我?

別墅

thanks a lot!等我打個電話去問問先, 有時間去望下, 我今日經過jammin senzation, 有kinder beat既playgroup, 係比2-3歲小朋友, 都好似幾得意....

因為身邊冇咩同年or差不多大的小朋友, 我想個仔對多d其他小朋友, 係有冇比妳個b去上下?
原帖由 Elefant老婆 於 09-8-22 12:20 發表
呢間我打聽過唔錯(問過其他人),我都係最近先知佢地有個website。我自己未有時間(其實係我老公未有時間)去實地觀察過,但我都想去睇下環境。playgroup 應該係parent toddler group

http://www.thelearninggarden.com.my/ind ...

別墅

我唔係咁熟d街名, 不過間野係green lane一直去, 往tesco方向入subway前, 右手邊...

如果可以出黎見下好好呀, 我冇咩朋友, 又係full time mama, 好悶.... d細路又識多d朋友.......

我個msn係: [email protected], 可以add我因我唔係成日入黎.....再唔係pm埋mobile no比妳呀....

期待認識妳地!!!

原帖由 Elefant老婆 於 09-8-22 18:45 發表
jammin senzation 响邊?

我其實唔知道間playgroup規模係點樣,因我有個朋友响果度教佢同我講過如果想去playgroup可以試下佢果度,但我都仲未有時間帶個仔去睇睇,後來同另一位朋友講起,佢話呢間唔錯不過係貴少少(我希望係一 ...

別墅

原帖由 Semall 於 09-10-8 00:28 發表
上個星期真係龜速上網.. 乜鬼網都開唔到..
呢幾日先好番D..

"隔離"咪即另一個帖囉.. 呢排個邊都靜左好多.. 無乜人留言...

你之前講個間"THE LEARNING GARDEN", 2/10 個日有個OPEN DAY, 不過我去左KL .. ...

其實我一向都覺呢邊上網好慢, upload相上blog要好耐

都好, 妳地去預埋我, 其實我都唔太知o向邊

別墅

妳好, KIMB, 識多個HK MAMA真好, 妳如果番黎出黎傾下計.....其實我都成日番HK, 11月中會番去呀....

妳老公HK做野, 咩佢地唔係HK人, 搵野做會唔會難D呀?

原帖由 KimB 於 09-10-23 10:44 發表
chanpcdaisy, Semall, Elfany老婆,

妳們好! 我本來都係住係penang既hk媽咪, 我阿仔都係在penang出世, 但住左兩年幾之後, 真係唔多習慣嗰邊既生活, 終於係阿仔一歲既時候, 決定返hk長住, e+我同c6都係hk做工, 阿仔已 ...

別墅

我12月中會番黎呀, 咁我地都可以見到, PLAZA GURNEY啱我, 都近我屋企, 到時叫埋SEMALL, 其實我都有同佢出過黎, 因為佢個女大我個仔半年, 到時再約....

有時我都覺好矛盾, 我又成日'嚴'呢邊好多野都唔好, 但有點同意SEMALL就係地方大D比細路好D.....不過我地呢D始終冇自己家人同朋友O向呢邊就差D, 好在我識揸車咋, 有番D自由, 之前我唔識路, 自己又冇車時真係下下要求99車出車入, 怕煩人地, 搞到做左個隱蔽人...O個時又同6299住, 真係好唔慣, 要就佢地又冇得睇自己電視....真係好唔開心...係搬左出黎有架車先叫好D...起碼自己想去邊就邊, 雖然呢道都唔太多選擇...

原帖由 KimB 於 09-10-28 17:19 發表
chanpcdaisy,

你11月中番hk, 咁幾時會再返penang? 我今年應該dec 25 會返penang, stay until early jan. 好呀! 如果可以出黎傾吓計都好, 不過我淨係識去Plaza Gurney, 因為近我屋企。

其實你幫c6申請左dependant v ...

別墅

都OK呀, 我26應該都OK, 不如下晝出黎, 當係一個比我地同小朋友既XMAS PARTY 啦(可以玩交換禮物WOR), CAROL(SEMALL)妳話呢, 可以叫埋其他MAMA....不過地方要睇下邊度, 佢地可以玩下, 我地可以傾下計...

原帖由 KimB 於 09-11-3 10:31 發表
好呀! 不如我哋約出黎一齊celebrate christmas呀, 我dec 25晚返到penang, dec 26冇野做, e+諗緊究竟dec 27 or dec 28先飛去singapore, 唔知你哋既schedule 點呢?

咁你e+做緊咩野? 可以係馬來西亞做工咩? 有工作好d ...

別墅

BANGKOK我好鐘意, SPA同MASSAGE最正, 未結婚一年去幾次(順便當同當時既仲係男友既老公拍拖), 今年一月去過, 都係4日玩下.....

...妳個VISA咁快可以做野..我以為要好耐先得?!

原帖由 Semall 於 09-11-3 16:32 發表
Celebrate Christmas.. 即是飲飲食食喇.. haha
宜家我都係幫緊個親戚打工.. 雖然人工就唔係好多.. 不過勝在夠flexible....幾時要放假都ok.. 人工就夠自己用囉.. 自己鐘意買乜都得.

我由上次六月攞到新既visa個時.. ...

別墅

中啦, 我一個人湊仔, 屋企又多功夫, 又要煮飯....
我都有朋友提我話HK開始涼, 會為HAYDEN準備多D衫仔喇, 不過都好開心可以番去....不過今次好多野要做, 主要係亞仔既HKID, 又要去飲幾餐, 希望hayden乖同肯跟我d屋企人...

原帖由 KimB 於 09-11-3 17:29 發表
嘩, 好耐冇見你online啦, 好忙照顧阿仔呀? 我嗰時一個人照顧阿仔, 都係忙到死死吓, 一定要等佢瞓覺先得閒。

其實我都係咁想法, 可以交換禮物, 我已經諗左送咩俾你哋既小朋友啦, 哈哈! 除左你同carol之外, 仲有幾多 ...

別墅

kimb, carol,
咁不如定住26日下午先啦, 下午1/2pm咁,地方方面如果妳地ok可以黎我屋企, d玩具應該可以應付呢幾個小朋友, 咁我地又坐得舒服d, 仲有, 我天台仲有個幾大既吹氣泳池, d 細路可以開水著party tim....or有其他建議?

食物方面可以自己整d, 再唔係去買現成.....妳地覺得呢?

而禮物方面, 不如有個price range啦, 咁買都方便d, 如果大約rm30 ok唔ok?

kim, 妳個仔仔幾大?

carol, 不如問埋isabell, 我都冇見過佢...

原帖由 Semall 於 09-11-3 23:03 發表
26號我應該OK .. 暫定呢一日先喇.. 等我都諗下買咩禮物比你地小朋友先..
KIM B, 你仔仔幾多歲呀??

如果可以傾偈又可以比小朋友玩..去人地屋企就最好..

我聽我細妹講香港宜家好大風呀.. ...

別墅

野食方面再傾下點, 好似現成唔成咁煩, 睇下大家覺得咩比較啱食, 再唔係一齊買又得...

妳講o個d dvd我唔係好知因為我個仔仲細, 未開始留意呀...行開幫妳留意一下

原帖由 KimB 於 09-11-4 12:28 發表
都好呀! 咁我要帶埋阿仔件swimwear先, 因為penang冇泳褲呀!

整野食我唔得呀, 我可以去買, 我唔記得左cold storage會唔會好似香港既city super有d即買即食既party food, 你哋幫我check吓, 如果有呀, 我就去買啦, or ...

別墅

咁就good晒! 唔使煩, 一於order啦

原帖由 Semall 於 09-11-4 14:11 發表
講講下仲以為下個星期就要見你地添..

cold storage好似無你講o既party food 喎.. 不過唔緊要.. pizza 都ok .. 打個電話即送到門口.. 超方便.. 再唔係.. 住我對面o既鄰居整野食都好好味架.. 到時我去order ...

別墅

嘩, 冇上黎兩日, 個TOPIC講得好快咁WOR, 講開FACIAL同MASSAGE, 我都有做, 其實我JOIN左PACKAGE架, O向GURNEY個ESTXX LAUDXX, 之前係BUY1FREE1, RM138兩次, 又係用大BRAND野, HK真係冇可能, 之後覺得OK就JOIN, 即係為起AROUND RM110一次, 送幾次SPECIAL EYE TREATMENT, 其實呢邊黎講唔係話好平, 不過之前見PRIMA TUNJUNG O個SALON都要成rm100一次, 又勁sell野好煩, hk我反而妙少做, 可能o個陣冇咩時間, 不過我最鐘意都係aroma massage, salon又係要成rm100, 咁我上兩個星期去左queensbay既jurliXXX, 做緊PROMOTION都係rm99一次, 不是個feel真係好正, 好舒服, 佢d油好鬼死貴, 見抵就去試, 最後又join左個細package, 唉, 好似燒$咁, 不是諗落都係一個月做一次, 為番條數都ok啦,同埋好攰masage下好舒服, 而加上年紀漸大, 塊面多左好多黑斑同好乾, so要做下facial呀.....

別墅

係, 所以呢邊join抵好多, 不過skin care or cosmetics product, 都係hk平d, 可能係TAX FREE關係....

呢邊係可以單次計, ESTXX O個間一次係RM158 FYI

原帖由 KimB 於 09-11-6 13:45 發表
嘩! 咁比起hk, penang真係平好多, 幾年前我係GYCEL度做facial, 一個最普通既水份treatment都要件$680, 要做埋眼就再加$480, 所以一次facial就要過千。 唔知如果唔join course, 做一次得唔得呢? 好想返黎penang之後, ...

別墅

嘩, 好耐冇上BK喇, 個PARTY下午呀, 大約2PM-2.30PM開始, OK唔OK?

KIMB, 我PM埋我MOBILE比妳, 妳唔識黎CALL我!

PS, 我買左交換禮物份禮物喇....:-P
到時見!

別墅

食物最緊要D細既食到就OK!

KIMB, 如果你62唔得閒, 妳可以CALL我車妳....妳話妳都係GURNEY附近?

原帖由 Semall 於 09-12-23 10:51 發表
我都買左喇... 係唔係confirm 得我.. 你.. 同kim b .. 我要搵人整野食..

雞翼同春卷.. ok??

首頁

尾頁

跳至