想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

我聽日要去抽血驗孕喇, 不過我已打定輸數, 因為我咩嘢懷孕feeling都冇, 宜家心情好down.

我個心好唔想去抽血, 因為我唔想面對現實.

大宅

多謝你哋, 希望係我亂諗嘢啦!

大宅

原帖由 songsongyeah 於 11-3-20 22:33 發表
你今日day幾呀?冇m黎已經成功左一半啦
做咩唔開心呀?

今日day30喇, 我睇到有D bingo咗嘅jm check到bingo前有好多懷孕徵狀, 但我咩嘢徵狀都冇, 頭先忍唔住用綠D check過, 白雪雪的, 所以我打定輸數喇.

大宅

LittleMss,

幫我同你老公講聲Happy Birthday! 佢個願望一定成真架.

大宅

原帖由 LittleMss 於 11-3-21 00:16 發表

你要正面D, 你成日自己打沉自己喎, M又未嚟! 講過九千幾次, 唔係個個都有反應架, 有D人可以有B有得好舒服, 一D徵狀都無架噃! 亦講過九千幾次, 好似我用排卵棒咁, 唔一定個個都驗到喎, 要驗血係100%! 知冇! mouth ...

LittleMss,

我真係好驚好驚, 我唔想再做ivf, ivf對我嚟講真係好辛苦.
由抽卵開始, 麻醉藥對我冇效, 醫生幫我監生抽出嚟, 到放胎後, 個肚由26吋漲到到35吋, 晚晚抱住舊石頭瞓覺, 呢D痛苦我真係唔想再受.

可能我係一個受唔到苦嘅人, 講講吓忍唔住咸.

大宅

Songsongyeah,

請問醫院抽血幾耐先有結果?

大宅

多謝各位jm安慰呀, 可能我太大壓力, 頭先喊咗一陣, 不過喊完宜家舒服D喇, 希望真係我自己亂諗嘢啦.

我去瞓喇(希望瞓得着啦), 聽日一知結果我會即刻上嚟匯報喇.

大宅

原帖由 天大地大 於 11-3-21 07:19 發表
我又過黎報到。

尋晚失眠,今朝仍頭暈暈。
今日始終要去抽血,即管睇下有無奇蹟。
已經做足自己本份,要學放鬆少少,可能我份人一直太緊張!

Littlemss 祝你蝦子餅生日快樂,願望成真,明年多個仔或女同你地一齊慶祝!

Gonegone
...

我噚晚都失眠, 眼光光望天光, 諗咗好多嘢.
希望我哋會有奇蹟啦!

大宅

原帖由 songsongyeah 於 11-3-21 08:16 發表
Gonegone,

希望你今日有好消息啦,你真係得左,千祈唔好再亂諗野呀,對你同bb都唔好架

多謝你, 如果真係有好消息, 我一定會開開心心去迎接我嘅BB.

大宅

今朝去咗驗血喇, 但姑娘話聽朝先會打返俾我喎, 又要我等多一日.

大宅

原帖由 hellozaza 於 11-3-21 10:50 發表

諗正面D等你好消息我地一齊傾B經....加油!!

多謝你, 我會加油喇!

大宅

原帖由 sukudo 於 11-3-21 11:08 發表

gonegone
你自己有無驗過小便?

我只用過綠D咋, 白雪雪, 冇嘢睇.

大宅

原帖由 dorisk 於 11-3-21 11:16 發表

等待係最痛苦,唔好用綠d,因為綠d好遲先有反應架。
你有無用其他check下呀?

我冇用其他呀, 咁我陣間去藥房買過支好D嘅先.

大宅

原帖由 天大地大 於 11-3-21 11:44 發表
爽爽,littlemss

我都想知結果,但係最快要明日先通知我,而且我剩下六個胎,係無同我雪到。即係,祝我好運囉!

Hellozaza
我除左做iui 果三次,其他好少遲。今次,又係人工,所以作不得準。不過,之前iui三次都未試過遲到要返去抽血 ...

我有雪胎咭呀, 仲有4個雪胎.
姑娘同你講話冇雪胎?
你係咪都係廣華做呀?

大宅

原帖由 MusicTV 於 11-3-21 11:46 發表
Gonegone, 你要諗野正面啲,你諗bingo前有徵狀嘅jm, 但你有諗bingo前冇徵狀嘅jm喎!我以前有咗都唔知,係因為肚痾睇醫生,醫生見我未M順便叫我check下,先知有咗!你一日未M一日都有機,正面啲,輕鬆啲去面對! ...

多謝你呀, 今日驗咗血之後好似冇咁緊張喇, 可能因為一切已成定局啦.

大宅

原帖由 MusicTV 於 11-3-21 11:56 發表
你邊個醫生幫你做嚇親你咁曳?我兩個醫生幫我都唔痛苦呀!

我喺廣華做.

大宅

原帖由 songsongyeah 於 11-3-21 12:01 發表
天大地大,gonegone,

你地等驗血報告啦,唔好自己check
因為呢d test paper真係可能對某d人冇反應架
放鬆放鬆,對自己有信心啦

係啦, 我都係唔驗喇, 橫掂抽咗血都已成定局咯

大宅

原帖由 sukudo 於 11-3-21 12:06 發表

快d買支正正式式驗啦! 仲有, 唔係人人都有早孕既反應架, 有d人 hormones平衡, 係無咩反應架

我最後都冇買過支驗呀, 我諗住算啦, 慳返幾十蚊, 如果驗血報告真係唔得, 就即刻攞嗰幾十蚊去買杯haagen dazs食.

大宅

原帖由 bobolily 於 11-3-21 12:33 發表
Gonegone,
見你真係受左好多苦, 個天1定知道o家, 你會成功o家, 加油!!
想問吓點解你抽蛋吾全身麻醉? 點解麻醉藥對你冇效??

多謝你呀!
公家症冇得揀全身麻醉架, 其實我打嗰D都唔係麻醉藥, 只係鎮靜劑, 只會令我瞓覺, 但係我瞓咗10mins就起咗身瞓唔返, 足足痛咗25mins.

大宅

原帖由 天大地大 於 11-3-21 19:46 發表

張卡幾時畀你架呢?有無收你雪胎錢?
我放果曰係第二曰,話淨返個六個放多幾日睇下雪唔雪,
但係就一直無通知過我。
真係質素差成咁?
我估你果啲一定係好靚的囊胎,你抽左旦成五日先放入去,都仲有四個雪,你隨時可以生完今胎,出年 ...

張咭係放胎之後3日返醫院做U/S嗰陣姑娘俾我, 我有問過姑娘洗唔洗收雪胎錢, 佢話唔洗, 只係要用雪胎嗰陣收返溶雪胎錢喎.
你放咗胎之後有冇返過去照U/S呀? 之後有冇打過HCG針?

唉.....胎靚有咩用呀....痴唔實都冇計.....

首頁

尾頁

跳至