跳至

首頁

尾頁

大宅

醒目開學勳章

報到報到,我個仔黎緊都係石鍾山小一生啦,頭個個星期我睇返佢地學校上年個個流程係放12:00定12:30架,我本身住大窩口架,所以計落應該叫葵涌,之不過係荃溝媽媽會先見到呢個topic

大宅

醒目開學勳章

不如黎個清一色下半身著黑褲呀 因為我估多數人都有呀麻 hehe

大宅

醒目開學勳章

今日去見完個普教中面試,唉~~我真係無用law,無啦啦會痛痌都有,好彩我去完之後都未到者,不過我估都係唔得多,因為老師同我講,普通話同廣東話教都唔係大問題,只要平時睇多d書,咁樣對寫作會好大幫助,同埋佢問左我屋企有無人同小朋友講普通話,我話無架,重有就係我個仔..哈哈....真係唔係好識,重加埋緊張,平時佢識個d都唔識,笑住咁話唔明人地講乜野......唔~凍過水law,不過當比佢一個經驗啦,如果小朋友係一定要有咁上下水平先入到,我唔想勉強佢入,我估老師都有佢地一套去教嘅。

大宅

醒目開學勳章

我個個分到1a呀,有無朋友仔呀

大宅

醒目開學勳章

請問有無1A家長呀,想問一下點解而家會分開左4-5個小朋友拍台坐唔係一行行咁坐嘅,另外有無人知丁底小童軍係點樣揀人入架,我上次問左個家長佢話佢個仔有份通告,但係我就無啦,問返班主任,佢話唔係人人有架,係揀人.......唔~會唔會有後補呢...

大宅

醒目開學勳章

請問有無人知道今日1a家課冊話個本中文補充係乜東東呢,我問個仔佢話唔知...話全部中文書都帶哂~~點得呀咁重,重有就係小一新生家長工作坊簡報已上載又係乜野黎呢,我用個仔登入見唔到有野睇BOO 謝謝

大宅

醒目開學勳章

原帖由 鼻涕蟲 於 10-9-18 20:04 發表
請問你們能否上 elcass 內報課外活動呢 ? 我唔得呀..入了e-class 內的活動報名, 但沒有活動給我 select ..何解呢 ?

你用隻mouse指吓個活動下箭咀就會見到架啦,就咁睇係無架,試試

首頁

尾頁

跳至