跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我36w5d..仲未放產假! 想返埋呢兩星期先開始放假, 日日系屋企真系會好悶...唔系訓就食!但系返工又好辛苦, 我返工好少野做...但系搭車來回成兩粒鐘真系好辛苦,早兩日仲差d 系部車度暈左...唔知點解覺得好熱好口喝, 之後就睇唔清楚d 野啦...好彩pa左一陣無事!果時真系好驚要入院住!系咪血糖低呢?大家可唔可以教下我點做會無甘容易暈呀? ths~~!

複式洋房

原文章由 sweet2008 於 08-9-1 11:55 發表

姑娘話隨身必備, 水和糖果/餅, 唔好比自己咁耐唔食野. 另外帶把風扇仔係身, 同埋食多d車厘子補血......小心d呀
我都係36weeks幾...工人姐姐剛到, 而家都係想小b快d出世呀 ...

有呀, 我果日就系食完早餐同飲左杯孕婦奶先出去返工架, 可能部車唔系好夠冷氣同埋我突然間覺得好喝好喝, 先暈..平時我都有帶水架.....傘就無啦,因為返公司唔會晒~~出去晒我都會帶把傘架!
系啊..你同我預產期都差唔多, 宜家辛唔辛苦啊你? 阿b有無成日踢你呀? 我早兩日先俾佢踢到飛起...個pat pat位同腰又痛痛地, 雙腳唔想行呀, 行無耐就累啦!

複式洋房

原文章由 bb0809 於 08-9-1 15:28 發表
仲有...仲有!
唔知呢個星期點解特別熱呢!
冇蓋被瞓 (開冷氣+風扇),晚晚都流好多汗! mouth:
我老公反而要有蓋被都話冷!

唔知妳們有冇類似情況呢?

...

哈哈...好勁啊你d 汗...我就開冷氣訓成日"fu"被...無你甘多汗,
唔通快生會熱d?

複式洋房

原文章由 cecilia.wilson 於 08-9-1 22:14 發表
係呀, 好熱呀, 所以我都成日飲凍野

系呀,我都飲凍野食雪糕...
呢排仲食埋魚生添~~哈哈!我忍左好耐口架啦!!

複式洋房

下...咩要抽血架? 之前抽血飲糖水時, 我都系三次先成功...抽到我對手瘀晒..好怕!下星期三又去健康院啦, 我會同醫生講頭暈, 但希望唔使抽血啦! 好怕見針~~!!
你都要多d 休息呀...我返埋下星期就放產假啦, 你幾時預產呀?我925...

原文章由 mandy_ma 於 08-9-2 14:40 發表
我35weeks開始, 間中都會暈暈低, 尤其是食飯後, 但休息一陣就無事!
我每次返醫院覆診都同醫生講我的情況, 頭暈+呼吸困難+心跳快+抽筋......政府醫院醫生都話是正常反應

最後, 醫生在我37weeks覆診時安排 ...

複式洋房

yeah...大家都系為食豬呀, 哈哈!
真系忍口忍左好耐, 坐月又唔知幾時先食得, 聽人地講話老人家要一百日戒口呀, 已經成年無啖好食, 仲要忍..唉!我成日都無胃口, 早排仲以粥or 生果代餐咋! 難得間中有食慾, 食少少無壞.太多就唔好啦!

原文章由 babyjen 於 08-9-2 14:31 發表
我最近都係咁日日凍嘢..太熱..頂唔順
魚生就尋晚先食完 我怕而家唔食, 坐月又要忍口, 有排都冇得食呀..

複式洋房

原文章由 heygirl 於 08-9-6 10:21 發表
我好想放假,咁大個肚返工真係幾辛苦,又唔夠訓...仲要返多一星期,過埋中秋假期就入院....冇幾多得閒時間。希望bb係肚裡耐d,大隻d先出世!(因為佢係細碼b) ...

嘩..你放前0後10呀?甘博?好辛苦喔...小心D 呀!!

複式洋房

原文章由 mandy_ma 於 08-9-5 15:06 發表
我預產期910, 已放了3星期產假, 因為個肚好大, 恥骨又痛, 以為bb會早出世, 點知現在bb已39weeks, 仍未有跡象作動, 在家待產的日子真的悶到發xxxx......

...

呵呵, 就系知放產假好悶, 所以放前2後8.....
呢個月老公都未搵到野做, 我返埋下星期, 如果佢仲未搵到工,
甘可以陪我放下產假都幾好! 不過無收入咯!

複式洋房

嘩...真系辛苦, 小心身子呀~~仲要照顧兩個小朋友!加油!

原文章由 heygirl 於 08-9-6 11:44 發表

我放前2,不過開刀早10日入院,所以差唔多後10.....放工仲要湊大囝,怕生左冇時間陪佢....

複式洋房

嗯...不過唔鐘意佢成日系屋企打機,
呢胎系第一胎, 但系真系駝得好辛苦,
生完後,仲生唔生第二胎, 都要認真考慮下~~

原文章由 mandy_ma 於 08-9-6 23:34 發表
有老公幚手湊bb會好d.....佢又可以陪下你!
大肚一生人只有1-2次only..

複式洋房

我同你預產期都系一樣喔, 真系好心急想佢快D 過完中秋就好出黎同我玩...宜家仲返緊工, 仲要返埋呢兩日...所以都好期待放假既日子! 琴日去健康院檢查, 姑娘話小B 頭仔落左一半啦! 你系邊間醫院生啊? 我系聯合呀...希望到時可以見到你~~!

原文章由 jenny910 於 08-9-9 12:43 發表
我都想知幾時生得, 因在家很悶, 預產期在9月25日, 還有兩個星期, 真係好心急!

複式洋房

今日終於可以過我既待產第一天假..
好悶...唔系食就訓, 日頭訓得多, 夜晚搞到訓唔著~~小b 小b , 你幾時出黎陪媽咪呀?

首頁

尾頁

跳至