跳至

首頁

尾頁

民房

見到有1月4日和1月9日的媽媽幫阿b找同年同月的bb, 我都想幫阿囡找反d 同年同月同日的bb呀.....如果你阿b係2008年1月5日出世, 入來打個招呼....

民房

你們好!...你們的bb 開始學坐未...和有沒有俾阿b試企....我想等阿囡滿6個月才給她學坐...但企就唔會住...怕阿囡對腳仔未發育好, 就給她企..會影響發育...

民房

你們好...我阿囡有時吃完奶, 然後又轉身, 就會嘔奶, 但好多時佢吃完奶都好想轉...我見佢嘔得唔大多奶出來就比佢玩轉身...但我阿媽就話佢試過嘔到鼻都有奶...但你地db 容唔容易掃風. 阿囡比以前難掃風.
阿囡未出牙, 但都吃到一餐糊仔..
不過你地阿b會唔會見到人笑, 阿囡就唔會, 可能之前少出街...

民房

原文章由 purplerabbit 於 08-6-24 23:22 發表
係呀, 佢下面出咗一隻牙仔, 不過只係出咗了了, 佢可以坐了, 不過有時會彎腰, 但都算幾硬淨, 用條布同佢玩, 重笑到嘰嘰聲.好可愛

我今天嘗試俾阿囡坐, 但佢會向前仆..我可以怎樣做?

民房

係啦..都係唔好咁心急....我們阿b就來又要去母嬰院打針, 我聽同事講姑娘會測試阿女條腰和腳仔有無力.唔知怎樣測試. 我想都係用平常心去面對..唔擔心得咁多.

民房

Hello 小糖果媽咪!....你bb 係仔定女呀? 等閒大家交換心得...

民房

原文章由 小糖果媽咪 於 08-7-4 16:03 發表

Hello Maggie,
of course, we share our experience how to raise a baby ga..
do you have a blog? wanna share with me?
mine is http://hk.myblog.yahoo.com/hoichingbabe/

Hello 小糖果媽咪,
很sorry, 我好少寫blog, 但我都好想和你交換心得..你囡囡好得意, 眼仔好大又精靈...等我得閒update 吓個blog 和你交換吓心得...

各位媽咪我們的bb昨天巳半歲, 在這裏我祝我們的bb半歲生日快樂. 快高長大, 精精靈靈

民房

原文章由 小糖果媽咪 於 08-7-7 13:21 發表

Yes, it really takes time to write blog.
Happy belated birthday!
How did u celebrate it?
did u join 720 gathering?

Hi 小糖果媽咪,

I didn't joint 720 gathering because this gathering was full very soon. Maybe next time I will register early for next gathering.

民房

我和"豬盈盈"都好想和各位見各位ee 和bb..但我要星期六,日先可以和大家見面.....

你們的bb 去了健康院嗎? 豬盈盈上星期五打了兩枝針..有一邊針口有腫..不過巳消腫...

阿囡唔係坐得好穩, 但都ok...姑娘叫我多d俾佢坐...但整體都ok...我覺得我們要開始敎bb學野.

民房

我住荔景, 但地鐡沿線都OK....其實沙田新 城市廣場都唔錯

民房

原文章由 hoitin88 於 08-7-24 18:58 發表
原來都有唔少BB係1月5日出世喎~
不如統計下大家嘅資料丫。

hoitin88   B仔  將軍澳  全職媽媽
Magggie   B女  荔景
carmen1011 B仔
purplerabbit  B女 將軍澳
catada    B仔
小糖果媽咪  B女
...

你地有沒有人去了 720, 有沒有相認呀?
如果下次有聚會我都好想去, 等我們dbb見下面...雖然我們得六個bb, 但都要keep 住交流唔好停呀 .....

民房

原文章由 hoitin88 於 08-7-27 19:47 發表
好似得翹BB去左720咋,小糖果媽媽個BB又病左,myking又冇去到。不過都好開心~
我地都有八個BB,個數目都唔錯丫,可以響度繼續傾下偈,遲啲約埋一齊出來,或者一歲時搵日一齊慶祝生日都幾得意~

...

小糖果媽媽個BB病左, 好返未呀? 好多人話小朋有到了六個大就會開始病...我都好擔心, 如果阿囡病唔知點handle...
唔知你們平時會同bb講廣東話還是英文呀?

首頁

尾頁

跳至