在職全職

跳至

首頁

尾頁

男爵府

認識瑞士牛牛第二回 熱血金章

各位jm, 我係大公司做officer, 年頭做appraisal, manager 問我有咩目標, 咁我照直講想做asst. manager, 我同mgr 講, 因mgr會多好多野做, 同埋要咩好多責任, 我照直講做asst mgr 就ok。 我job duties 係關於digital marketing 既, 上司說加強呢方面既發展,我地關係一向都ok。
(我背景係有2個小朋友, 公司文化都接受有家庭的員工)
我想問下, 做manager 要具備咩條件( 湊好下屬同gm…) , 真心請教!!

[img]http://www.baby-kingdom.com/static/image/common/mobile_v1.gif[/img]

男爵府

push~~

男爵府

引用:但其實你表明只想做asst manager喎,咁點解

原帖由 MuiC 於 14-06-17 發表
但其實你表明只想做asst manager喎,咁點解又考慮manager的條呢?
學下野lor , asst mgr 都要咩飛嫁

男爵府

引用:做am其實=做m既野做得到既就上m,做唔到就繼

原帖由 newmamababa 於 14-06-18 發表
做am其實=做m既野
做得到既就上m,做唔到就繼續am
Ot,做ppl managment就緊係要
我都係一個mind 人地點睇既人,大家和諧下唔好咩,但世界就係咁,個個都要爭下,擦下老細鞋,我近年都睇化左

首頁

尾頁

跳至