跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我女女9mths & 6 days了,兩星期前轉飲日本"雪印"大仔(9個月~3yrs)奶粉後,便便好乾好硬,現在佢次次去便便都好辛苦,哭得好慘,又幫唔都佢,之前都未試過,好心痛呢,點好!!!

之前飲"雪印"細仔便便都好好,我日日有比水佢食,現在又試吓用番"粥水"開奶(停了成個幾兩個月了),洗唔洗轉奶粉呢!!! 請大家比意見!!!

複式洋房

原帖由 我老公是龜 於 09-9-26 19:27 發表
我囡囡之前飲雪印細仔都無事,9個月後轉左Beanstalk都系有這種情況,便便好硬又少,疴得好辛苦,我唯有逼佢飲多些水,吃多些生果,榨橙汁,過了一個星期左右後情況已經改善好多喇。希望幫到你 ...

唔該晒你呀!!! 我都有試比多啲生果及水比佢食,希望有改善啦!!!
希望你囡囡之前飲雪印,但點解9個月後轉食Beanstalk??

複式洋房

原帖由 jellyfish228 於 09-9-29 10:38 發表
囡囡今日開始飲雪印大仔, 希望無事啦!

希望你食呢隻奶囡囡無事!!!!

複式洋房

原帖由 我老公是龜 於 09-9-26 19:27 發表
我囡囡之前飲雪印細仔都無事,9個月後轉左Beanstalk都系有這種情況,便便好硬又少,疴得好辛苦,我唯有逼佢飲多些水,吃多些生果,榨橙汁,過了一個星期左右後情況已經改善好多喇。希望幫到你 ...

唔該晒你呀!!! 我有比多啲水及生果比佢食,都有改善啦,但有時佢啲便便都係硬,有時又OK喎!! ! 都要勤啲比水及生果比佢食!!!

複式洋房

我現在轉咗金裝美素樂(益生纖維~新廣告個隻)比佢食,亦有比多啲水及生果比佢食,便便軟好多,改善咗呢!雖然便便無以前個啲好似漿糊咁易去,仲有佢現在去便便唔痛,無哭,我都放心了, 不過現在每日都要比啲水及生果比佢食,對健康好呢!!!

多謝各位好意見!!!!

首頁

尾頁

跳至