夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

別墅

Stmw 發表於 16-11-2 12:15
應該咁講, 為左個女先要同佢離婚, 唔好教壞個女

十分同意,身為媽咪要做好身教,比佢睇到媽咪既堅強勇敢,而唔係為左要所謂完整既家而委曲求全,爸爸有小三但媽咪要隻眼開隻眼閉,要同人分老公,咁對樓主你個女的價值觀好大影響架,佢大個之後,有機會就認為做女人係要好似媽咪咁,老公出軌要忍氣吞聲,你認為咁係為個女好嗎?

而且離左婚=個女冇左爸爸??呢D想法好錯,爸爸永遠都響度,係唔同住同見少D啫,一樣可以見面傾電話,爸爸既愛可以一樣冇變

我識幾個離婚家庭,小朋友都一樣可以心靈上健康成長,大個同爸爸關係仲幾好添,只要爸爸離婚後仲係真心錫仔女,仔女係感覺到父愛的,所以真係唔使過份擔心

別墅

Lambie 發表於 16-11-8 18:55
我覺得自己開始感覺麻木,唔想諗佢同個女人,當佢係同屋主,由佢供養我同個女,我自己去做自己想做嘅事。可 ...

咪咁儍啦,既然佢已經唔愛你,你認為你地仲可以安安穩穩咁過埋呢幾十年?而家就話為小朋友留低啫,到小朋友大個左,佢仲會想對住個唔愛既老婆咩?到時分分鐘堅持要離婚果個係佢呀!但你已經比佢拖到冇晒青春......

佢而家對住你講唔會離婚黎氹住你比希望你,佢一樣會同小三講點都唔會分手黎氹住佢比希望佢,等小三唔會離開佢!咁就可以繼續左擁右抱,有家庭又有情人,幾爽呀!

別墅

Lambie 發表於 16-11-13 22:07
幾日前我再搵到佢哋幽食嘅證據,果一刻好嬲好嬲,我堅持要離婚
兩日之後,佢終於承諾同小三斷絕來往,佢話 ...

咁你真係要好小心留意,因為我朋友case一樣係咁,佢老公被發現有小三後即刻話斷,block晒所有電話whatsapp、電話任check,我朋友keep住check左2年都check唔到D乜,以為真係斷左啦雨過天青,點知第5年先偶然發現原來佢地從來冇斷過,只不過呢幾年黎都係更小心以免再被發現咋!

首頁

尾頁

跳至